Babagan Sithik sing Nggawe Pengalaman Panganggo!

Dina iki minangka dina pertama ing jabatan anyar dadi Direktur Teknologi kanggo perusahaan perangkat lunak Pemasaran lan eCommerce sing enom ing kene ing Indianapolis, sing diarani Patronpath. Nalika aku mriksa maneh piranti lunak saiki lan ngewangi integrasi anyar, aku semangat karo aplikasi sing canggih. Aplikasi kita nggabungake pesenan online karo sawetara POS Sistem.

Aku ngarep-arep bisa kerja sama karo tim pangembangan kanggo nggunakake Interface Panganggo sing bisa digunakake kanthi bisa disesuaikan CSS lan, bisa uga, sawetara AJAX. Warta gedhe yaiku umume perubahan kosmetik sing ora mbutuhake ngilangi lan mbangun maneh aplikasi kasebut. Umumé, aku yakin aplikasi kasebut bisa ditambah kanthi rong cara, pisanan yaiku kemampuan kanggo ngatur interaksi klien lan sing nomer loro yaiku ngetrapake sawetara 'prekara cilik' dhasar.

Nalika aku kerja ing Paypal bengi, aku nemokake 'barang cilik'. Nalika mouseover ngubungake tartamtu ing antarmuka Paypal, tooltip fade-in apik bakal katon lan ilang nalika sampeyan ora bisa mbukak. Mangkene gambar layar:

Mouseover ing Paypal

Asring nalika ngelingi teknik kasebut, aku rada nyuda kanggo ngerteni luwih akeh. Ing kasus iki, aku ngerti yen Paypal mung nggunakake Yahoo! Perpustakaan Antarmuka Panganggo kanggo nggawe tooltip. Luwih apik, dheweke mung nampilake olahpesen judhul nyata ing tag (a) nchor. Iki tegese kaca digawe kanthi normal, nanging nalika ditambahake ing kelas, JavaScript ngatasi sisane.

Aksen cilik kaya iki ing piranti lunak sing nggawe pengalaman panganggo sing luwih apik. Mungkin sing luwih nyengsemake yaiku pangembang ing Paypal ora repot-repot 'nggawe roda' maneh, dheweke nemokake perpustakaan sing apik lan ngleksanakake.

Aku bakal nggoleki teknik lan teknik liyane ing wulan mbesuk kanggo nambah pengalaman pangguna ing aplikasi kita.

2 Komentar

  1. 1

    Hi Douglas

    WOW, aku ora ngerti perpustakaan UI Yahoo mbukak sumber lan ing Sourceforge ... iku dolanan anyar liyane sing kudu dakmainake. 🙂

    Apa sing dakkira minangka pengalaman pangguna tambahan sing apik banget yaiku nalika aku ngalihake Yahoo Webmail Beta sing anyar lan dianggep tutorial visual sing apik banget karo tooltip sing didadekake siji karo saben item sing gegandhengan.

    Aku ora ngerti yen coding iki minangka bagean saka Perpustakaan YUI, nanging yen ana, bisa uga luwih becik ditambahake kanggo aplikasi e-commerce sampeyan.

    Cheers

    Nick 🙂

    • 2

      Yahoo nduweni koleksi komponen UI sing luar biasa, Nick. Priksa manawa mriksa kontrol kothak kasebut. Cukup apik tenan. Lan nalika maca dokumentasi lan perjanjian lisensi - kabeh ana kanggo njupuk yen sampeyan ora golek dhukungan.

      Aku dudu pengacara, nanging… sampeyan bisa uga pengin mriksa maneh!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.