Dhaptar SPAM Referrer: Cara Mbusak Spam Referral saka Pelaporan Google Analytics

Dhaptar Spam Referrer kanggo Google Analytics

Apa sampeyan wis mriksa laporan Google Analytics mung kanggo nemokake sawetara referensi sing aneh sing ana ing laporan kasebut? Sampeyan menyang situs kasebut lan ora ana sing nyebutake sampeyan, nanging ana akeh tawaran liyane ing kana. Kiro opo? Wong-wong kasebut ora nate nuduhake lalu lintas menyang situs sampeyan.

Wis tau.

Yen sampeyan ora ngerti kepiye Google Analytics makarya, umume piksel ditambahake ing saben kaca sing entuk ton data lan dikirim menyang mesin Google Analytics. Google Analytics banjur nemtokake data lan ngatur kanthi rapi menyang laporan sing sampeyan deleng. Ora ana sihir ing kana!

Nanging sawetara perusahaan spamming idiotik wis ngrancang jalur piksel Google Analytics lan saiki palsu jalur kasebut lan tekan conto Google Analytics sampeyan. Dheweke entuk kode UA saka skrip sing wis sampeyan lebokake ing kaca banjur, saka server, dheweke terus tekan server GA nganti bola-bali nganti miwiti laporan referensi sampeyan.

Pancen ala amarga dheweke ora nate miwiti kunjungan saka situs sampeyan! Kanthi tembung liyane, ora ana cara kanggo situs sampeyan mblokir. Aku ngubengi iki karo host kita sing sabar nerangake apa sing ditindakake terus-terusan nganti tekan tengkorak sing kandel. Diarani a rujukan memedi or referrer memedi amarga dheweke ora nate ndemek situs sampeyan kapan wae.

Ing kabeh kejujuran, aku isih ora yakin kenapa Google durung miwiti njaga database spammer rujukan. Fitur sing apik kanggo platform kasebut. Amarga ora ana kunjungan sing nyata, spammer iki ngrusak laporan sampeyan. Kanggo salah sawijine klien, spam referer kalebu luwih saka 13% kabeh kunjungan situs!

Gawe Segmen ing Google Analytics sing Blokir Spammer Referrer

  1. Mlebu menyang akun Google Analytics.
  2. Bukak Tampilan sing kalebu laporan sing pengin digunakake.
  3. Klik tab Pelaporan, banjur bukak laporan sing sampeyan karepake.
  4. Ing sisih ndhuwur laporan sampeyan, klik + Tambah Segmen
  5. Jeneng segmen kasebut Kabeh Lalu Lintas (Ora Spam)
  6. Ing kahanan sampeyan, aja nganti negesake ngilangi karo sumber cocog karo regex.

referrer-spam-segment-ngilangi

  1. Ana dhaptar spammer referrer paling anyar ing Github sing digunakake dening pangguna Piwik lan cukup apik. Aku narik dhaptar kasebut kanthi otomatis ing ngisor iki lan format kanthi bener nganggo pratelan UTAWA sawise saben domain (sampeyan bisa nyalin lan nempelake saka area teks ing ngisor iki menyang Google Analytics):

  1. Simpen segmen lan kasedhiya kanggo kabeh properti ing akun sampeyan.

Sampeyan bakal weruh akeh skrip server lan plugin sing ana ing kene kanggo nyoba lan mblokir spammer rujukan saka situs sampeyan. Aja repot-repot nggunakake… Elinga yen iki dudu kunjungan nyata ing situs sampeyan. Skrip kasebut digunakake wong sing nggawe piksel GA langsung saka servere lan ora nate sampeyan tampa!

25 Komentar

  1. 1
  2. 3
  3. 5
  4. 7
  5. 9

    Iki minangka masalah spam hulu / hilir: Para spammer nge-spam lan banjur menehi obat - iki sing dakkira.

    Apa sampeyan wis mriksa pamblokiran IP utawa apa wae kanggo ndeleng apa ana sawetara sing bisa ditemokake?

    Gagasan liyane aku nyoba ndeleng manawa wong liya wis nyoba:

    1) Aku bakal ngomong ngreset cookie kanggo duwe count wektu sesi maneh minangka riko nanging bot bakal terus pinging situs. Iki kudu dianggep minangka serangan DDoS amarga cara nguras sumber daya fisik

    2) Nggawe profil anyar lan sijine kode anyar ing Google Tag Manager supaya kode ora gampang kanggo skim. Uga, nggawe akun anyar lan nggawe kaya 4 profil supaya nomer pungkasan ora mungkasi ing -1 pertimbangan liyane. Nanging, aku ngira ing wektu iki spammer mung ngasilake nomer UA kanthi otomatis utawa ora nggatekake nomer UA bebarengan & nggunakake alat gawe url kampanye

  6. 10
  7. 12
  8. 14
  9. 15
    • 16

      Spam dadi masalah gedhe saiki. Nanging, kiriman iki dudu babagan situs sampeyan utawa wong sing bener-bener spamming situs sampeyan. Dheweke ngapusi Google Analytics. Mesthine ora mengaruhi Adsense sampeyan, nanging bakal ngrusak Google Analytics sampeyan.

  10. 17
  11. 19
  12. 21

    Matur nuwun kanggo artikel sampeyan Douglas. Wacan gedhe. Aku pancen sengit karo spam, wis nyebabake akeh masalah kanggo situs webku ing jaman kepungkur, kadhangkala nyebabake situs wordpressku nabrak nalika aku duwe versi wordpress sing luwih lawas.

    Mesthi bakal nuduhake artikel iki ing situsku.

    Saiki aku miwiti blog wordpress kanggo para pemasar.

  13. 22
  14. 24
    • 25

      Hi Sheena,

      Jujur tenan mumet. Keuntungan mung yaiku pangguna analytics sing kurang canggih bakal nggoleki referer lan bisa tuku produk utawa layanan. Iku cara sing murah banget lan ora nyenengake kanggo nyoba ngapusi pemilik situs sing kurang ngerti.

      Doug

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.