Kirim Email Liwat SMTP Ing WordPress Kanthi Google Workspace lan Otentikasi Dua Faktor

WordPress Google Email SMTP 2FA

Aku dadi pendukung gedhe Authentication Factor Dua (2FA) ing saben platform sing aku mlaku. Minangka pemasar sing bisa digunakake karo klien lan data klien, aku ora bisa ngati-ati banget babagan keamanan saengga kombinasi tembung sandhi sing beda kanggo saben situs, nggunakake Apple Keychain minangka gudang tembung sandhi, lan ngaktifake 2FA ing saben layanan iku kudu ditindakake.

Yen sampeyan mlaku WordPress minangka sistem manajemen konten sampeyan, sistem kasebut biasane dikonfigurasi kanggo push pesen email (kaya pesen sistem, pangeling sandhi, lsp) liwat host sampeyan. Nanging, iki dudu solusi sing disaranake amarga ana sawetara sebab:

  • Sawetara host nyatane mblokir kemampuan ngirim email metu saka server supaya dudu target kanggo peretas kanggo nambah malware sing ngirim email.
  • Email sing asale saka server sampeyan biasane ora diotentikasi lan divalidasi liwat metode otentikasi pangiriman email kaya SPF utawa DKIM. Iki tegese email kasebut bisa uga diterusake langsung menyang folder sampah.
  • Sampeyan ora duwe cathetan kabeh email metu sing disurung saka server sampeyan. Kanthi ngirim liwat akun Google Workspace (Gmail), sampeyan bakal duwe kabeh ing folder sing sampeyan kirim - supaya sampeyan bisa mriksa pesen apa sing dikirim situs sampeyan.

Solusine, mesthine yaiku nginstal plugin SMTP sing ngirim email sampeyan metu saka akun Google Workspace tinimbang mung disurung saka server sampeyan.

Plugin WordPress SMTP WP Gampang

Ing dhaptar ing plugins WordPress paling apik, kita dhaptar ing Gampang WP SMTP plugin minangka solusi kanggo nyambungake situs WordPress menyang server SMTP kanggo keasliane lan ngirim email sing metu. Iku gampang digunakake lan uga kalebu tab tes dhewe kanggo ngirim email!

Setelan kanggo Ruang kerja Google gampang banget:

  • SMTP: smtp.gmail.com
  • Mbutuh SSL: Ya
  • Mbutuhake TLS: Ya
  • Mbukak Otentikasi: Ya
  • Port kanggo SSL: 465

Mangkene carane katon (Aku ora nampilake kolom jeneng pangguna lan sandhi):

Setelan Plugin WP SMTP WordPress sing Gampang

Authentication Factor Dua

Masalahe saiki dadi otentikasi. Yen sampeyan wis ngaktifake 2FA ing akun Google, sampeyan ora cukup ngetik jeneng pangguna (alamat email) lan sandhi ing plugin kasebut. Sampeyan bakal entuk kesalahan nalika nyoba sing ngandhani yen sampeyan butuh 2FA kanggo ngrampungake otentikasi layanan Google.

Nanging, Google pancen duwe solusi kanggo… diarani Sandhi Aplikasi.

Tembung Sandi Aplikasi Google Workspace

Google Workspace ngidini sampeyan nggawe sandhi aplikasi sing ora mbutuhake otentikasi rong faktor. Sejatine tembung sandhi gaya guna sing bisa digunakake karo klien email utawa platform pihak katelu liyane… ing situs iki WordPress sampeyan.

Kanggo nambah Sandi Aplikasi Ruang Kerja:

  1. Mlebu menyang Akun Google.
  2. pilih keamanan.
  3. ing Mlebu menyang Google, pilih Sandhi Aplikasi.
  4. pilih liyane, lan tulis jeneng situs sampeyan lan buat sandhi.

Google bakal ngaktifake sandhi lan menehi sampeyan supaya sampeyan bisa nggunakake asli.

Tembung Sandi Aplikasi Google

Tempel sandhi sing digawe Easy WP SMTP lan bakal diotentikasi kanthi bener. Coba email, lan sampeyan bakal weruh manawa dikirim:

Tes Email saka WordPress Easy WP SMTP

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.