WordPress: Copot lan pangalihan Struktur Permalink YYYY / MM / DD kanthi Regex lan Rank Math SEO

Pangalihan YYYY / MM / DD Regex WordPress Pangkat Matematika SEO

Sederhana struktur URL sampeyan minangka cara sing apik kanggo ngoptimalake situs kanthi sawetara sebab. URL sing dawa angel dituduhake karo wong liya, bisa diilangi editor teks lan editor email, lan struktur folder URL kompleks bisa ngirim sinyal sing salah menyang mesin telusuran babagan pentinge konten sampeyan.

Struktur Permalink YYYY / MM / DD

Yen situs sampeyan duwe rong URL, sing bakal sampeyan pikirake sing menehi artikel luwih penting?

  • https://martech.zone/2013/08/06/yyyy-mm-dd-regex-redirect OR
  • https://martech.zone/yyyy-mm-dd-regex-redirect

Salah sawijining setelan default kanggo WordPress yaiku nduwe struktur permalink ing blog sing nyakup yyyy / mm / dd ing URL. Iki ora cocog amarga sawetara sebab:

  1. Search Engine Optimization (SEO) - Kaya sing wis dirembug ing ndhuwur, hirarki situs iki biasane nuduhake mesin telusuran yen konten kasebut adoh saka 4 kaca saka kaca ngarep ... dadi ora penting konten.
  2. Kaca Hasil Mesin Telusuran (SERP) - Sampeyan bisa uga duwe artikel apik ing situs sing sampeyan tulis taun kepungkur nanging isih valid. Nanging, situs liyane nerbitake artikel sing luwih anyar. Yen sampeyan ndeleng struktur tanggal setahun kepungkur ing kaca asil mesin telusuran (SERP), apa sampeyan ngeklik artikel lawas? Mbok ora.

Langkah pertama sing kudu ditindakake yaiku nganyari Setelan> Permalinks ing admin WordPress lan mung nggawe permalink sampeyan dadi /% postname% /

Setelan WordPress Permalink

Iki; nanging, bakal ngilangi kabeh link kirim sing ana ing blog sampeyan. Sawise urip blog sawetara wektu, ora nyenengake nambah pangalihan kanggo kabeh artikel lawas. Ora apa-apa amarga sampeyan bisa nggunakake Ekspresi Biasa (Regex) kanggo nindakake iki. Ekspresi biasa katon kanggo pola. Ing kasus iki, ekspresi reguler kita yaiku:

/\d{4}/\d{2}/\d{2}/(.*)

Ekspresi ing ndhuwur dirusak kaya ing ngisor iki:

  • / \ d {4} nggoleki slash lan 4 digit angka sing makili taun
  • / \ d {2} katon kanggo garis miring lan 4 angka numerik sing makili wulan
  • / \ d {2} katon kanggo garis miring lan 4 angka numerik sing makili dina iki
  • /(.*) njupuk apa wae sing ana ing pungkasan URL dadi variabel sing bisa pangalihan. Ing kasus iki:

https://martech.zone/$1

Iki carane katon ing Rank SEO SEO plugin (didaftar minangka salah sawijining plugin WordPress favorit), aja lali priksa manawa jinis wis disetel Regex kanthi molor:

pangalihan pangalihan nomer math

Mbusak Blog, Kategori, utawa Jeneng Kategori utawa Ketentuan Liyane

Mbusak Blog - Yen sampeyan duwe istilah "blog" ing struktur permalink, sampeyan bisa nggunakake pangalihan-pangalihan Rank Math SEO kanggo ngisi

/blog/([a-zA-Z0-9_.-]+)$

Wara-wara babagan iki, aku ora nggunakake opsi (. *) Amarga bakal nggawe loop yen aku duwe kaca sing mung / blog. Iki mbutuhake ana jinis slug sawise / blog /. Sampeyan pengin pangalihan iki kaya ing ndhuwur.

https://martech.zone/$1

Mbusak Kategori - Kanggo mbusak Kategori saka slug (sing wis standar) masang Plugin SEO SEO Pangkat sing duwe pilihan kanggo kategori Strip saka struktur URL ing setelan SEO> Tautan:

Pangkat Kategori Jalur Matematika saka Tautan

Mbusak Kategori - Yen sampeyan duwe kategori, sampeyan kudu luwih ati-ati lan nggawe macem-macem jeneng kategori sing pas supaya ora sengaja nggawe loop bunder. Mangkene conto:

/(folder1|folder2|folder3)/([a-zA-Z0-9_.-]+)$

Maneh, aku ora nggunakake opsi (. *) Amarga bakal nggawe loop yen aku duwe kaca sing mung / blog. Sampeyan pengin pangalihan iki kaya ing ndhuwur.

https://martech.zone/$1

Pengungkapan: Aku pelanggan lan afiliasi Peringkat Matematika.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.