WordPress.com? Iki sebabe aku bakal nggunakake dhisik.

Napa WordPress.com
Napa WordPress.com

Napa WordPress.com?

WordPress minangka salah sawijining sing utama platform blogging kasedhiya lan kasedhiya ing rong wujud, WordPress.com lan WordPress.org.

Formulir pisanan, WordPress.com, minangka layanan komersial sing nawakake alat blog gratis lan mbayar (mesthi nggunakake WordPress) ing web. WordPress.com nggunakake piranti lunak minangka layanan model (aka SaS), njaga alat piranti lunak blogging lan ngurus prekara keamanan lan pangiriman konten (bandwidth, panyimpenan, lsp).

Wangun nomer loro, WordPress.org, yaiku komunitas sing mbantu ngembangake lan njaga mbukak sumber versi piranti lunak WordPress. Kabèh alat blogging WordPress bisa didownload lan diinstal ing komputer, server, utawa panyedhiya hosting sing dipilih. Persiyapan ana ing tangan sampeyan lan sampeyan kudu menehi keamanan lan pangiriman konten sing dibutuhake.

Napa sampeyan bakal milih siji liyane?

Ayo miwiti karo ngapa WordPress.com luwih dhisik. Elingi, dheweke nyedhiyakake piranti lunak sing siap dadi blog. Persiyapan sing sampeyan tanggung jawab, yen pengin, ngrancang tampilan blog sampeyan. Kasedhiya kanggo ngatur acara kaya tema utawa tata letak. Ana standar lan WordPress.com menehi saran. WordPress.com uga nawakake macem-macem ukuran widget lan Plugins, yaiku alat blogging mini sing nambah fitur lan fungsi ing blog sampeyan. Contone, sampeyan pengin indeks kiriman blog sing kepungkur? Ana ing Widget arsip. Pengin nuduhake foto paling anyar saka Flickr? Ana sing Widget Flickr.

WordPress.com uga bisnis komersial, nawakake barang ekstra kanggo nambah blog sampeyan. Ekstra kasebut duwe regane, sanajan ora larang babar blas, lan luwih bisa mbantu nambah blog sampeyan. Contone, tema gawan cukup nyenengake kanggo miwiti blogging. Nanging yen sampeyan pengin sawetara visual utawa tata letak supaya luwih pas karo gaya sampeyan, mula bisa uga pengin tuku tema premium.

Nalika sampeyan miwiti blog ing WordPress.com, ing versi gratis, sampeyan bakal nampa jeneng domain kaya iki: your-blog-name.wordpress.com. Contone: petanibrownsays.wordpress.com. Kanggo duwe jeneng domain non-wordpress.com, sampeyan kudu nganyari layanan kanggo nggunakake jeneng domain khusus.

WordPress.com maneh bisnis komersial supaya bisa, saben-saben, mbukak iklan ing situs blog gratis. Sampeyan bisa ngindhari pariwara kasebut ing blog kanthi tuku Bundel Nilai. Nilai Bundle uga nyedhiyakake papan tambahan (penting yen sampeyan duwe akeh gambar), ngidini sampeyan duwe tema khusus, lan jeneng domain khusus.

Ana sawetara watesan panggunaan WordPress.com sing bisa uga kudu dipikirake. Nggunakake plugin sing dikarepake ora bisa ditindakake yen WordPress.com durung menehi resmi layanan. Contone, apa sampeyan pengin nggunakake Tanda Buku Seksi plugin? WordPress.com ora duwe SexyBookmarks minangka bagean saka layanan plugin inti. Pengin nggunakake NextGen plugin manajemen media? Iki uga dudu bagean saka plugin plugin WordPress.com inti.

Iki ora ateges WordPress.com ora duwe tautan bareng (padha ndeleng Andum) utawa manajemen media (iki uga duwe, waca Perpustakaan media). Alesanipun WordPress mbatesi panggunaan plugin amarga plugin minangka piranti lunak sing kudu dijaga kanthi suwe-suwe kanggo njamin layanan WordPress.com sing berfungsi. Ngidini plugin apa wae bisa nyebabake layanan WordPress.com goyah lan, ing proses kasebut, nyebabake masalah karo blog sampeyan.

Napa nggunakake WordPress.com? Alesan paling gedhe yaiku biaya, bundel gratis utawa premium, luwih murah tinimbang kudu dadi host lan njaga situs WordPress.org sampeyan dhewe. Pikirake apa sing ditawakake WordPress.com, ing versi gratis: platform blogging sing siap mbukak ing server web sing dikelola lan dikelola. Lan kanggo paket premium, regane saka $ 99 kanggo $ 299 (UPDATE 2013 03 13: $ 99 nganti $ 299 saben taun), dheweke entuk tenaga kerja, wektu, serep, lan upaya kanggo njamin blog sampeyan kasedhiya lan menehi informasi marang pamirsa. Sampeyan banjur mung bisa fokus ing blogging, nemokake ide sing apik lan dituduhake karo wong liya.

Kepiye WordPress.org, WordPress sing dadi tuan rumah? Kanthi kabeh pikirane ing WordPress.com, kenapa sampeyan pengin ngunduh lan ngonfigurasi WordPress ing bagean Internet sampeyan dhewe?

Alesan utama akeh wong nindakake iki amarga kontrol luwih akeh. Plugin lan widget sing sampeyan pilih bisa digunakake. Contone, yen sampeyan fotografer sing pengin nggawe galeri foto saka karya sampeyan, banjur plugin NextGen media sing sampeyan butuhake. Utawa, yen sampeyan pengin ngatur tampilan kanthi tema dhasar kaya tesis or Genesis, mula WordPress.org kanggo sampeyan.

Yen sampeyan pengin mbukak pariwara dhewe, WordPress sing dadi host dhewe sing sampeyan butuhake. WordPress.com ora ngidini mbukak iklan afiliasi utawa kampanye liyane sing padha (waca cathetan Advertising).

WordPress sing dadi tuan rumah nyedhiyakake fleksibilitas luwih akeh babagan persiyapan lan konfigurasi. Nanging, kanthi fleksibilitas kasebut bakal tanggung jawab. Sampeyan tanggung jawab hosting (contone layanan kaya BlueHost), pangopènan piranti lunak blog kaya sing dibutuhake (postingan winih ing Nganyarke), Lan serep.

Sing arep dipilih Yen sampeyan bisnis lagi wae diwiwiti blogging banjur menehi saran WordPress.com lan fokus ing pangembangan blog minangka praktik. Alesan kanggo iki yaiku regane wektu sampeyan: apa sampeyan pengin futz (istilah mewah kanggo sampah wektu) sekitar? Tujuan sampeyan kanggo komunikasi karo pamirsa, pelanggan sampeyan, kanthi rutin. Biaya kanggo miwiti, sanajan nganggo paket premium, murah dibandhingake karo wektu sampeyan.

Lan yen sampeyan dudu bisnis lan pengin blogging, model gratis WordPress.com pancen gampang diwiwiti. Maneh, sampeyan ora kudu futz, ngidini sampeyan fokus ing konten lan praktik blogging.

Sawise nem wulan, utawa luwih saka blogging (saben minggu, bener?) Sampeyan bisa uga pengin maneh nggunakake WordPress.com. Pikirake babagan kebutuhan kritis bisnis utawa blog sing durung bisa dipenuhi. Kanthi kabutuhan sing ora kepenak, sampeyan bisa njupuk keputusan kanggo pindhah menyang blog sing dadi tuan rumah dhewe utawa ora. Lan (iki fitur sing apik tenan) migrasi saka WordPress.com menyang WordPress.org apik banget terus maju. Bakal mbutuhake rencana lan tes nanging prosese wis dingerteni.

4 Komentar

  1. 1

    Aku kudu pancen, 100% ora setuju karo sampeyan, John! 🙂 Sampeyan negesake manawa kontrol minangka kekurangan hosting ing WordPress.com - ora mung ngontrol widget lan tema lan pariwara. Iki uga ngontrol optimalisasi lan cache. Situs sing dadi tuan rumah ing WPEngine nduweni infrastruktur, manajemen domain, pemantauan keamanan, cadangan, area pementasan, konsol manajemen pangalihan, jaringan pangiriman konten, sistem sistem cache seni, akses menyang direktori root, kontrol pangguna… kabeh kurang saka $ 99 saben wulan Aja nyepetake instalasi WordPress kanthi dilebokake ing WordPress.com - pancen mbuwang-mbuwang wektu.

  2. 2

    Aku uga kudu setuju karo Doug. Pungkasane, bisa uga ora luwih akeh repot-repot liyane nalika kabeh teka, nanging sampeyan bakal bisa ngontrol luwih akeh nalika mbukak rute sing dadi tuan rumah dhewe. Saiki, yen ana wong sing pengin njelajah WordPress lan "nendhang ban", gunakake situs pribadi ing solusi .com yen sampeyan ora pengin mbuwang dhuwit. Iku luwih apik tinimbang Blogger, nanging yen sampeyan paling ora serius babagan apa sing sampeyan lakoni kanthi online. Bukak karo solusi .com, lan sapa wae sing butuh pitulung supaya bisa nyiyapake lan ngonfigurasi, wari aku.

  3. 3
  4. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.