Fitur Saben Sistem Manajemen Konten Kudu Kasedhiya Kanggo Optimisasi Search Engine

Search Engine Optimization

Aku ketemu karo klien sing wis berjuang karo rangking mesin telusuran. Nalika aku maneh Sistem Manajemen Konten (CMS), aku golek sawetara praktik paling dhasar sing ora bisa ditemokake. Sadurunge aku menehi dhaptar priksa kanggo verifikasi karo panyedhiya CMS, luwih dhisik aku kudu negesake manawa ora ana sebab manawa perusahaan ora duwe sistem manajemen konten maneh.

CMS bakal nyedhiyakake sampeyan utawa tim pemasaran kanggo ngganti situs sampeyan kanthi cepet tanpa perlu pangembang web. Alasan liyane kenapa a Sistem Manajemen Konten minangka kabutuhan yaiku umume praktik paling apik kanggo ngoptimalake situs sampeyan.

Para pemurni SEO bisa uga mbantah karo sawetara fitur sing dakrembug ing kene amarga bisa uga ora langsung nyebabake peringkat. Nanging, aku bakal mbantah karo Guru Mesin Telusuran, manawa rangking mesin telusuran yaiku babagan pengalaman pangguna - dudu algoritma mesin telusuran. Ngrancang situs sampeyan kanthi luwih apik, nandur modal ing konten sing apik, promosi konten kasebut, lan makarya karo pangguna… luwih becik kinerja situs sampeyan ing peringkat telusuran organik.

Mekanika saka kepiye crawler mesin telusuran nemokake, indeks, lan pangkatwis pirang-pirang taun situs sampeyan ora owah… nanging kemampuan kanggo narik kawigaten para pengunjung, supaya para pengunjung nuduhake konten sampeyan, lan manawa mesin telusuran nanggapi wis diganti. SEO sing apik yaiku pengalaman panganggo sing hebat… Lan sistem manajemen konten penting banget kanggo sukses sampeyan.

Fitur Manajemen SEO Konten

Saben Sistem Manajemen Konten kudune utawa dileksanakake kanthi fitur ing ngisor iki:

  1. Serep: Serep lan SEO? Ya… yen sampeyan kelangan situs lan konten sampeyan, pancen angel pangkat. Duwe cadangan sing padhet karo cadangan tambahan uga cadangan sing dibukak, cadangan lan pamulihan saka situs pancen migunani.
  2. Roti roti: Yen sampeyan duwe akeh informasi sing disusun kanthi hirarkis, kemampuan pangguna (lan mesin telusuran) kanggo ngerti yen hirarki penting banget kanggo ndeleng konten sampeyan lan ngindeks kanthi bener.
  3. Kabar Browser: Chrome lan Safari saiki nawakake notifikasi integral karo sistem operasi. Nalika ana wong sing mlebu situs sampeyan, dheweke bakal takon apa dheweke pengin dikabari nalika konten dianyari. Notifikasi nggawe pengunjung bali maneh!
  4. Caching: Saben kaca dijaluk, pencarian database njupuk konten lan nggabungake kaca kasebut. Iki butuh sumber daya lan wektu ... wektu sing nyengsarakke optimalisasi mesin telusuran. Entuk CMS utawa host kanthi kemampuan cache minangka kunci kanggo nyepetake situs sampeyan lan nyuda sumber daya sing dibutuhake server sampeyan. Caching uga bisa ngrewangi sampeyan nalika lalu lintas nyerang… kaca cache luwih gampang ditrapake tinimbang kaca sing ora dicithak. Supaya sampeyan bisa entuk luwih akeh pengunjung tinimbang sampeyan tanpa caching.
  5. URL kanonik: Kadhangkala situs diterbitake kanthi siji kaca sing duwe sawetara jalur. Conto sederhana yaiku domain sampeyan http://yourdomain.com or http://yourdomain.com/default.aspx. Kaloro jalur kasebut menyang kaca sing padha bisa ngilangi bobot tautan sing mlebu ing kaca sampeyan uga ora cocog. URL kanonik minangka potongan kode HTML sing didhelikake sing nuduhake mesin telusuran URL sing kudu diterapake link kasebut.
  6. komentar: Komentar nambahake nilai ing konten sampeyan. Priksa manawa sampeyan bisa moderat komentar amarga ana pirang-pirang bot ing njaba platform CMS spamming kanggo nyoba ngasilake link.
  7. Editor Konten: Editor konten sing ngidini H1, H2, H3, kuwat lan miring bisa dibungkus karo teks. Sunting gambar kudu ngidini elemen ALT bisa diowahi. Nyunting tag jangkar kudu ngidini suntingan elemen TITLE. Apes banget yen pirang-pirang sistem CMS duwe editor konten sing ora apik!
  8. Jaringan Konten Konten: A jaringan pangiriman isi yaiku jaringan komputer sing dununge kanthi geografis sing nyimpen sumber statis kanthi lokal ... saéngga kaca bisa mbukak luwih cepet. Uga, nalika CDN dileksanakake, panjaluk kaca bisa mbukak aset saka server web LAN CDN sekaligus. Iki nyuda momotan ing server web sampeyan lan nambah kacepetan kaca kanthi signifikan.
  9. Hosting Kinerja Tinggi: Kacepetan kabeh yaiku babagan mesin telusuran. Yen sampeyan nyoba ngirit sawetara dhuwit ing hosting, sampeyan pancen bakal ngrusak kemampuan sampeyan supaya diindeks lan ditingkat kanthi apik ing mesin telusuran.
  10. Komprèsi Gambar: Gambar asring diekspor menyang file gedhe sing ora perlu. Nggabungake karo alat kompresi gambar kanggo nyuda ukuran file lan ngowahi ukuran gambar kanggo ndeleng optimal iku penting.
  11. Integrasi: Kemampuan kanggo nggedhekake fungsi konten kanthi generasi timbal, pemasaran email, otomatisasi pemasaran, pemasaran media sosial, lan platform liyane sing mbantu sampeyan entuk lan njaga lalu lintas.
  12. Malas Ngunggah Gambar: Mesin telusuran seneng konten dawa kanthi akeh media. Nanging ngemot gambar bisa nggawe situs sampeyan alon-alon nyusup. Lazy loading minangka sarana kanggo mbukak gambar nalika kaca digulung. Iki ngidini kaca mbukak kanthi luwih cepet, banjur mung nampilake gambar nalika pangguna tekan dununge.
  13. Manajemen Utama: Sawise prospek nemokake artikel sampeyan, kepiye komunikasi karo sampeyan? Duwe desainer formulir lan basis data kanggo nangkep petunjuk iku kudu.
  14. Deskripsi Meta: Mesin telusuran biasane njupuk katrangan meta sawijining kaca lan nuduhake miturut judhul lan tautan ing kaca asil mesin telusuran. Yen ora ana katrangan meta, mesin telusuran bisa uga njupuk teks kanthi acak saka kaca… praktik sing bakal nyuda tarif klik-tayang ing tautan ing mesin telusuran lan bisa uga ngrusak indeksasi kaca sampeyan. CMS sampeyan kudu ngidini sampeyan ngowahi katrangan meta ing saben kaca situs kasebut.
  15. mobile: Telusuran seluler mbledhos nalika panggunaan amarga smartphone lan tablet diadopsi ing saindenging. Yen CMS ora ngidini situs web responsif nggunakake HTML5 lan CSS3 (pilihan paling apik)… utawa paling ora pangalihan menyang template seluler sing dioptimalake kanthi apik, sampeyan ora bakal diwenehi peringkat kanggo telusuran seluler. Kajaba iku, format seluler anyar kaya AMP bisa entuk konten sampeyan kanthi apik kanggo telusuran sing digawe saka piranti Google.
  16. Ping: Nalika nerbitake konten sampeyan, CMS kudu ngirim situs sampeyan kanthi otomatis menyang Google lan Bing tanpa campur tangan. Iki bakal miwiti nyusup saka mesin telusuran lan nggawe konten anyar (utawa diowahi) reindeks dening mesin telusuran. Mesin CMS sing canggih bakal malah Ping mesin telusuran nalika ngrancang konten.
  17. Pangalihan: Perusahaan asring ngganti lan nyusun situs maneh. Masalahe yaiku mesin telusuran isih nuduhake URL menyang kaca sing ora ana. CMS sampeyan ngidini sampeyan ngarahake lalu lintas menyang kaca anyar lan pangalihan mesin telusuran ing kono, supaya bisa nemokake lan ngindeks kaca anyar.
  18. Rich Snippets: Mesin telusuran nyedhiyakake format microdata kanggo pagination lan identifikasi breadcrumb ing situs sampeyan. Asring, markup iki kudu ditrapake ing tema sing sampeyan gunakake karo CMS utawa sampeyan bisa nemokake modul sing ngidini sampeyan luwih gampang ngetrapake. Potongan sing sugih kaya Skema kanggo Google lan OpenGraph kanggo Facebook nambah asil mesin telusuran lan nuduhake lan bakal luwih akeh pengunjung ngeklik.
  19. robots.txt: Yen sampeyan mbukak root (alamat dhasar) domain, tambah robots.txt menyang alamat. Tuladha: http://yourdomain.com/robots.txt Apa ana file ing kana? File robots.txt minangka file ijin dhasar sing ngandhani bot mesin telusuran / laba-laba / crawler apa direktori sing kudu diabaikan lan direktori apa sing bakal dirayap. Kajaba iku, sampeyan bisa nambah link menyang peta situs ing kene!
  20. RSS Feeds: Yen sampeyan duwe properti liyane lan pengin ngumumake blog, duwe feed RSS supaya gampang nerbitake kutipan utawa judhul ing situs eksternal minangka kabutuhan.
  21. search: Kemampuan kanggo nggoleki internal lan nampilake asil sing relevan penting banget kanggo pangguna nemokake informasi sing digoleki. Kaca asil mesin telusuran bakal asring nyedhiyakake lapangan sekunder kanggo pangguna sing bisa digoleki ing situs uga!
  22. keamanan: Model keamanan padhet lan hosting aman bakal nglindhungi situs sampeyan supaya ora diserang utawa dilebokake kode jahat. Yen situs sampeyan nduwe kode angkoro, Google bakal ngilangi indeks lan menehi notifikasi marang Webmaster. Sampeyan penting yen sampeyan duwe sawetara fitur ngawasi utawa keamanan sing digabungake ing CMS utawa ing paket hosting sampeyan saiki.
  23. Penerbitan Sosial: Kemampuan kanggo nerbitake konten kanthi otomatis nganggo judhul lan gambar sing dioptimalake bakal nuduhake konten sampeyan. Konten sing dituduhake nyebabake nyebutake konten sampeyan. Sebutake nyebabake tautan. Lan tautan nyebabake peringkat. Facebook uga ngluncurake Artikel Instan, sawijining format kanggo nerbitake kabeh artikel langsung menyang kaca merek sampeyan.
  24. Sindikasi: Nalika wong sing maca kiriman ing pamaca RSS umume tiba ing pinggir dalan minangka ganti saka nuduhake sosial, kemampuan kanggo sindikasi konten sampeyan ing situs lan alat isih kritis.
  25. Menehi tag: Mesin telusuran umume nglirwakake meta tag kanggo tembung kunci, nanging menehi tag isih bisa digunakake - yen ora ana tembung liya sing kudu dielingi tembung kunci sing sampeyan targetake saben kaca. Tag asring mbantu nemokake lan nampilake kiriman lan asil telusuran sing relevan ing situs sampeyan.
  26. Editor Cithakan: Editor template sing kuat sing ngindhari panggunaan tabel HTML lan ngidini HTML sing resik lan file CSS sing dilampirake kanthi bener kanggo format kaca kasebut. Sampeyan kudu bisa nemokake lan nginstal template tanpa kudu nggawe pangembangan sing signifikan ing situs sampeyan nalika njaga konten tanpa masalah.
  27. Peta Situs XML: Peta situs sing digawe kanthi dinamis minangka komponen utama sing nyedhiyakake mesin telusuran kanthi map saka endi konten sampeyan, sepira pentinge, lan kapan pungkasan diganti. Yen sampeyan duwe situs gedhe, peta situs kudu dikompres. Yen peta situs ngluwihi 1Mb, CMS sampeyan kudu ngasilake macem-macem sitemap banjur rantai bareng-bareng supaya mesin telusuran bisa maca kabeh.

Aku bakal metu ing anggota awak kene lan negara; yen agensi sampeyan ngisi daya pembaruan konten lan ora duwe akses menyang sistem manajemen konten kanggo ngoptimalake situs… saiki wayahe ninggalake agensi kasebut lan golek sing anyar kanthi solid sistem manajemen konten. Agensi kadang-kadang ngrancang situs kompleks sing statis lan mbutuhake sampeyan ngganti pangowahan konten kaya sing sampeyan butuhake… ora bisa ditampa.

5 Komentar

  1. 1

    Opo Ora ana rekomendasi khusus? Kepiye perusahaan ngerti CMS sing dibutuhake utawa kepiye solusi sing bisa digunakake? Dhaptar sing apik, Pak Karr.

  2. 2

    Seneng dhaptar iki! Iki saiki dadi pandhuan nalika miwiti blanja kanggo CMS. Aku wis nggawe kabeh desain web, nanging pengin nyuda wektu aku nggunakake kode nulis supaya bisa nambah wektu kanggo ngetrapake situs web. Apa sampeyan duwe rekomendasi babagan sistem mainstream DIY (WordPress, Joomla, lsp)?

  3. 3
  4. 4

    Siji-sijine sing bakal ditambahake saiki, yaiku platform blogging sing kudu nampilake tag rel = "penulis" lan ngidini sambungan menyang Profil Google supaya gambar panganggit ditampilake ing asil telusuran.

  5. 5

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.