5 Mitos Media Sosial

mitos

Iki bisa uga minangka postingan mbaleni ... nanging aku pancen kudu negesake. Aku wis ndeleng sawetara perusahaan kesandhung ing kabeh strategi media sosial. Pungkasane kabeh ditinggalake kabeh. Pitakon sing ora bisa dakwangsulake yaiku kenapa dheweke nyoba dhisik?

Aku seneng mikir media sosial minangka penguat ... lan luar biasa ampli kuat. Yen sampeyan duwe landasan hubungan umum lan pemasaran sing solid, lan nutupi akuisisi lan retensi kanthi efektif, karya gedhe sampeyan bakal nemen nalika sampeyan miwiti nggawe lan nggawe reputasi kanthi online. Yen sampeyan duwe strategi PR lan Pemasaran sing ora biasa, media sosial bisa ngrusak.

5 Mitos Kula Pemasaran Media Sosial

  1. Media sosial ngganti situs web. Sampeyan isih butuh papan kanggo njupuk petunjuk lan narik kawigaten babagan produk utawa layanan perusahaan sampeyan.
  2. Media sosial ngganti marketing email. Email yaiku a push cara sing ngandhani pelanggan lan prospek nalika sampeyan kudu dihubungi. Nyatane, Media Sosial mbutuhake luwih akeh komunikasi email supaya pangguna situs sosial bali maneh. Pikirake kabeh email sing sampeyan entuk saka LinkedIn, Facebook, lan Twitter!
  3. Panggunaan media sosial sing dhuwur tegese papan sing cocog kanggo pariwara. Media sosial ora bisa mbuwang pariwara ing ndhuwur, iku kudu dikomunikasikan saka njero. Akeh banget perusahaan sing nyedhiyakake dhuwit ing iklan spanduk lan pariwara teks ing situs media sosial sing pangguna ora duwe maksud tuku.
  4. Dampak media sosial ora bisa diukur. Pengaruh media sosial bisa diukur, luwih angel ngukur pengaruhe. Sampeyan kudu makarya a tegese Analytics paket - bisa uga nganggo integrasi media sosial, utawa ngerteni cara nyebarke kode kanthi efektif saka saiki Analytics paket kanggo njupuk petunjuk lan konversi saka media sosial.
  5. Media sosial iku gampang, mung sampeyan nindakake. ORA! Media sosial ora gampang. Bayangake yen sampeyan ing pesta makan siang lan ngomong babagan produk lan layanan sampeyan kanthi prospek. Dheweke mesem, sampeyan mesem, dheweke takon, sampeyan wangsulan kabeh jawaban sing bener… sampeyan mbayar nedha awan ... sampeyan duwe kapercayan. Online, sampeyan ora nate weruh dheweke teka, sampeyan ora nate ngerti dununge, sampeyan ora ngerti apa-apa kajaba kasunyatane dheweke luwih ngerti tinimbang sampeyan.

    Media sosial nggawe kapercayan karo wong sing durung nate ketemu. Angel, butuh wektu… iku maraton, dudu sprint. Media sosial gagal akeh perusahaan amarga ora nganggep sumber daya lan wektu kanggo nggawe momentum. Dheweke ora ngerti yen investasi jangka panjang, dudu strategi jangka pendek.

    Kanthi strategi, sampeyan bisa njeblug metu gerbang lan ngembangake bisnis sing ora dikarepake. Yen ora ana, sampeyan bisa uga mbuwang andhuk.

Iki sebab kenapa Southwest Airlines lan Zappos bisa sukses nganggo Media Sosial, nanging United Airlines lan DSW uga ora sukses. Southwest Airlines lan Zappos minangka perusahaan sing fokus lan fokus ing pelanggan sadurunge media sosial berkembang nganti saiki. United Airlines bisa uga ora bisa nggunakake strategi media sosial amarga kepemimpinan sing legal lan stodgy.

Minangka panelis saiki ing Real Estate BarCamp Indianapolis, sampeyan bisa ndeleng macem-macem agensi lan makelar ing kamar kasebut. Sawetara, kayata kanca lan klien sing apik, Paula Henry (kalorone Roundpeg lan DK New Media nulungi dheweke), wis cepet banget, saestu wis mbatalake kabeh media tradisional lan online kanthi lengkap. Masalahe Paula ora carane entuk petunjuk… Kepiye supaya strategi media sosial dheweke tetep cepet nalika ngupayakake kabeh.

Wong liya ing kamar isih kerja ing mburi kurva… ora ana twitter, ora ana facebook, ora ana wong online, ora ana optimisasi mesin telusuran, ora ana blogging, lsp. Ora kasep kanggo wong-wong kasebut nggawe strategi pemasaran online sing efektif… nanging uga luwih awal supaya dheweke melu strategi Media Sosial miturut pendapatku sing andhap asor.

Wong anyar kudu sinau mlaku sadurunge nunggang. Dheweke butuh situs web sing efektif sing bisa narik lalu lintas lan nyedhiyakake informasi kontak kanggo makarya karo makelar. Dheweke kudu riset lan nggunakake tembung kunci sing duweni pengaruh ing wilayah sing dilayani - kalebu tetanggan, kode pos, kutha, kabupaten, kabupaten sekolah, lsp. Dheweke kudu nggunakake newsletter email supaya bisa terus nyambung karo klien lan klien sadurunge. Dheweke kudu masang Solusi seluler real estate kanggo ngganti fliers, dheweke tetep diiseni ing ngarep properti.

Media sosial bisa nyedhiyakake akeh pituduh menyang corong penjualan sampeyan ... nanging sampeyan kudu duwe corong penjualan, ngukur pengaruh saka asil, lan kanthi rutin nggarap program pemasaran kanggo nguri-uri lan njupuk petunjuk lan pelanggan. Media sosial sabanjure ... nambah program pemasaran sing efektif banget lan wiwit rontog nalika panguwasa lan transparansi tuwuh.

9 Komentar

  1. 1

    Hai Doug, postingan apik.

    Akeh wong kudu nggawe mitos "Media Sosial minangka Cakewalk". Aku mung siji sing dadi adopsi awal ing kantor kasebut, lan kaping pirang-pirang manajemen manajemen njaluk aku "mulang supaya nggunakake Twitter kanthi bener" sajrone rong utawa rong jam nggawe aku bingung. Prekara kasebut mbutuhake wektu, komitmen - lan kepengin sinau. Wong mung pengin ndandani SM cepet, amarga nganggep cara cepet kanggo ngasilake awis. Pancen ora, lan sampeyan kudu sinau kanthi nindakake.

    • 2

      Wah, Andrew! Nalika wong-wong ujar "ajari cara nggunakake kanthi bener", kadang tegese ... "kepiye cara nyalah gunakake teknologi iki kanggo kabecikan" Aku mlayu ... njerit! 🙂

  2. 3

    Artikel sing apik, matur nuwun kanthi sanget. Ing kantorku wis ana kebingungan babagan aspek media sosial tartamtu, aku bakal ngirim email iki ing kantor!

  3. 5

    @douglaskarr Wawasan sampeyan nyenengake, utamane pamisahan sampeyan sing ora kabeh wong siyap melu SM. Mesthi, wong-wong sing ndeleng jaringan SM minangka papan liya kanggo plester pesen pariwara ngakehake kekurangan pangerten dhasar babagan apa sing diwakili jaringan kasebut, kanthi nggunakake alat kanggo strategi bisnis utawa pemasaran.

    • 6

      Matur nuwun kanthi sanget Scubagirl15! Kabeh diwiwiti karo strategi… teknologi mung kudu ditrapake SETELAH kabeh target ditemtokake. Akeh wong media sosial sing seneng nyoba lan njupuk media sosial lan cocog karo kabeh masalah sing ana ing perusahaan. Apresiasi komentar sing apik!

      Doug

  4. 7

    Aku kudu bali menyang game pemasaran sosial. Saben dina saya owah. Kabeh cara sing dakkanggo biyen ora efektif. Nanging sampeyan pancen wis nemokake sawetara perkara sing durung nate dipikirake sadurunge, lan aku seneng! Aku kudu njaluk bokong maneh lan nggunakake marketing sosial saiki!

    • 8

      Bryan,

      Aja kuwatir banget yen bakal ilang daya tarik. Kita isih ing awal pemasaran sosial sosial ing jaman kulon lan kudu sinau. Goleki target luwih dhisik, gawe strategi ... lan yen pemasaran media sosial bisa uga duwe peran lan duwe ROI positif yen diwenehi sumber daya ... banjur coba!

      Doug

  5. 9

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.