Cara Ngirim maneh File Robots.txt sing Dianyari utawa Anyar

robot txt

Agensi kita nangani konsultasi telusuran organik kanggo sawetara vendor SaaS ing industri. Klien sing bubar bisa kerja bareng wis nindakake praktik standar, nyelehake aplikasi ing subdomain lan mindhah situs brosur menyang domain inti. Iki minangka praktik standar amarga nggawe tim produksi lan tim pemasaran sampeyan nganyari kaya sing dibutuhake tanpa katergantungan marang pihak liyane.

Minangka langkah pertama kanggo nganalisa kesehatan telusuran organik, kita ndhaptar brosur lan domain aplikasi ing Webmaster. Nalika iku kita nemokake masalah langsung. Kabeh kaca aplikasi dicekal supaya ora diindeks dening mesin telusuran. Kita navigasi menyang entri robot.txt ing Webmaster lan langsung ngidentifikasi masalah kasebut.

Nalika nyiapake migrasi, tim pangembangane ora pengin subdomain aplikasi diindeks dening telusuran, mula dheweke ora ngidini akses menyang mesin telusuran. File robots.txt minangka file sing ditemokake ing root situs sampeyan - yourdomain.com/robots.txt - sing nggawe mesin telusuran ngerti manawa kudu nyusup situs kasebut. Sampeyan bisa nulis aturan kanggo ngidini utawa ora ngidini ngindeks ing kabeh situs utawa dalan tartamtu. Sampeyan uga bisa nambah baris kanggo nemtokake file peta situs.

The robots.txt file nduwe entri ing ngisor iki sing ngalangi situs kasebut ora dirayapi lan diindeks ing rangking asil telusuran:

Anggota-Agen: * disallow: /

Kudune ditulis kaya ing ngisor iki:

Agen pangguna: * Ngidini: /

Sing terakhir menehi ijin kanggo mesin telusuran sing nyusup situs sing bisa ngakses direktori utawa file ing situs kasebut.

Apik… mula saiki robots.txt file sampurna nanging kepiye Google ngerti lan kapan bakal mriksa situs kasebut maneh? Sampeyan bisa njaluk Google mriksa robot sampeyan kanthi txt, nanging intuisi ora gampang banget.

Navigasi menyang Google Search Console Search Console menyang Crawl> robots.txt Tester. Sampeyan bakal ndeleng konten file robots.txt sing paling anyar ing Tester. Yen sampeyan pengin ngirim maneh file robots.txt, klik Kirim lan nyembul bakal nggawe sawetara opsi.

kirim maneh robot.txt

Pilihan pungkasan yaiku Nyuwun Google nganyari. Klik tombol Kirim biru ing jejere opsi kasebut banjur navigasi bali menyang Crawl> robots.txt Tester pilihan menu kanggo muat ulang kaca. Sampeyan saiki kudu ndeleng file robots.txt sing dianyari bebarengan karo cap tanggal sing nuduhake manawa dirayap maneh.

Yen sampeyan ora weruh versi sing dianyari, sampeyan bisa klik kirim lan pilih Ndeleng versi sing diunggah kanggo navigasi menyang file robot.txt nyata. Akeh sistem sing bakal cache file iki. Nyatane, IIS ngasilake file iki kanthi dinamis adhedhasar aturan sing dilebokake liwat antarmuka panganggo. Sampeyan kemungkinan besar kudu nganyari aturan lan refresh cache kanggo nerbitake file robots.txt anyar.

robot-txt-tester

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.