Akronim CDP

CDP

CDP minangka akronim kanggo Platform Data Pelanggan.

Database pelanggan pusat, terus-terusan, terpadu sing bisa diakses dening sistem liyane. Data ditarik saka macem-macem sumber, diresiki, lan digabungake kanggo nggawe profil pelanggan siji (uga dikenal minangka tampilan 360 derajat). Data iki banjur bisa digunakake kanggo tujuan otomatisasi pemasaran utawa dening layanan pelanggan lan profesional dodolan kanggo luwih ngerti lan nanggapi kabutuhan pelanggan. Data kasebut uga bisa digabungake karo sistem pemasaran kanggo segmen sing luwih apik lan target pelanggan adhedhasar prilaku.