WordPress: Gawe serep lan pulihake menyang Server liyane

RepairNalika situsku diserang bot spam-komentar (kaya fiksi ilmiah, eh?) Minggu iki, aku kepeksa miwiti maneh server sawetara kaping sadurunge ngganggu serangan kasebut. Aku pancen mikir manawa aku ngrusak basis data utawa file ing WordPress amarga sawise kedadeyan kasebut, situs iki ora bakal luwih saka sawetara jam utawa ora mandheg.

Aku njupuk kesempatan kanggo mindhah situsku menyang akun anyar ing akun reseller ing Jumpline.comgambar 2260935 1169332. Aku seneng banget karo Jumpline pirang-pirang taun kepungkur. Aku dadi tuan rumah udakara 30 situs web lan meh ora entuk telpon saka klien sing dadi host karo aku (kajaba yen butuh pitulung). Layanan kasebut luar biasa lan tim dhukungan apik banget.

Teknologi pendukunge sejatine yaiku wong-wong sing ngidentifikasi manawa ana spam-bot sing mateni situsku (Thanks!). Pindhah menyang akun anyar saiki nggawe situs iki ing versi paling anyar PHP / MySQL lan duwe aplikasi Ajax Webmail sing apik banget.

Apa sing ora dakkarepake yaiku rasa lara sing luar biasa resik panginstalan WordPress. Akeh plugin ing njaba sing nambah kolom lan tabel ing database WordPress sampeyan. Aku terus-terusan ngevaluasi nganggo plugin dadi database aku dadi bencana. Nglakokake cadangan WordPress utawa basis data lan mulihake ing akun anyar bisa uga bakal mindhah masalah kasebut. Paling ora, arep mbuwang akeh lapangan lan tabel tambahan ing kana. Aku pengin ndeleng versi modifikasi database mandat WordPress mbesuk nalika mateni plugin supaya sampah ora ditinggalake.

Aku malah ndeleng sawetara plugin tambahan sing bakal ngasilake blog WordPress sampeyan menyang XML kanggo ngimpor maneh, nanging sampeyan bakal kelangan akeh data. Rolas jam mengko (aku turu) lan aku ngira wis rampung ngrampungake akun lan kabeh data sing ditrapake. Kayane ngipi elek, nanging iki sing daklakoni:

  1. Gawe serep situs asli lan basis data.
  2. WordPress sing diinstal saka awal ing akun anyar.
  3. Nginstal plugin WordPress paling anyar saka awal ing akun anyar.
  4. Setel kabeh opsi plugin lan setelan situs.
  5. Apa perbandingan tabel saka saben tabel saka database sumber lan database tujuan.
  6. Mbusak kabeh kolom ing database sumber sing ora ana ing basis data tujuan.
  7. Dikosongake kabeh tabel ing basis data tujuan (ngilangi kiriman test WP standar sampeyan.
  8. Apa ekspor saben tabel tanpa nyelehake lan nggawe maneh. Iki bakal nulis cathetan menyang database anyar kanthi tombol sing padha saengga ora ana hubungan sing rusak.
  9. Nyalin folder wp-content \ upload saka akun sumber menyang akun tujuan. Amarga aku uga pindhah jeneng domain, kabeh referensi gambar dijaga.
  10. Aku mbukak blog lan nyoba! Aku kudu ngresiki sawetara permalinks kaca, aku ora yakin kenapa, nanging mengko ora apa-apa.

Menarik banget yen WordPress wis ngimpor internal kanggo platform blogging sing kompetitif, nanging ora ngimpor kanggo ngimpor WordPress menyang impor WordPress sing ora bakal nganggep modifikasi plugin.

Wis cukup. Sampeyan bisa uga ngerteni aku mbukak anyar tema. Aku mung nemoni sawetara masalah cilik karo tema beta sing daklakoni. Aku wis nggawe kustomisasi ekstensif kanggo tema iki nanging dakkira meh entuk ing kekarepanku.

Mung complaint karo tema yaiku panganggité ora ngetrapake sikil umum ing kabeh tema sing ana ing ndhuwur ndhuwur> awak> tag, mula aku kudu nulis skrip Google Analytics kanthi manual ing saindenging. Aku bisa nggawe sikil khusus lan ngrujuk, nanging dakkira mengko aku bakal bingung amarga panganggit tema nggunakake jeneng 'sikil' ing kabeh perkara. Iki minangka tema sing apik banget!

Aku kira saiki wis serep! Saiki aku kudu makarya!

3 Komentar

  1. 1
  2. 2

    Mung dipikir ...
    Aku mesthi nyoba nggawe serep lan mulihake solusi, kiriman sampeyan dadi perhatian.
    Nggunakake ekspor lan impor internal dibangun ing 2.1, dadi impen. Aku duwe masalah karo grafis sing ditampilake.
    Aku arep ngilangi lan miwiti maneh blog tes, nanging wektu iki aku bakal nyunting file XML kanggo nggambarake lokasi anyar gambar kasebut.

  3. 3

    Aku uga duwe pengalaman apik kanggo mbangun situs WordPress wiwit wiwitan. Kabeh apik banget amarga aku yakin bisa nggawe serep kabeh liwat macem-macem cara.

    Masalah utama sing dakalami yaiku tugasku kiriman kategori ilang amarga ngimpor liwat file XML. Ditambah maneh, sawetara kiriman durung dipulihake kanthi lengkap. Kayane amarga ana sawetara masalah nggunakake kutipan siji ing paragraf. Amarga sawetara sebab, file cadangan ora bisa uwal saka kuotasi lan WordPress ngira wis pungkasan kiriman.

    Ya, butuh wektu suwe nanging aku bisa narik info iki saka file .SQL sing digawe serep sadurunge mbusak basis data.

    Matur nuwun kanggo nuduhake pengalaman sampeyan.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.