Martech Zone AplikasiAnalytics & TesAlat Marketing

Pangembang Querystring UTM Kampanye Google Analytics

Gunakake alat iki kanggo nggawe URL Kampanye Google Analytics. Formulir validasi URL sampeyan, kalebu logika manawa wis duwe querystring ing njero, lan nambah kabeh variabel UTM sing cocog: utm_campaign, utm_source, utm_ Medium, lan opsional utm_term lan utm_content.

Pangembang Kampanye Google Analytics UTM

Pangembang Kampanye Google Analytics UTM

Isi kabeh rincian kampanye sampeyan. Nalika sampeyan ngirim formulir, URL kampanye bakal ditampilake.

Iki minangka kaca tujuan sing pengin dilewati variabel kampanye Google Analytics.
Iki minangka jeneng kampanye sakabèhé sing sampeyan nyoba njupuk kunjungan.
Iki biasane saluran pemasaran sing sampeyan gunakake. Asring, para pemasar nggunakake platform sing dieksekusi kampanye.
Iki minangka media kampanye sing digunakake (email, surat langsung, iklan bayar per klik, lsp.)
Iki minangka istilah khusus sing dadi fokus kampanye sampeyan.
Yen sampeyan nuduhake versi utawa tawaran kampanye sing beda, iki minangka panggonan sing apik kanggo mbedakake.
Data lan alamat email sampeyan ora disimpen.
Miwiti maneh

Yen sampeyan maca iki liwat RSS utawa email, klik menyang situs kanggo nggunakake alat:

Google Analytics UTM Kampanye URL

Apa Variabel Kampanye (UTM) sing Diterusake menyang Google Analytics?

UTM variabel minangka paramèter sing bisa ditambahake menyang URL kanggo nglacak kinerja kampanye ing Google Analytics. Punika dhaptar variabel UTM lan panjelasan kanggo URL kampanye ing Google Analytics:

  1. utm_source: Parameter sing dibutuhake sing ngenali sumber lalu lintas, kayata mesin telusur (contone Google), situs web (contone Forbes), utawa newsletter (contone Mailchimp).
  2. utm_ Medium: Parameter sing dibutuhake sing ngenali medium kampanye, kayata panelusuran organik, panelusuran mbayar, email, utawa media sosial.
  3. utm_campaign: Parameter sing dibutuhake sing ngenali kampanye utawa promosi tartamtu sing dilacak, kayata peluncuran produk utawa adol.
  4. utm_term: Parameter opsional sing ngenali tembung kunci utawa frasa sing ndadékaké kunjungan, kayata pitakon telusuran sing digunakake ing mesin telusur.
  5. utm_content: Parameter opsional kanggo mbedakake antarane versi iklan utawa tautan sing padha, kayata rong versi iklan spanduk sing beda.

Kanggo nggunakake variabel UTM, sampeyan kudu nambahake menyang mburi URL minangka parameter pitakon. Tuladhane:

http://www.example.com?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=product_launch&utm_term=running_shoes&utm_content=banner_ad_1

Cara Ngumpulake lan Lacak Data Kampanye ing Google Analytics

Mangkene video lengkap babagan ngrancang lan nglakokake kampanye sampeyan nggunakake Google Analytics.

Endi Laporan Kampanye Google Analytics Kula?

Laporan Google Analytics ditemokake ing menu Akuisisi lan sampeyan bisa nambah dimensi tambahan sing wis ditemtokake ing ndhuwur. Elinga yen data Google Analytics ora langsung, mbutuhake sawetara wektu sadurunge dianyari.

Laporan Kampanye Google Analytics

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Artikel web