WordPress: Nulis Kode Shortcode Saka Tema Induk ing Tema Bocah

API WordPress

Wis suwe, aku wis nuduhake sawetara tips babagan program ing WordPress. Akhir-akhir iki, aku wis bali ing kode deploying kanggo kabeh klien lan seneng banget bisa mbalek maneh. Sampeyan bisa uga wis ngerteni integrasi Whitepaper Pemasaran anyar ing saindenging situs - sing cukup proyek nyenengake!

Dina iki, aku duwe masalah sing beda. Akeh klien duwe tombol sing diterapake liwat shortcode tema induk. Salah sawijining mitra ing Solusi Pemasaran Ditingkatake takon apa kita bisa nindakake sawetara pelacakan acara ing tombol amarga tumindak ajakan sing apik ing kabeh situs. Tombol kode shortcode ora liya minangka tag jangkar sing dirancang kanthi luwih trampil nggunakake seri kelas sing diisi karo opsi kode shortcode.

Amarga iku, kita kudu nambah acara onclick menyang teks jangkar kanggo ndhaptar acara. Mangkene sing bisa dideleng:

Tombol Ngarep

Masalahe, mesthine yaiku ana kode shortcode ing wilayah kasebut tema wong tuwa lan kita ora pengin nyunting tema induk. Lan, amarga kode shortcode disebarke ing kabeh konten ing situs, kita uga ora pengin nggawe shortcode anyar.

Solusine lumayan lunyu. WordPress API ngidini sampeyan mbusak kode shortcode! Dadi, ing tema bocah, kita bisa mbusak kode shortcode, banjur ganti nganggo fungsi kode cendhak anyar:

add_action ('after_setup_theme', 'calling_child_theme_setup');
fungsi calling_child_theme_setup () {delete_shortcode ('old_button_fungsi_in_parent_theme'); add_shortcode ('tombol', 'new_button_fungsi_in_child_theme'); }
fungsi new_button_fungsi_in_child_theme ($ atts, $ content = null) {... shortcode anyar kene ...}

Ing fungsi tombol anyar (ing fungsi Tema Anakku. Php), aku nulis ulang fungsi kode cendhak kanggo nambah acara dinamis ing acara Klik. Output bisa digunakake kanthi apik lan saiki dilacak ing Google Analytics!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.