Pancen Penting: www utawa non-www

www

Apa sampeyan ngerti manawa www pancen mung subdomain? Yaiku. Lan subdomain pancen entuk wewenang dhewe karo mesin telusuran!

Nalika www umume lumaku ing World Wide, saiki akeh perusahaan sing nyelehake ing situs inti lan mung dhaptar alamat kasebut http://yourdomain.com. Ora apa-apa, nanging sing dadi masalah yaiku umume perusahaan miwiti situs lan sampeyan bisa mbukak situs kanthi utawa tanpa www. Yen pengunjung bisa nindakake iku, mula mesin telusuran bisa… lan optimalisasi sampeyan bisa uga ora disengaja.

Masalahe ana ing panguwasa. Nalika situs sampeyan dadi populer lan rilis pers nuduhake, artikel warta nuduhake, lan kiriman blog nuduhake, domain (utawa subdomain) dadi populer. Tautan kasebut nggawe wewenang situs sampeyan lan pungkasane peringkat sampeyan ing mesin telusuran. Amarga iku, sampeyan kudu milih dalan lan mlayu!

Google Webmaster ngidini sampeyan milih versi endi disenengi - utawa jalur kanonik:

domain sing disenengi webmaster

Pilih kanthi wicaksana lan tetepake! Bukak Situs Explorer bisa menehi dalan sing duwe wewenang paling gedhe. Sampeyan kudu milih dalan sing paling duwe wewenang lan pangalihan dalan liyane menyang dalan kasebut.

wewenang domain

Pangalihan iki cukup gampang. Yen sampeyan ana ing server Apache, sampeyan bisa ngowahi file .htaccess lan nambah pangalihan. 301 sebutan ngandhakake mesin telusuran uga meksa otoritas menyang arah kasebut:

Pangalihan www menyang non-www:

RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ www.yourdomain.com [NC] RewriteRule ^ (. *) $ Http://yourdomain.com/$1 [L, R = 301]

Pangalihan non-www menyang www:

RewriteEngine On RewriteBase / RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ yourdomain.com [NC] RewriteRule ^ (. *) $ Http://www.yourdomain.com/$1 [L, R = 301]

Sampeyan uga pengin nggawe manawa sistem manajemen konten wis disetel domain kanthi bener, uga referensi ing CSS, file robots.txt, peta situs, lan liya-liyane. Lan manawa departemen pemasaran nerbitake merek apa wae, jaminan, kiriman blog, rilis pers, kertu bisnis, lsp. nuduhake cara sing disenengi. Waca liyane babagan milih domain sing disenengi ing Bantuan Google.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.