Zencastr: Gampang Ngrekam Wawancara Podcast Online

Kanca lan master kreatif kabeh sing podcasting yaiku Jen Edds saka Perusahaan Penyiaran Brassy. Aku ora asring nemoni dheweke, nanging yen dakkirim mesthi asring ngguyu. Jen minangka wong sing duwe talenta - lucu, musisi lan penyanyi sing bakat, lan dheweke kalebu podcast sing paling pengalaman sing aku kenal. Dadi, ora kaget nalika dheweke nuduhake alat anyar karo aku sing bisa dadi minat sampeyan - Zencastr.

Yen sampeyan podcast veteran, kemungkinan sampeyan duwe papan mixer lan mikropon lan headphone sing apik. Yen sampeyan podcast anyar, sampeyan bisa uga duwe mixer digital. Kerumitan diwiwiti nalika sampeyan pengin nggawa tamu sing adoh. Kita wis cocog karo Studio podcast Indianapolis nganggo Mac Mini lan sawetara antarmuka audio USB kanggo ngasilake Skype utawa audio liyane menyang mixer.

Nalika ngatasi teknologi, sampeyan kudu ngambungake mixer utawa program mixer digital kanggo ngasilake wong-wong ing studio menyang bis menyang wong-wong online. Lan sampeyan kudu nggawe manawa ora mbalekake swara tamu, tamu online bakal krungu gema. Sampeyan ora mung nemoni masalah kasebut, nanging akeh program komunikasi online (kaya Skype) sing nyuda lan nyuda audio. Mirip karo ngrungokake wong sing nelpon stasiun radio ing telpon.

Apa sampeyan entuk kabeh? Ya… kadang-kadang frustasi banget. Aku kerja bareng lokal insinyur audio Brad Shoemaker lan insinyur Behringer supaya kabeh bisa digunakake kanthi bener lan kita wis nyoba karo macem-macem platform audio kanggo rekaman online sing luwih resik.

Mesthi wae, sampeyan ora butuh prekara iki wiwit saiki Zencastr wis tekan kene! Nalika ana platform online liyane kanggo ngrekam - kaya BlogTalkRadio (kita mangkat amarga ora bisa ngrekam audio kualitas online), Zencastr nyedhiyakake rekaman kualitas dhuwur lan dibangun kanggo podcast sing bisa uga duwe sawetara tamu saka macem-macem lokasi.

Zencastr kaya nduwe recorder ing awan, lan malah duwe kemampuan nyampur:

  • Trek Pisah Kanggo Tamu - Zencastr nyathet saben swara lokal kanthi kualitas murni. Ora ana maneh sing metu amarga ana sambungan sing ala. Ora ana maneh perubahan kualitas sajrone acara kasebut. Ora liya kajaba audio sing bening.
  • Rekam ing WAV Tanpa Rugi - Aja kompromi babagan kualitas. Zencastr nyathet para tamu nganggo WAV 16-bit 44.1k sing ora ana gandhengane supaya sampeyan bisa ngupayakake audio sing paling apik.
  • Soundboard kanggo Ngedit Langsung - Lebokake intro, iklan, utawa audio liyane kanthi langsung nalika ngrekam. Iki ngirit wektu sampeyan kanggo nyunting nalika produksi.
  • VoIP internal (Voice over IP) - Ora prelu nggunakake layanan pihak katelu kaya Skype utawa Hangouts. Sampeyan bisa langsung ngobrol karo tamu langsung liwat Zencastr.
  • Postproduksi Otomatis - Gawe trek campuran siji karo dandan audio kurasi sing ditrapake kanggo ngowahi rekaman sampeyan dadi campuran profesional sing siap diterbitake.
  • Integrasi Cloud Drive - Rekaman dikirim kanthi otomatis menyang akun Dropbox supaya gampang diowahi lan dituduhake. Google Drive enggal teka.

Hei… lan yen sampeyan lagi miwiti, Jen wis menehi kursus lengkap miwiti podcast sampeyan dhewe iku kudu!

Kuningan Brassy Broad Tacks Pod-Class

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.