Nulis Ora Nyedhot, Mung Mbutuhke Praktek

seniman

Garwane sahabatku, Wendy Russell, minangka produsen televisi lan panulis. Dheweke dadi tuan rumah seri sukses ing HGTV sing diarani She's Crafty. Kita wis meh 20 taun dadi kanca apik lan aku kagum karo talenta kreatif lan ndamel pirang-pirang taun.

Secara pribadi, aku ora nganggep aku kreatif utawa uga panulis. Nanging saben dina aku golek solusi unik lan njupuk wektu kanggo nulis postingan blog. Sanajan penulis diterbitake, aku isih ora nganggep aku minangka panulis. Mbok menawa kesalahan ejaan lan kesalahan gramatikal sing nyebabake pikiranku.

Meh saben dina, aku ndeleng pariwara iki mlaku ing Facebook lan dadi repot saben aku ndeleng.

nulis-nyedot-hard

Aku ora mikir nulis nyedhot, uga aku ora percaya nulis angel. Apa sing dakkerteni sajrone dasawarsa kepungkur yaiku nulis mung mbutuhake dedikasi lan praktek.

Aku ora motivasi ing akeh kegiyatan - nanging nulis minangka salah sawijining perkara sing nggawe aku bengi. Nalika aku ora duwe postingan blog, sejatine aku angel golek fokus ing prioritas liyane. Kaping pirang-pirang dina, aku bakal kerja sedina muput ing pirang-pirang kiriman supaya aku bisa fokus ing karya liyane sawetara dina sabanjure.

cara-senimanWendy is panulis, mula aku takon marang dheweke yen angel yen dheweke nulis kadang-kadang. Dheweke ujar manawa biyen angel nganti dheweke maca buku kasebut Cara Artis. Wendy ujar manawa buku sing ditulis dening Julia Cameron iki duweni pengaruh gedhe tumrap panulisane - lan karir. Dadi, nganti pirang-pirang taun, Wendy njupuk bengkel karo Ibu Cameron lan matur nuwun kanthi pribadi.

Amazon: Kanthi prinsip dhasar ekspresi kreatif minangka arah urip sing alami, Julia Cameron lan Mark Bryan nuntun sampeyan liwat program rolas minggu sing komprehensif kanggo mbalekake kreativitas sampeyan saka macem-macem blok, kalebu matesi kapercayan, wedi, sabotase diri, butarepan , kaluputan, kecanduan, lan kekuwatan penghambat liyane, ngganti kapercayan lan produktivitas seni.

Julia Cameron percaya manawa kabeh wong kreatif lan kabeh wong duwe katrampilan nulis. Sawise dasawarsa nulis, aku percaya padha. Nulis ora angel maneh. Lan nulis ora nyedhot. Yen sampeyan ngarep-arep dadi pemasar sing apik, aku yakin sampeyan kudu dadi panulis sing apik. Mbok Cara Seniman minangka program kanggo sampeyan (kalebu link afiliasi saya kalebu)!

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Aku ora bisa setuju karo sampeyan. Aku wis nindakake akeh perkara ing uripku; orkestra lan komposisi, seni visual, puisi, manajemen, lan prosa nulis minangka perkara paling angel kanggo aku. Salah sawijining sebab utamane yaiku nalika sampeyan kerja bareng karo editor utawa kanca penulis sing tembung sampeyan, sunting, diowahi, orisinalitas gagal nalika nyunting.

    Aku wis ngontrol luwih saka 500 tembung kanthi luwih dawa lan konsentrasi luwih akeh tinimbang entuk musik, geguritan utawa seni visual kanthi bener. Lan aku luwih akeh latihan minangka panulis, hei, bisa uga dadi masalah.
    Nulis tulisan sing bener, dadi perkara paling angel ing uripku.

  3. 3

    Aku ora preduli karo apa wae sing diarani Rob kennedy, aku setuju kabeh karo sampeyan. Amarga tanpa maca buku, ora bisa nglumpukake ilmu lan dadi panulis sing apik. Matur nuwun kanggo postingan sing cocog

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.