Martech Zone AplikasiContent Marketing

Ngonversi Warna Hex, RGB, lan RGBA

Iki minangka alat sing gampang kanggo ngowahi warna heksadesimal dadi nilai RGB utawa RGBA utawa kosok balene. Yen sampeyan ngowahi hex kanggo RGB, Ketik nilai hex minangka #000 or #000000. Yen sampeyan ngowahi RGB dadi hex, ketik nilai RGB minangka rgb(0,0,0) or rgba(0,0,0,0.1). Aku uga bali jeneng umum kanggo werna.

Hex kanggo RGB lan RGB / RGBA kanggo Konverter Warna Hex

Konvertiere RGB
warna:

Heksadesimal (hex) warna, RGB werna, lan RGBA werna iku kabeh cara kanggo nemtokake werna ing HTML lan CSS.

  • Werna heksadesimal ditemtokake nggunakake kode heksadesimal enem digit sing diwiwiti kanthi tandha pound (#). Kode kasebut dumadi saka telung pasangan saka rong digit heksadesimal, sing saben-saben nuduhake intensitas salah sawijining warna utama (abang, ijo, lan biru). Contone, werna ireng dituduhake minangka #000000 ing heksadesimal, lan werna putih dituduhake minangka #ffffff.
  • warna RGB ditemtokake nggunakake rgb() fungsi, sing njupuk telung nilai antarane 0 lan 255 sing makili intensitas saka werna utami (abang, ijo, lan biru). Contone, werna ireng dituduhake minangka rgb(0, 0, 0) ing RGB, lan werna putih dituduhake minangka rgb(255, 255, 255).
  • Warna RGBA padha karo werna RGB, nanging uga kalebu nilai alpha sing nemtokake transparansi warna kasebut. Nilai alpha minangka angka desimal antarane 0 lan 1, ing ngendi 0 transparan lan 1 ora jelas. Contone, werna putih kanthi transparansi 50% dituduhake minangka rgba(255, 255, 255, 0.5) ing RGBA.

Umumé, sampeyan bisa nggunakake sembarang format werna ing HTML lan CSS, gumantung saka kabutuhan. Werna heksadesimal luwih cendhek lan luwih gampang diwaca tinimbang warna RGB utawa RGBA, lan didhukung dening kabeh browser modern. Werna RGB lan RGBA luwih ekspresif, amarga ngidini sampeyan nemtokake intensitas warna utama lan transparansi warna.

Nalika mutusake format warna sing bakal digunakake, sampeyan kudu nimbang syarat proyek lan kemampuan browser target. Yen sampeyan kudu nemtokake warna kanthi transparan, sampeyan kudu nggunakake format RGBA. Yen sampeyan mung kudu nemtokake warna sing padhet, sampeyan bisa nggunakake format heksadesimal utawa RGB.

Kredit kanggo Jeneng sing Warna kanggo nggoleki jeneng becik!

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web