Martech Zone AplikasiAnalytics & Tes

Apa Alamat IP Kula? Lan Cara Ngecualekake saka Google Analytics

IPv4: Alamat IP sampeyan yaiku 35.181.62.5 (notasi hex: 23b53e05).

IPv6: Kita ora bisa ndeteksi alamat IPv6.

Apa Alamat IP?

An IP minangka standar sing nemtokake cara piranti ing jaringan komunikasi karo siji liyane nggunakake alamat numerik.

  • IPv4 iku versi asli saka Internet Protocol, kang pisanan dikembangaké ing taun 1970-an. Iki nggunakake alamat 32-bit, sing ngidini total udakara 4.3 milyar alamat unik. IPv4 isih akeh digunakake nganti saiki, nanging ora ana alamat sing kasedhiya amarga tuwuhing internet kanthi cepet. Alamat IPv4 minangka alamat numerik 32-bit sing kasusun saka papat oktet (pamblokiran 8-bit) sing dipisahake kanthi titik. Ing ngisor iki alamat IPv4 sing bener (contone 192.168.1.1). Bisa uga ditulis ing notasi heksadesimal. (contone 0xC0A80101)
  • IPv6 minangka versi anyar saka Internet Protocol sing dikembangake kanggo ngatasi kekurangan alamat IPv4 sing kasedhiya. Iki nggunakake alamat 128-bit, sing ngidini alamat unik sing meh ora ana watesan. IPv6 mboko sithik diadopsi amarga luwih akeh piranti sing nyambung menyang internet lan panjaluk alamat unik mundhak. Alamat IPv6 minangka alamat numerik 128-bit sing kasusun saka wolung blok 16-bit sing dipisahake karo titik titik. Contone, ing ngisor iki alamat IPv6 sing bener (contone 2001:0db8:85a3:0000:0000:8a2e:0370:7334 utawa nggunakake notasi shorthand 2001:db8:85a3::8a2e:370:7334).

IPv4 lan IPv6 digunakake kanggo rute paket data liwat internet, nanging padha ora kompatibel karo saben liyane. Sawetara piranti bisa uga ndhukung versi protokol kasebut, dene liyane mung ndhukung siji utawa liyane.

Nalika Sampeyan Perlu Ngerti Alamat IP Sampeyan?

Kadhangkala sampeyan butuh sampeyan alamat IP. Sawetara conto yaiku whitelisting sawetara setelan keamanan utawa nyaring lalu lintas ing Google Analytics. Elinga yen alamat IP sing dideleng server web dudu alamat IP jaringan internal sampeyan, nanging alamat IP jaringan sing sampeyan gunakake. Akibaté, ngganti jaringan nirkabel bakal ngasilake alamat IP anyar.

Akeh panyedhiya layanan Internet ora menehi alamat IP statis (ora owah) kanggo bisnis utawa omah. Sawetara layanan kadaluwarsa lan nemtokake alamat IP kabeh wektu.

Kanggo ngilangi lalu lintas internal supaya ora katon ing a Google Analytics laporan tampilan, gawe filter khusus kanggo ngilangi alamat IP khusus sampeyan:

  1. Navigasi menyang Admin (Gir ing sisih kiwa ngisor)> Deleng> Filter
  2. pilih Gawe Filter Anyar
  3. Jeneng Filter sampeyan: Alamat IP Kantor
  4. Tipe Filter: Damel wae
  5. Pilih: Ora kalebu> lalu lintas saka Alamat IP> sing padha
  6. Alamat IP: 35.181.62.5 (notasi hex: 23b53e05)
  7. Klik Simpen
Google Analytics Ngilangi Alamat IP

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Artikel web