Yoast SEO: URL Canonical ing Situs kanthi SSL Opsional

https

Nalika pindhah situs menyang Flywheel, kita ora meksa kabeh wong menyang sambungan SSL (https: // url sing njamin sambungan aman). Kita isih durung mutusake babagan iki. Kita bisa mesthekake manawa pangiriman formulir lan bagean e-commerce aman, nanging ora yakin mung artikel rata-rata sing bakal diwaca.

Kanthi dipikirake, kita ngerti manawa tautan kanonik katon aman lan ora aman. Aku ora maca akeh babagan topik kasebut, nanging kayane bisa dadi masalah yen Google ngrawat saben jalur kanthi kapisah. Pancen, ing Webmaster, kita kudu ndhaptar situs sing aman kanthi kapisah, mula aku bisa ngira yen bakal nyebabake kebingungan.

Apa tautan Canonical?

Unsur link kanonik minangka elemen ing bagean kepala kaca HTML (ora bisa dingerteni pangguna) sing nuntun mesin telusuran menyang versi kaca web sing disenengi. Iki minangka elemen penting nalika ngoptimalake situs sampeyan kanggo mesin telusuran amarga sampeyan pengin njamin otoritas sing dilewati liwat link menyang URL sing cocog. Umume sistem manajemen konten ngasilake pirang-pirang jalur menyang konten sing padha. Tanpa kanonik kanggo netepake path sing cocog, panguwasa sampeyan bisa dipisahake ing pirang-pirang jalur menyang konten sing padha.

Nalika mriksa ing Yoast SEO basis pengetahuan plugin, plugin kasebut mung narik permalink liwat fungsi standar WordPress. Kanthi tembung liyane, yen sampeyan ana ing kaca sing aman, dhaptar bakal mbukak dhaptar https, yen sampeyan ora - iku bakal nyathet jalur http. Wah

Ing tema kita functions.php file, lan nggunakake filter kanonik Yoast wpseo_canonical, kita nambahake fungsi ing ngisor iki kanggo meksa kabeh tautan kanonik menyang URL sing aman:

fungsi mtb_canonical_ssl ($ url) {$ url = preg_replace ("/ ^ http: / i", "https:", $ url); mbalekake $ url; } add_filter ('wpseo_canonical', 'mtb_canonical_ssl');

Saiki, preduli saka dalan sing dituju pangguna utawa kepiye crawler Google nyekel kanonik, mung bakal ditampilake minangka kaca sing aman nganggo jalur https: // URL. Plugin Yoast biyen duwe pilihan kanggo netepake iki, nanging katon plugin kasebut ora apik saka plugin kasebut.

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Iki bisa digunakake kanthi sampurna! Kita mung ngganti situs web sing luwih cilik menyang https lan wis nyerah ing Yoast; yaiku dipateni. Matur nuwun amarga sampeyan ora bisa ngucapake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.