Aturan WordPress Uga Ana Pengecualian

apache wordpress

apache wordpressWordPress nggawe langkah evolusi utama ing platform blogging, luwih cedhak karo sistem manajemen konten lengkap kanthi pelacakan revisi, dhukungan luwih akeh kanggo menu khusus, lan – fitur sing paling nyenengake kanggo dhukungan multi-situs kanthi pemetaan domain.

Yen sampeyan dudu sistem manajemen konten sing apik, ora apa-apa. Sampeyan bisa ngliwati artikel iki. Nanging kanggo teknolog-geeks, kepala kode lan apache-dabblers, aku pengin nuduhake sing menarik, lan sing apik banget.

Multi-situs minangka fitur sing ngidini sampeyan mbukak situs web WordPress kanthi nginstal siji WordPress. Yen sampeyan ngatur macem-macem situs, luwih becik amarga sampeyan bisa nginstal klompok tema lan widget sing disetujoni, lan ngaktifake kanggo situs klien. Ana sawetara alangan teknis kanggo peta domain sampeyan, nanging prosese ora angel.

Salah sawijining masalah sing dakkenalake yaiku kustomisasi tema. Amarga tema bisa kasedhiya ing macem-macem situs web, kustomisasi sing sampeyan lakoni kanggo tema uga bakal mengaruhi situs liyane sing nggunakake tema kasebut ing instalasi multi-situs. Cara dakkirim yaiku nduplikasi tema sadurunge aku miwiti kustomisasi, lan kanthi jelas menehi jeneng tema kanggo situs klien sing dakkarepake.

Masalah liyane sing menarik yaiku kedadeyan ing file .htaccess ing server Apache sampeyan. WordPress kudu nulis maneh dalan kanthi basis blog lan nindakake kanthi aturan nulis ulang lan file php.

WordPress nggunakake aturan nulis ulang ing ngisor iki:

RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? File /(.+) wp-Including / ms-files.php? File = $ 2 [L]

Intine, apa wae sing ana ing subdirektori mysite.com/files/directory ditulis ulang menyang mysite.com/files/wp-includes/myblogfolderpath… lan iki bakal narik kawigaten. Apa sing kedadeyan yen sampeyan pancen nduwe file ing server yaiku mysite.com/files/myfolder/myimage.jpg? Sampeyan entuk kesalahan 404, mula kedadeyan kasebut. Aturan nulis ulang Apache diwiwiti lan ngganti dalan.

Pancen, sampeyan bisa uga ora nate nemoni masalah iki, nanging aku iya. Aku duwe situs sing kudu nggunakake widget javascript saka situs web liya, lan kudu golek grafis ing mysite.com/files/Images/myfile. Amarga ora ana cara kanggo ngowahi file ing situs host, aku kudu nemokake cara kanggo nindakake iki ing serverku. Solusi sing gampang yaiku nggawe kahanan nulis ulang sing nggawe pangecualian kanggo file tartamtu.

Punika solusi:

RewriteCond% {REQUEST_URI}! /? File / Gambar / file1.jpg $
RewriteCond% {REQUEST_URI}! /? File / Gambar / file2.jpg $
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? File /(.+) wp-Including / ms-files.php? File = $ 2 [L]

Kondisi nulis ulang kudu diselehake sadurunge aturan nulis ulang, utawa trik iki ora bakal bisa digunakake. Sampeyan kudu gampang ngowahi kahanan iki kanggo tujuan sampeyan dhewe, yen sampeyan nemoni masalah sing padha. Solusi kasebut apik kanggo aku, saengga aku bisa ngganti grafis kustom tinimbang teks alt sing kurang dikarepake sing ora cocog karo desainku. Muga-muga, uga bisa digunakake kanggo sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.