Martech Zone AplikasiTeknologi PariwaraAnalytics & TesContent MarketingCRM lan Platform DataE-commerce lan EceranPemasaran Email & Otomatisasi Email PemasaranTeknologi sing MunculPemasaran Seluler lan TabletPublic RelationsPelatihan Penjualan lan PemasaranEnablement SalesTelusuri MarketingMarketing Social Media

Kalkulator: Cara Ngetung Akurat Kampanye Pemasaran Return on Investment (ROI)

Kalkulator ROI kampanye

Asil Kampanye

$
Biaya khusus kanggo kampanye.
$
Atribut revenue sing diasilake dening kampanye.
$
Pendapatan taunan tambahan, yen ana.

Beban Platform

$
Lisensi lan dhukungan platform taunan.
Kampanye dikirim ing platform saben taun.

Beban Gaji

$
Biaya gaji taunan kanggo tim marketing
Carane akeh wong ing tim marketing
Jam ngrancang, ngeksekusi, lan ngukur.

%
Iki minangka bali ing investasi, kalebu revenue tambahan lan expenses gadhah kampanye.

%
Iki minangka bali saka investasi, ora kalebu revenue tambahan lan expenses gadhah kampanye.
Opsional: Kirimi pitungan ROI kampanye kanthi rincian revenue lan biaya. Martech Zone ora nyimpen data apa wae sing diwenehake ing kene, kalebu alamat email sampeyan.

Cara Gunakake Kalkulator ROI Kampanye Pemasaran

Pitungan sing terus dakdeleng ing industri kita yaiku kepiye para pemasar ngetung kampanye bali ing investasi (bathi). Mayoritas pemasar nindakake pitungan prasaja saka kampanye nggunakake revenue sing diprodhuksi dening kampanye lan biaya kampanye:

ROI=(\frac{\text{Revenue}-\text{Expenses}}{\text{Expenses}})\times100

Iki minangka oversimplification sing bisa nyebabake pemasar menyang pangertèn sing salah yen kampanye kasebut apik ... nalika ora bener. Kenging punapa? Sampeyan ilang sawetara biaya penting uga sawetara penghasilan tambahan.

Kanggo ngukur ROI kampanye pemasaran kanthi akurat, sampeyan kudu nggabungake kabeh biaya sing ana gandhengane:

  • Biaya kampanye langsung - iki biaya langsung related kanggo kampanye. Conto kalebu biaya iklan, tumbas data, biaya cetak, ongkos kirim, lsp.
  • Biaya platform marketing - iki teknologi sing wis dilisensi kanggo nglakokaké kampanye iki. Conto kalebu piranti lunak desain grafis, platform pemasaran, lsp.
  • Biaya sumber daya manungsa - iki wektu sing ditindakake dening tim marketing kanggo pangembangan, eksekusi, lan pangukuran kampanye.

Kajaba iku, pemasar asring ngremehake total revenue sing ana gandhengane karo akuisisi pelanggan anyar.

  • Pendapatan taunan tambahan - sanajan mung persen cilik saka pelanggan anyar iki nggawe tuku baleni utawa nambah mbuwang karo sampeyan, revenue kasebut kudu digandhengake karo kampanye sumber sing sampeyan entuk. Salah siji cara kanggo ngitung iki yaiku kanthi nemtokake revenue sing diasilake ing njaba inisiatif marketing sajrone taun, banjur dibagi kanthi jumlah total pelanggan. Saiki tikelake jumlah kasebut kanthi jumlah pelanggan anyar sing sampeyan entuk.

Dadi ... pitungan sing luwih akurat yaiku:

ROI=(\frac{\text{(Total Penghasilan Tahunan Saka Kampanye)}-\text{(Total Biaya Kampanye)}}{\text{(Total Biaya Kampanye)}})\times100

Where:

  • Total revenue taunan saka Kampanye = Revenue Langsung + Revenue Taunan Tambahan
  • Total Biaya Kampanye = Beban Kampanye Langsung + Beban Platform + Beban Gaji

Beban gaji umume ing kalkulator iki kanthi nggunakake kabeh anggaran gaji karyawan full-time banjur ngitung rata-rata tarif saben jam kanthi jumlah total jam sing ditindakake ing kampanye.

Lan iki kalkulator prasaja sing apik kanggo ngetung investasi kampanye pemasaran sampeyan. Yen sampeyan nambahake alamat email sampeyan (Pilihan), uga bakal ngirim email marang sampeyan kanthi rincian data sing diwenehake lan asile.

Yen sampeyan entuk artikel iki liwat feed utawa email lan ora ndeleng kalkulator nyata, klik kene:

Kalkulator ROI Kampanye Pemasaran

Kita bisa uga luwih rinci babagan pitungan, nanging iki mesthine luwih akurat kanggo sampeyan tinimbang sing disederhanakake. pitungan ROI kampanye marketing sing digunakake akeh pemasar.

Ayo kula ngerti carane seneng kalkulator iki, ndeleng masalah karo petungan, utawa pengin opsi tambahan ... mung komentar ing ngisor iki!

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web