WordPress: Tweaking Kirim sing gegandhengan

wordpress

Yen sampeyan nggunakake WordPress, salah sawijining plugin sing dibutuhake yaiku Post web plugin Ngandika, aku ngerteni manawa volume tembung kunci sing dikirim karo Maca Saben Dina pancen nyebabake asil Kirim sing Gegandhengan.

Uga, aku kaget tenan yen plugin Postingan sing gegandhengan mung nyedhiyakake dhaptar kiriman sing gegandhengan sadurunge kiriman sing sampeyan waca! Kepiye yen sampeyan ganti pikir (kaya sing dakkandhakake asring!)… Apa ora kudu menehi kiriman sing dirilis sawise asline nanging isih ana gandhengane?

Asile, aku nggawe sawetara suntingan ing plugin kasebut. Kaping pisanan, kanggo ngrujuk kiriman sadurunge lan sawise kiriman saiki, aku ngowahi baris 91 saka:

. "AND post_date> = '$ saiki'" menyang (UPDATED: 11/15/2011):. "LAN post_date! = '$ Saiki'". "AND post_date <= CURDATE ()"

Kapindho, Maca Saben dina ing blog dikirim kanthi otomatis dening Del.icio.us ing sangisoré Pangarang tartamtu (supaya aku ora bakal ngganti tembung sandhi lan ngilangi postingan otomatis). Kanggo nindakake iki, aku mung nambah parameter pitakon liyane kanggo ngilangi panganggit kasebut saka kiriman sing digoleki kanthi masang baris ing ngisor iki sawise sadurunge:

. "LAN post_author! = 4"

Aku nemokake nomer penulis kanthi nggoleki ing Pangguna. Luwih becik ora nggawe perkara rumit nalika gabung karo tabel liyane - bisa nyuda kacepetan asil kasebut ditampilake lan nyuda wektu mbukak. Iki bakal nyebabake wong-wong dadi frustasi lan lunga.

Mupangate Nampilake Kiriman sing Gegandhengan

Kiriman sing gegandhengan minangka alat sing apik kanggo blog apa wae. Kiriman sing gegandhengan nguatake Hasil Mesin Telusuran kanthi nggedhekake tembung kunci liwat tautan, elemen penting saka algoritma Search Engine.

Kiriman sing gegandhengan dudu mung a SEM alat, sanadyan. Kiriman sing gegandhengan minangka alat retensi sing bakal njaga pangguna ing situs sampeyan. Dheweke bisa uga ora nemokake apa sing digoleki tekan ngendi wae - nanging yen sampeyan menehi referensi tambahan, bisa uga tetep!

20 Komentar

  1. 1

    Trik kelangan. Aku ora ngerti Kiriman sing gegandhengan mung milih entri blog sadurunge ... Aku kudu nyunting plug-in kasebut. Matur suwun kanggo kepala lan pandhuane 🙂
    … Lan taun anyar sing nyenengake!

  2. 2
  3. 3

    wow .. iki trik apik. Sanajan ora duwe plug-in kiriman sing ana hubungane karo wasabi, aku duwe plug-in Tag Sederhana kanggo kiriman sing ana gandhengane lan aku kira kudu nggunakake <kondisi postdate sing padha. Thanks kanggo tip, coba priksa kode plug-inku lan priksa manawa aku bisa ngapiki supaya bisa menehi asil sing luwih apik.

  4. 4

    Chandoo, Tag Sederhana ora nggunakake kahanan postdate - Aku yakin nggawe kiriman sing gegandhengan langsung, kanthi saben tampilan kaca (kajaba cache wis diuripake). Iku dudu perkara sing paling efisien kanggo server, nanging iki tegese bakal entuk match sing paling apik, manawa dikirim sadurunge utawa sawise postingan ditampilake.

    Doug - nuwun sewu amargi mbahas topik…

  5. 6

    Kirim apik! Nanging aku pengin milih sawetara nits.

    Bebener sampeyan kanggo "(ora) melu tabel liyane”Amarga:

    "bisa nyuda kacepetan asil ditampilake lan nyuda wektu mbukak"

    yaiku offbase lan conto optimasi prematur sing ora bisa njaga, lan isin yen ndeleng wong sing akeh pamirsa nyaranake prekara kasebut amarga nyebar informasi salah.

    Gabungan SQL sing sampeyan omongake, kanthi asumsi yen sampeyan duwe indeks sing cukup bakal nambah wektu respons sampeyan paling akeh mikrosetik. Sampeyan kudu duwe ton lan ton lalu lintas sadurunge ana sing ngerteni prabédan setengah detik. Ya, yen sampeyan meksa, sampeyan bisa nulis kode SQL supaya bisa ditindakake kanthi apik, nanging gabungan data liyane sing dikunci ora minangka conto.

    Kajaba iku, tinimbang nyengkuyung hacking plugin sing wis diterbitake wong, aku pengin ndeleng sampeyan menehi saran kanggo nambah banjur ngupayakake suplemen sampeyan kalebu ing plugin nyata kasebut. Kaya ngono, sampeyan bisa uga njaluk sawetara kodhe amatir kanggo ngganti pangowahan sampeyan banjur mengko upgrade menyang versi plugin sing anyar lan bisa ngilangi pangowahan nanging ora bisa ngerteni apa sing salah. Pangowahan sampeyan migunani, mung ilang fungsi, nanging sawetara hack bisa nyebabake situs rusak yen revisi plugin inti ing mangsa ngarep digunakake ing ndhuwur sing diretas.

    JMTCW. Terusake usaha sing apik. 🙂

    • 7

      Halo Mike!

      Matur suwun wis nanggapi - ora yakin, aku setuju. Aku ora ngoptimalake kanthi prematur ... nyatane, aku nemokake cara paling apik kanggo entuk kabeh fungsi sing dibutuhake lan ora prelu nggawe pangowahan tambahan. Ing bukuku, mesthine saben target pangembang.

      Aku uga ujar iku bisa mengaruhi kinerja. Aku ora repot nyoba utawa nyoba amarga ora prelu dioptimalake plugin kasebut. Sepisan maneh - aku entuk 100% fungsi sing dakkarepake tanpa nggabungake utawa nambah indeks, lsp. Iku solusi sing pas ing bukuku.

      Nanging, aku setuju karo sampeyan ing cathetan liyane. Aku sregep nyithak plugin maneh, rasane kaya entuk karya saka wong liya. Aku ngrujuk blog penulis babagan iki - mula bisa uga dheweke bakal nimbang minangka fitur sing bakal dirilis mengko.

      PS: Ndandani suntingan! 🙂

      • 8

        @Douglas: Aku ora yakin aku setuju. Apa aku durung ngoptimalake kanthi prematur? Sepisan maneh - aku entuk 100% fungsi sing dakkarepake tanpa nggabungake utawa nambah indeks, lsp.

        Aku ngira iki bedane antarane wong sing ndeleng program saka profesi sing sampurna lan pakaryan vs. wong sing praktisi mung nyoba ngrampungake (lan ora ateges sumpah palsu; ing sawetara milis aku mainake peran huruf marang mantan. 🙂

        Mirip karo carane akuntan utawa pengacara ngandhani pemilik bisnis “Aku ora bakal nglakoni”Lan pamilik bisnis, ora nyepetake kabeh ramuan sing para profesional sadhar minangka * potensial * ora nggatekake pitutur amarga katon kaya gaweyan, lan bakal maju. Gusti Allah ngerti yen aku dadi pemilik bisnis ing jaman biyen lan saiki wis plaru ngladeni kabeh saran, sanajan mengko dakpentingake. 🙂

        @Douglas: Aku seneng banget nerbitake plugin,…

        Ora, ora persis kaya sing dakkandhakake. Apa sing dakkandhakake yaiku amarga sumber terbuka sampeyan bisa menehi pangowahan menyang penulis asli sing bakal ditampa, lan sampeyan bisa nindakake kanthi proaktif kanthi ngubungi lan nawakake. Saiki aku kerja dadi konsultan pemasaran lan pelaksana situs web kanggo penerbit lan panggunaan cetak ceruk Drupal kanggo teknologi web, lan komunitas Drupal mesthi ngubungi penulis plugin (Drupal ngarani "modul") lan menehi pitulung kanggo nambah modul liyane.

        Mung mikir.

        PS Matur nuwun kanggo ndandani editing.

        • 9

          Poin apik, Mike!

          Aku bisa milih plugin kanggo nambah opsi "Mung nampilake Kiriman Sadurunge Posting Ditampilake". Aku mikir yen pilihan nomer loro duwe hak liyane kanggo blogku, nanging aku bakal mriksa lan bisa ndeleng manawa dadi kapentingan penulis.

  6. 11
  7. 13

    Doug - Aku bisa uga wis ora duwe apa-apa ing kene. Kayane kaya ngono

    AND post_date <= '$now'

    ora ngalangi kiriman sing digawe sawise kiriman tartamtu supaya ora dilebokake, saengga nyegah kiriman kiriman sing bisa sampeyan wis atur diterbitake ing mbesuk.

    Muga-muga bisa migunani lan matur nuwun kanggo blog sing apik.

  8. 15

    @Mike: Aku ngira, ana bedane antarane wong sing ndeleng program saka profesi sing sampurna lan kerajinan vs. wong sing praktisi mung nyoba ngrampungake

    Beda sing nyenengake. Sanajan luwih becik yen kabeh bisa mlaku kanthi maksimal, ing pirang-pirang kasus sing katon ora praktis. Aku ngupayakake golek keseimbangan ing pamrograman ing antarane kepiye aku pengin mbukak lan pira $ utawa wektu sing bakal ditindakake kanggo ngrampungake.

    Aku ngupayakake nindakake minimal supaya bisa nggayuh tujuan sing dakkarepake. Mbuwang wektu luwih akeh ora bakal efektif.

    Cekakipun, kajaba yen efisiensi sing kacathet katon ing blog, aku ora bakal nglampahi wektu ekstra, Yen luwih becik tinimbang aku bakal mutusake manawa wektu tambahan bakal cocog karo asil kasebut. Kesempurnaan ora mesthi dadi solusi sing paling apik.

    • 16

      @Dwayne: Aku ngupayakake nindakake minimal supaya bisa nggayuh tujuan sing dakkarepake. Mbuwang wektu luwih akeh ora bakal efektif.

      Mesthine yen tansah nindakake minimal tegese sampeyan ora sinau teknik sing luwih apik, mula sampeyan bola-bali mbaleni supaya mbuwang kaping pirang-pirang ing mbesuk tinimbang ora ngindhari, mula sampeyan wis entuk prestasi sing salah. Ya, akeh tugas ora butuh usaha ekstra nanging aku wis nyekseni akeh wong sing nindakake cara pintas kaya iki ing jaman mbiyen lan kalebu wong sing paling ora produktif lan / utawa paling ora ngerteni nilai (sawetara sing kalebu karyawanku. , mula aku pancen ngerti ora duwe produktivitas.)

      @Dwayne: Cekakipun, kajaba yen efisiensi sing kacathet ing blogku, aku ora bakal nglampahi wektu ekstra, yen luwih apik tinimbang aku bakal mutusake manawa wektu tambahan bakal cocog karo asil kasebut. Kesempurnaan ora mesthi dadi solusi sing paling apik.

      Aku mikir sampeyan ora kejawab poin. Kaping pisanan aku ujar manawa Doug ngoptimalake efisiensi sing ora angel, dudu aku, nanging sing luwih penting yen sampeyan bakal ngetrapake hack sing bisa nyebabake masalah perawatan mbesuk aja nganti diterbitake kanggo digunakake wong liya tanpa paling ora ngandhani jinis masalah perawatan sing bisa ditindakake mengko.

      Ironi komentar sampeyan yaiku yen njupuk rute sing cepet lan gampang asring mbuwang wektu luwih suwe ing mbesuk nalika sampeyan nginstal update keamanan kanggo WordPress, ngeculake fungsi sing disusupi lan pengin bali. Saiki sampeyan duwe tumpukan jarum karo jarum sing ilang lan saiki sampeyan kudu ngerti endi jarum.

      Nglampahi wektu ekstra kanggo kinerja? Bah, umume ora dibutuhake. Nglampahi wektu ekstra kanggo njaga? Ya, asring mbayar dhewe ing jangka panjang.

      Yen wis mbungkus, pancen lumrahe manungsa ora nate ngelingake prekara sing ora nate nandhang lara. Ngrasa sepisan maneh, mula sampeyan bakal luwih seneng ngelingake peringatan kasebut saka wong liya sing wis ngrasakake lara kasebut.

  9. 17

    Siji bab sing kudu dakkandhakake; Aku mikir manawa hack Doug bakal dadi tambahan sing apik kanggo WordPress, paling ora minangka pilihan pangguna. Kayane konyol kanggo mbatesi kiriman sing ana gandhengane karo sing sadurunge.

    Uga, aku pengin njaluk Doug ngirim babagan kepiye postingan saben dinane dikirim saka del.icio.us; sing bakal dadi topik sing menarik.

    • 18
      • 19

        Heh Sing apik! Kayane aku luwih dhisik kudu mriksa Google.

        BTW, aku wis ngirim email pribadi babagan aku ing Indy 16-19 Februari udakara seminggu kepungkur nanging durung dak wangsuli. Apa sampeyan entuk? (wenehana mbusak bagean komentar iki.)

  10. 20

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.