Kejelasan Nyerang Buzzwordsmithiness Nalika Kontak

Kajelasan

Kanca apikku pirang-pirang taun kepungkur Steve Woodruff, sing nyatakake diri (lan duwe bakat banget) Konsultan Kejelasan, terus nuduhake sawetara pemasaran-ngomong sing ora lucu ing situs web lan profil media sosial. Dheweke nuduhake marang favorit kabeh wektu karo kula saka sawetara taun kepungkur:

Kita wis ngrintis model anyar kanggo tuwuhing konsumen, adhedhasar prinsip sistem adaptasi kompleks. Iki minangka premis anyar kanggo strategi kanggo jagad sing ngalami struktural sing beda: asumsi beda babagan nggawe nilai, dalan sing beda menyang pangembangan pasar lan bisnis, bingkai referensi sing beda kanggo ndeleng lan mikir. Ekosistem minangka basis kompetisi sing anyar. Perusahaan sing ngerti kepiye posisi lan ngatur awake dhewe minangka platform kanggo ngatur awake dhewe bisa nggawe pertumbuhan kaya Google meh dadi template.

Apa tegese uga? Akeh tembung lan aku ora duwe pitunjuk.

Aku wis sawetara suwe nulis postingan iki, lan wingi kancaku apik liyane, Mark Schaefer, yaiku katalis. Markus sambungan byline Palmolive merek dagang, Nyerang Grease nalika Kontak.

Mula jenenge posting iki ... Muga-muga Mark ora preduli yen aku nyolong ide kasebut ing kiriman Facebook. Oh, lan kudune dicathet manawa domain Mark iku bizblogspot.com… Apa luwih jelas saka iku?

Berbagi sosial Steve wis luwih suwe saya suwe saya suwe saya gedhe. Situs web agensi kita minangka koleksi fraseologi buzzword umum sing bisa nggumunake bullshitter sing paling apik tenan. Saben Steve nuduhake frasa omong kosong saka situs web, aku mbukak browser kanggo mesthekake yen dheweke ora entuk DK New Media!

Asile, aku dadi motivasi ndandani kaca ngarep Aku mikir kenapa perusahaan terus nggunakake agensi kita, lan kabeh ana siji perkara ... kita ndandani apa sing rusak karo pemasaran online. Nanging ora mesthi ana siji perkara… kadang iku merek, kadang salinan, kadang peringkat telusuran. Asile, aku nulis skrip cilik sing apik sing mung ngganti siji tembung ing ukara kasebut.

dk new media kajelasan 2

Tembung kriya anyar sing diartikulasikan kanthi cetha yaiku:

Pemasaran Digital Sampeyan Ora Ndhukung __________. Kita ndandani iku.

Istilah sing disuntikake yaiku Asil, Reputasi, Peringkat, Pengunjung, Panguwasa, Pimpinan, Pengikut, Pendapatan, Unduhan, Keterlibatan, Pendaftaran, ROI, Prospek, Konversi, Maca, Panggunaan, Pamirso, Upsell, Penggemar, Kinerja, Penjualan, Retensi, Registrasi, Bathi, Kesadaran, lan dikarepake.

Mesthi wae, aku bisa ngerti babagan proses paten sing wis kabukten, kanggo nambah kadewasan pemasaran para klien (crita sejatine)… nanging apa sejatine tegese? Ya, tegese kita ndandani apa sing salah. Sajrone saben keterlibatan sing ana, iku fokus perhatian lan apa sing pengin uga fokus karo klien. Kita pengin nggawe manawa ngidentifikasi kesenjangan ing strategi pemasaran, lan mbantu wong-wong mau ngisi kesenjangan kasebut supaya bisa maju bisnis.

Aku ora ngerti manawa latihan kanggo ngomong kanthi jelas, jelas babagan ngilangi utawa nyuda tembung. Iki bisa dadi latihan sing bisa mbantu sampeyan nggawe kejelasan karo bahan penjualan lan pemasaran sampeyan dhewe. Aku percaya yen proses sing dakalami yaiku fokus karo apa sing wis ditindakake para klien tinimbang fokus karo sapa sejatine lan apa sing bisa ditindakake. Pirang-pirang taun kepungkur, aku nulis babagan perusahaan teknologi fitur pemasaran luwih saka mupangat.

Yen sampeyan fokus karo apa sing sampeyan bisa, luwih apik tinimbang apa sing sampeyan hasilake kanggo klien, aku mikir yen tembung-tembung kasebut dadi salah!

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Pemasar ing kategori barang-barang konsumen / kluwarga ngerti manawa sing sampeyan adol kudu ngrampungake masalah masarakat. Pemasaran sampeyan kudu nemtokake masalah lan menehi solusi kanthi efisien - biasane kurang saka 5-10 tembung. Amarga sawetara sebab, pemasar B2B ora ngerti iki. Lan ing pirang-pirang kasus, pesen pemasaran sing paling akeh teka saka solusi pemasaran.

    CEO lan copywriter ing perusahaan pemasaran seneng terminologi grandiose amarga nggawe kerjane dadi luwih jero (lan dheweke mikir bisa ngisi luwih akeh). Jujur, paling ora ana tujuan sing jelas lan ora duwe kapercayan kanggo janji sing kandel - kayata, "Kita bakal mbantu ngatasi masalah X."

    Yen sampeyan ora bisa menehi katrangan - ing ukara siji lan ing basa Inggris biasa - apa sing bakal sampeyan lakoni kanggo kula, bisnis utawa kulawarga, mula sampeyan isih kudu akeh gaweyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.