Content MarketingpartnersTelusuri Marketing

WordPress: Temokake lan Ganti Kabeh Permalinks Ing Database Sampeyan nggunakake Ekspresi Reguler (Contone: /YYYY/MM/DD)

Kanthi situs apa wae sing dawane luwih saka sepuluh taun, ora umum yen ana akeh owah-owahan ing struktur permalink. Ing dina awal saka WordPress, iku ora aneh kanggo struktur permalink kanggo kirim blog disetel menyang path sing kalebu taun, sasi, dina, lan slug saka kiriman:

/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/

Kajaba duwe dawa sing ora perlu URL, ana sawetara masalah liyane babagan iki:

  • Pengunjung potensial ndeleng link menyang artikel sampeyan ing situs liya utawa ing mesin telusur lan ora ngunjungi amarga ndeleng taun, sasi, lan dina nalika artikel sampeyan ditulis. Malah yen iku apik tenan, artikel evergreen… padha ora klik ing amarga saka struktur permalink.
  • Mesin telusur bisa uga nganggep konten kasebut ora penting amarga iku kanthi hierarkis sawetara folder adoh saka kaca ngarep.

Nalika ngoptimalake situs klien kita, disaranake supaya nganyari struktur permalink kiriman menyang:

/%postname%/

Mesthi wae, owah-owahan gedhe kaya iki bisa nyebabake kemunduran, nanging kita wis weruh manawa kaluwihan kasebut luwih gedhe tinimbang risiko. Elinga yen nganyari struktur permalink sampeyan ora bisa ngarahake pengunjung menyang pranala lawas kasebut, lan uga ora nganyari pranala internal ing isi sampeyan.

Cara Nganyari Permalinks Ing Konten WordPress

Nalika sampeyan nggawe owah-owahan iki, sampeyan bisa ndeleng sawetara penurunan peringkat mesin telusur ing kiriman kasebut amarga pangalihan pranala bisa nyelehake sawetara wewenang saka backlink. Siji bab sing bisa mbantu yaiku ngarahake lalu lintas sing bakal teka menyang tautan kasebut lan ngowahi pranala ing konten sampeyan.

  1. Pangalihan pranala njaba – sampeyan kudu nggawe pangalihan ing situs sampeyan sing nggoleki pola ekspresi reguler lan kanthi bener pangalihan pangguna menyang kaca sing cocog. Sanajan sampeyan ndandani kabeh pranala internal, sampeyan bakal pengin nindakake iki kanggo pranala njaba sing diklik pengunjung. Aku wis nulis babagan carane nambah ekspresi reguler (regex) pangalihan ing WordPress lan khusus babagan carane nindakake pangalihan /YYYY/MM/DD/.
  2. Tautan Internal – sawise sampeyan nganyari struktur permalink, sampeyan isih bisa duwe pranala internal ing konten sing wis ana sing nuding link lawas. Yen sampeyan ora nyetel pangalihan, sampeyan bakal entuk a 404 ora ketemu kesalahan. Yen sampeyan duwe pangalihan sing disetel, iku isih ora apik kaya nganyari pranala sampeyan. Tautan internal wis kabukten nguntungake asil panelusuran organik supaya nyuda jumlah pangalihan minangka langkah sing apik kanggo njaga konten sampeyan kanthi resik lan akurat.

Masalah ing kene yaiku sampeyan kudu takon tabel data kiriman, ngenali pola apa wae sing katon kaya /YYYY/MM/DD, banjur ngganti conto kasebut. Iki ngendi ekspresi reguler teka kanthi sampurna ... nanging sampeyan isih butuh solusi kanggo ngulang isi kiriman banjur nganyari conto pranala - tanpa ngrusak konten sampeyan.

Semalat, ana solusi sing apik kanggo iki, WP Migrate Pro. Kanthi WP Migrate Pro:

  1. Pilih tabel sing pengin dianyari, ing kasus iki, wp_posts. Kanthi milih tabel siji, sampeyan nyilikake sumber daya sing bakal ditindakake proses kasebut.
  2. Lebokake ekspresi reguler sampeyan. Iki njupuk sawetara karya kanggo kula kanggo njaluk sintaks bener, nanging aku ketemu regex profesional gedhe ing Fiverr lan padha regex rampung ing sawetara menit. Ing lapangan Golek, lebokake ing ngisor iki (disesuaikan kanggo domain sampeyan, mesthi):
/martech\.zone\/\d{4}\/\d{2}\/\d{2}\/(.*)/
  1. (.*) minangka variabel sing bakal njupuk slug saka senar sumber, dadi sampeyan kudu nambah variabel kasebut menyang senar Ganti:
martech.zone/$1
  1. Sampeyan kudu ngeklik tombol .* ing sisih tengen kolom ganti supaya aplikasi ngerti yen iki minangka ekspresi biasa. golek lan ganti.
WP MIgrate Pro - Regex Ganti permalink YYYY/MM/DD ing wp_posts
  1. Salah sawijining fitur sing paling apik saka plugin iki yaiku sampeyan bisa pratinjau owah-owahan sadurunge dieksekusi. Ing kasus iki, aku bisa langsung ndeleng suntingan apa sing bakal ditindakake ing basis data.
WP Migrate Pro - Pratinjau Regex Panggantos permalinks ing wp_posts

Nggunakake plugin kasebut, aku bisa nganyari 746 pranala internal ing kontenku sajrone menit utawa luwih. Iku luwih gampang tinimbang nggoleki saben link lan nyoba ngganti! Iki mung siji fitur cilik ing plugin migrasi lan serep sing kuat iki. Iku salah siji saka favorit lan kadhaptar ing dhaftar plugin WordPress paling apik kanggo bisnis.

Unduh WP Migrate Pro

pambocoran: Martech Zone minangka afiliasi saka WP Migrasi lan nggunakake lan pranala afiliasi liyane ing artikel iki.

Douglas Karr

Douglas Karr yaiku pangadeg Martech Zone lan ahli sing diakoni babagan transformasi digital. Douglas wis mbantu miwiti sawetara startups MarTech sukses, wis mbantu ing rajin amarga liwat $5 bil ing pitukon lan investasi Martech, lan terus kanggo miwiti platform lan layanan dhewe. Dheweke dadi pendiri Highbridge, perusahaan konsultasi transformasi digital. Douglas uga dadi penulis buku pandhuan Dummie lan buku kepemimpinan bisnis.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.

Artikel web