Martech Zone AplikasiAnalytics & TesCRM lan Platform Data

Kalkulator: Ngitung Ukuran Sampel Ukur Survei Sampeyan

Survey Kalkulator Ukuran Sampel Minimal

Survey Kalkulator Ukuran Sampel Minimal

Isi kabeh setelan sampeyan. Nalika ngirim formulir, ukuran sampel minimal bakal ditampilake.

%
Data lan alamat email sampeyan ora disimpen.
Miwiti maneh

Ngembangake survey lan mesthekake yen sampeyan duwe respon sing bener kanggo nggawe keputusan bisnis sampeyan mbutuhake keahlian sing cukup. Pisanan, sampeyan kudu mesthekake yen pitakonan sampeyan ditakoni kanthi cara sing ora bias nanggapi. Kapindho, sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan nliti wong sing cukup kanggo entuk asil sing bener kanthi statistik.

Sampeyan ora perlu takon saben wong, iki bakal mbutuhake tenaga kerja lan cukup larang. Perusahaan riset pasar kerja kanggo nggayuh tingkat kapercayan sing dhuwur, lan kesalahan sing sithik nalika entuk jumlah panampa minimal sing dibutuhake. Iki dikenal minangka Panjenengan ukuran sampel. Sampeyan sampling persentasi tartamtu saka populasi sakabèhé kanggo entuk asil sing nyedhiyani tingkat saka kapercayan kanggo validasi asil. Nggunakake formula sing ditampa kanthi umum, sampeyan bisa nemtokake sing bener ukuran sampel sing bakal makili populasi kanthi sakabehe.

Yen sampeyan maca iki liwat RSS utawa email, klik menyang situs kanggo nggunakake alat:

Ngetung Ukuran Sampel Survey Sampeyan

Kepiye Cara Sampling?

Sampling minangka proses milih subset individu saka populasi sing luwih gedhe kanggo nggawe inferensi babagan karakteristik kabeh populasi. Asring digunakake ing studi riset lan jajak pendapat kanggo ngumpulake data lan nggawe prediksi babagan populasi.

Sawetara cara sampling bisa digunakake, kalebu:

  1. Simple random sampling: Iki kalebu milih sampel saka populasi nggunakake cara acak, kayata kanthi acak milih jeneng saka dhaptar utawa nggunakake generator nomer acak. Iki njamin saben anggota populasi duwe kesempatan sing padha kanggo dipilih kanggo sampel.
  2. Stratified sampling kalebu mbagi populasi dadi subkelompok (strata) adhedhasar karakteristik tartamtu banjur milih sampel acak saka saben strata. Iki mesthekake yen sampel minangka wakil saka macem-macem subkelompok ing populasi.
  3. Cluster sampling: Iki kalebu dibagi populasi dadi klompok cilik (kluster) lan banjur milih sampel acak saka klompok. Kabeh anggota kluster sing dipilih kalebu ing sampel.
  4. Sistematik sampling: Iki kalebu milih saben anggota n populasi kanggo sampel, ing ngendi n minangka interval sampling. Contone, yen interval sampling 10 lan ukuran populasi 100, saben anggota kaping 10 bakal dipilih kanggo sampel.

Penting kanggo milih metode sampling sing cocog adhedhasar karakteristik populasi lan pitakonan riset sing ditliti.

Tingkat Kapercayan lawan Margin Kesalahan

Ing survey sampel, ing tingkat kapercayan ngukur kapercayan sampeyan yen sampel sampeyan kanthi akurat nggambarake populasi. Iki dituduhake minangka persentase lan ditemtokake dening ukuran sampel lan tingkat variabilitas ing populasi sampeyan. Contone, tingkat kapercayan 95% tegese yen sampeyan nindakake survey kaping pirang-pirang, asil bakal akurat 95% wektu.

The margin kesalahan, ing tangan liyane, minangka ukuran pinten asil survey sampeyan bisa beda-beda saka nilai populasi sing bener. Biasane ditulis minangka persentase lan ditemtokake dening ukuran sampel lan tingkat variabilitas ing populasi sampeyan. Contone, umpamane margin kesalahan kanggo survey plus utawa minus 3%. Ing kasus kasebut, yen sampeyan nindakake survey kaping pirang-pirang, nilai populasi sing bener bakal ana ing interval kapercayan (ditetepake kanthi rata-rata sampel ditambah utawa dikurangi margin kesalahan) 95% wektu.

Dadi, ing ringkesan, tingkat kapercayan minangka ukuran yakin sampeyan yakin yen sampel sampeyan kanthi akurat nggambarake populasi. Ing wektu sing padha, margin kesalahan ngukur sepira asil survey sampeyan bisa beda-beda saka nilai populasi sing nyata.

Kenapa Standar Deviasi Penting?

Standar deviasi ngukur panyebaran utawa panyebaran sakumpulan data. Iki ngandhani sepira nilai individu ing set data beda-beda saka rata-rata set data. Nalika ngetung ukuran sampel minimal kanggo survey, standar deviasi penting amarga mbantu sampeyan nemtokake presisi sing dibutuhake ing sampel.

Yen standar deviasi cilik, nilai-nilai ing populasi relatif cedhak karo rata-rata, dadi sampeyan ora perlu ukuran sampel sing gedhe kanggo ngira rata-rata. Ing sisih liya, yen standar deviasi gedhe, nilai-nilai ing populasi luwih kasebar, mula sampeyan butuh ukuran sampel sing luwih gedhe kanggo entuk perkiraan rata-rata sing apik.

Umumé, sing luwih gedhe standar deviasi, luwih gedhe ukuran sampel sampeyan bakal perlu kanggo entuk tingkat tartamtu saka presisi. Iki amarga standar deviasi sing luwih gedhe nuduhake yen populasi luwih akeh variabel, mula sampeyan butuh sampel sing luwih gedhe kanggo ngira rata-rata populasi kanthi akurat.

Formula kanggo Nentokake Ukuran Sampel Minimal

Rumus kanggo nemtokake ukuran sampel minimal sing dibutuhake kanggo populasi tartamtu yaiku:

S = \ frac {\ frac {z ^ 2 \ kaping p \ kiwa (1-p \ nengen)} {e ^ 2}} {1+ \ kiwa (\ frac {z ^ 2 \ kaping p \ kiwa (1- p \ tengen)} {e ^ 2N} \ tengen)}

Where:

  • S = Ukuran sampel minimal sampeyan kudu survey diwenehi masukan.
  • N = Jumlah populasi. Iki minangka ukuran segmen utawa populasi sing pengin dievaluasi.
  • e = Margin saka kesalahan. Nalika sampel populasi, bakal ana wates kesalahan.
  • z = Sepira sampeyan yakin manawa populasi bakal milih jawaban ing sawetara tartamtu. Persentase kapercayan nerjemahake menyang z-skor, jumlah standar deviasi proporsi tartamtu adoh saka rata-rata.
  • p = Penyimpangan standar (ing kasus iki 0.5%).

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web