Babagan Sithik sing Nggawe Pengalaman Panganggo!

Dina iki minangka dina pertama ing jabatan anyar dadi Direktur Teknologi kanggo perusahaan perangkat lunak Pemasaran lan eCommerce sing enom ing kene ing Indianapolis, sing diarani Patronpath. Nalika aku mriksa maneh piranti lunak saiki lan ngewangi integrasi anyar, aku semangat karo aplikasi sing canggih. Aplikasi kita nggabungake pesenan online karo sawetara POS Sistem.

Aku ngarep-arep bisa kerja sama karo tim pangembangan kanggo nggunakake Interface Panganggo sing bisa digunakake kanthi bisa disesuaikan CSS lan, bisa uga, sawetara AJAX. Warta gedhe yaiku umume perubahan kosmetik sing ora mbutuhake ngilangi lan mbangun maneh aplikasi kasebut. Umumé, aku yakin aplikasi kasebut bisa ditambah kanthi rong cara, pisanan yaiku kemampuan kanggo ngatur interaksi klien lan sing nomer loro yaiku ngetrapake sawetara 'prekara cilik' dhasar.

Nalika aku kerja ing Paypal bengi, aku nemokake 'barang cilik'. Nalika mouseover ngubungake tartamtu ing antarmuka Paypal, tooltip fade-in apik bakal katon lan ilang nalika sampeyan ora bisa mbukak. Mangkene gambar layar:

Mouseover ing Paypal

Asring nalika ngelingi teknik kasebut, aku rada nyuda kanggo ngerteni luwih akeh. Ing kasus iki, aku ngerti yen Paypal mung nggunakake Yahoo! Perpustakaan Antarmuka Panganggo kanggo nggawe tooltip. Luwih apik, dheweke mung nampilake olahpesen judhul nyata ing tag (a) nchor. Iki tegese kaca digawe kanthi normal, nanging nalika ditambahake ing kelas, JavaScript ngatasi sisane.

Senadyan logat kaya iki ing piranti lunak sing nggawe pengalaman panganggo sing luwih apik. Mungkin sing luwih nyengsemake yaiku pangembang ing Paypal ora repot-repot 'nggawe maneh roda', dheweke nemokake perpustakaan sing apik lan ngleksanakake.

Aku bakal nggoleki teknik kasebut lan teknik liyane ing wulan mbesuk kanggo nambah pengalaman pangguna ing aplikasi kita.

2 Komentar

  1. 1

    Hai Douglas

    WOW, aku ora ngerti yen perpustakaan UI Yahoo dadi open source lan ing Sourceforge… kuwi dolanan anyar liyane sing kudu dakmainake. 🙂

    Sing dakpikirake minangka pengalaman panganggo tambahan sing apik banget bubar yaiku nalika ngganti Yahoo Webmail Beta anyar lan dianggep tutorial visual sing apik banget kanthi tips alat sing selaras karo saben item sing gegandhengan.

    Aku ora ngerti manawa kode iki minangka bagean saka Perpustakaan YUI, nanging yen bisa, bisa uga nambah kanggo aplikasi e-commerce sampeyan.

    Cheers

    Nick

    • 2

      Yahoo duwe koleksi komponen UI sing luar biasa, Nick. Priksa manawa mriksa kothak kontrol. Mung apik tenan. Lan nalika maca dokumentasi lan perjanjian lisensi - kabeh bakal ditindakake nalika sampeyan ora golek dhukungan.

      Aku ora pengacara,… sampeyan bisa uga mriksa kaping pindho!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.