Kepiye Mesin Panelusuran Nggoleki, Crawl, lan Ngindeks Konten Sampeyan?

Search Engine Optimization

Aku ora asring nyaranake supaya klien nggawe sistem e-commerce utawa manajemen konten dhewe amarga kabeh opsi ekstensi sing ora katon sing dibutuhake saiki - utamane fokus ing panelusur lan optimalisasi sosial. Aku nulis artikel ing carane milih CMS lan aku isih nuduhake perusahaan sing dakgawe karo sing digodha mung kanggo nggawe sistem manajemen konten dhewe.

Nanging, pancen ana kahanan sing dadi platform kabutuhan khusus. Nalika iku solusi sing optimal, aku isih meksa klien nggawe fitur sing dibutuhake kanggo ngoptimalake situs kanggo telusuran lan media sosial. Sejatine ana telung fitur utama sing dibutuhake.

  • robots.txt
  • Sitemap XML
  • Metadata

Apa File Robots.txt?

robots.txt file - ing robots.txt file minangka file teks kosong sing ana ing direktori root situs lan ngandhani mesin telusuran apa sing kudu dikatutake lan ora kalebu asil telusuran. Ing taun-taun pungkasan, mesin telusuran uga njaluk sampeyan nyakup jalur menyang peta situs XML ing file kasebut. Mangkene conto mine, sing ngidini kabeh bot nyusup situsku lan uga ngarahake menyang peta situs XML:

User-agent: *
Sitemap: https://martech.zone/sitemap_index.xml

Apa Peta Situs XML?

Sitemap XML - Kaya HTML kanggo ndeleng ing browser, XML ditulis kanggo dicerna kanthi program. Peta Situs XML biasane minangka tabel ing saben kaca ing situs sampeyan lan kapan pungkasan dianyari. Peta Situs XML uga bisa dirantai nganggo Daisy… yaiku salah sawijining Peta Situs XML sing bisa diarani liyane. Apik banget yen sampeyan pengin ngatur lan ngrusak unsur-unsur situs kanthi logis (FAQ, kaca, produk, lsp) menyang Peta Situs dhewe.

Peta Situs penting supaya sampeyan bisa kanthi efektif menehi ngerti mesin telusuran apa konten sing digawe lan nalika pungkasan diowahi. Proses sing digunakake mesin telusuran nalika menyang situs sampeyan ora efektif tanpa ngetrapake peta situs lan cuplikan.

Tanpa Peta Situs XML, sampeyan mbebayani kaca supaya ora ditemokake. Kepiye yen sampeyan duwe kaca kebangkrutan produk anyar sing ora ana gandhengane internal utawa eksternal. Kepiye Google nemokake? Ya, cukup… nganti ana link sing ditemokake, sampeyan ora bakal bisa ditemokake. Matur nuwun, mesin telusuran ngaktifake sistem manajemen konten lan platform e-commerce kanggo mbukak karpet abang!

  1. Google nemokake link eksternal utawa internal menyang situs sampeyan.
  2. Google ngindeks kaca kasebut lan menehi peringkat miturut konten lan konten lan kualitas situs tautan sing dirujuk.

Kanthi Peta Situs XML, sampeyan ora bakal nglilani nemokake konten sampeyan utawa nganyari konten sampeyan kanthi sengaja! Kakehan pangembang nyoba njupuk trabasan sing uga nyengsarakke. Dheweke nerbitake potongan sugih sing padha ing kabeh situs, nyedhiyakake informasi sing ora cocog karo informasi kaca. Dheweke nerbitake peta situs kanthi tanggal sing padha ing saben kaca (utawa kabeh dianyari nalika nganyari siji kaca), menehi antrian mesin telusuran yen dheweke main game utawa ora bisa dipercaya. Utawa dheweke ora ngetrapake mesin telusuran… dadi mesin telusuran ora ngerti yen informasi anyar wis diterbitake.

Apa Metadata? Microdata? Snippet Sugih?

Cuplikan sing sugih ditandhani kanthi microdata sing didhelikake saka pamirso nanging katon ing kaca sing bisa digunakake mesin telusuran utawa situs media sosial. Iki dikenal minangka metadata. Google sesuai karo Schema.org minangka standar kanggo nyakup perkara kaya gambar, judhul, deskripsi… uga macem-macem potongan informasi liyane kayata rega, jumlah, informasi lokasi, rating, lsp. Skema bakal nambah visibilitas mesin telusuran lan kemungkinan pangguna bakal ngeklik liwat.

Facebook nggunakake OpenGraph protokol (mesthine ora padha), Twitter malah duwe potongan kanggo nemtokake profil Twitter sampeyan. Platform liyane saya akeh nggunakake metadata iki kanggo pratinjau tautan semat lan informasi liyane nalika diterbitake.

Kaca web sampeyan duwe teges dhasar sing dingerteni wong nalika maca kaca web kasebut. Nanging mesin telusuran duwe pangerten winates babagan sing dibahas ing kaca kasebut. Kanthi nambahake tag tambahan menyang HTML kaca web sampeyan — tag sing ujar, "Hei mesin telusuran, informasi iki nggambarake film, utawa papan, utawa wong, utawa video tartamtu iki" - sampeyan bisa mbantu mesin telusuran lan aplikasi liyane ngerti konten sampeyan lan nampilake kanthi cara sing migunani lan relevan. Microdata minangka sekumpulan tag, sing dienalake nganggo HTML5, sing ngidini sampeyan nindakake iki.

Schema.org, Apa sing diarani MicroData?

Mesthi wae, ora ana sing dibutuhake ... nanging aku nyaranake. Nalika nuduhake link ing Facebook, kayata, ora ana gambar, judhul, utawa katrangan sing muncul ... sawetara wong bakal kasengsem lan ngeklik kanthi nyata. Lan yen cuplikan Skema sampeyan ora ana ing saben kaca, mesthine sampeyan isih bisa ditampilake ing asil telusuran… nanging pesaing bisa ngalahake sampeyan nalika ditampilake informasi tambahan.

Ndhaptar Peta Situs XML Sampeyan karo Search Console

Sampeyan kudu, yen sampeyan wis nggawe konten utawa platform e-commerce dhewe, sampeyan duwe subsistem sing nggawe mesin telusuran, nerbitake microdata, lan banjur menehi sitemap XML sing valid kanggo konten utawa informasi produk sing bisa ditemokake!

Sawise file robots.txt, sitemap XML, lan potongan kaya dikustomisasi lan dioptimalake ing saindenging situs, aja lali ndhaptar saben Search Engine Console (uga dikenal minangka alat Webmaster) sing bisa ngawasi kesehatan lan visibilitas situs ing mesin telusuran. Sampeyan uga bisa nemtokake jalur Peta Situs yen ora ana sing terdaftar lan ndeleng kepiye mesin telusuran, apa ana masalah utawa ora, lan uga kepiye cara ndandani.

Gulung karpet abang menyang mesin telusuran lan media sosial lan sampeyan bakal bisa nemokake rangking situs kanthi luwih apik, entri ing kaca asil mesin telusuran diklik luwih akeh, lan kaca sampeyan luwih akeh dituduhake ing media sosial. Kabeh nambah!

Kepiye Robot.txt, Peta Situs, lan MetaData Bisa Digunakake

Nggabungke kabeh elemen kasebut kayata muter karpet abang kanggo situs sampeyan. Mangkene proses nyusup sing ditindakake bot kanthi cara mesin telusuran ngindeks konten sampeyan.

  1. Situs sampeyan duwe file robots.txt sing uga ngrujuk lokasi Peta Situs XML.
  2. Sistem CMS utawa e-commerce sampeyan nganyari Peta Situs XML karo kaca apa wae lan nerbitake tanggal utawa nyunting informasi tanggal.
  3. Sistem CMS utawa e-commerce sampeyan nggawe mesin telusuran supaya ngerti manawa situs sampeyan wis dianyari. Sampeyan bisa langsung ping utawa nggunakake RPC lan layanan kaya Ping-o-matic kanggo push menyang kabeh mesin telusuran utama.
  4. Search Engine langsung bali, ngurmati file Robots.txt, nemokake kaca anyar utawa sing dianyari liwat peta situs, banjur ngindeks kaca kasebut.
  5. Nalika ngindeks kaca sampeyan, nggunakake microdata potongan kaya kanggo nambah kaca asil mesin telusuran.
  6. Minangka situs liyane sing gegandhengan nyambung menyang konten sampeyan, konten sampeyan luwih apik.
  7. Nalika konten sampeyan dituduhake ing media sosial, informasi potongan sing ditemtokake bisa mbantu pratinjau konten sampeyan kanthi bener lan ngarahake menyang profil sosial sampeyan.

2 Komentar

  1. 1

    situs webku ora bisa ngindeks konten anyar, aku njupuk peta situs lan url ing webmaster nanging isih durung bisa nambah iki. Apa masalah google backend?

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.