Sapa neraka yaiku Paul Boutin?

Klien takon aku ing telpon dina iki, "Apa sing diarani blog?". Aku menehi ngerti manawa cekak kanggo log web, lan malih dadi singkatan blog. Sawetara menit sawise telpon, aku nampa cathetan saka kancaku sing apik, Dhokter Thomas Ho, sing takon, "Apa pendapat sampeyan babagan iki?" lan dheweke ninggalake link menyang Paul Boutin Esai Kabel, Twitter, Flickr, Facebook Nggawe Blog Katon 2004.

Aku maca esai lan ora mung ora kesengsem, aku kuciwa karo Wired amarga malah nampa drivel iki bisa dipercaya. Aku pancen ora repot yen ana wong sing njupuk mimbar bully lan nulis esai - karo ora ana data pendukung.

Sapa sih Paul Boutin, Aku kepengin weruh? Apa iki kalebu nabi media sosial? Guru pemasaran? Pakar komunikasi? Ora.

Paul Boutin Bio: Ing tembung kasebut… Aku lunga menyang MIT. Aku ora lulus. Aku gedhe ing Maine kelas pekerja, nanging manggon ing kelas ndhuwur San Francisco. Pengalaman teknologi informasi 20 taun lan nulis 12 taun kanggo publikasi nasional. Iki nerangake kabeh babagan aku sing sampeyan kudu ngerti.

paul boutinWah Paul Boutin minangka koresponden kanggo Situs gosip Lembah Silicon Valleywag.

Apa Valleywag? A… iku… blog.

Aku ngarep-arep wong sing duwe Valleywag langsung narik plug adhedhasar saran Paulus sing ora bisa dingerteni. Paul… tetep nganggo topi koboi cheesy, kacamata hitam, gelang lan gosip. Lan tetep adoh saka Kabel, sampeyan nggawe dheweke katon ala.

Aja Narik Plug ing Blog Sampeyan

Wis pirang-pirang taun ngalami masalah sing luar biasa. Kita duwe perusahaan ndhelikake ing iklan komersial, slogan, utawa jingle saka konsumen sing dilayani. Kita durung nate duwe media umum kanggo ngandhani perusahaan kita panemu. Kita durung nate papan kita swara Blog wis nyedhiyakake media iki kanggo kita.

Swara kita banter banget, bubar, manawa perusahaan lan politikus saiki ngrungokake lan nanggapi. Blog wis muncul ing saindenging jagad. Perusahaan lan politikus terus standar sing luwih dhuwur lan kudu transparan. Jagad iki ganti. Lan swara kita sing nindakake.

Media kasebut wis berkembang cukup supaya perusahaan bisa nemokake nilai kasebut. Saiki dheweke ngerti manawa strategi akuisisi liwat mesin telusuran minangka strategi sing larang banget. Saiki dheweke ngerti manawa transparansi lan pacelathon terus karo klien lan prospek saiki dadi alat retensi sing efektif. Perusahaan, kayata aplikasi blogging perusahaan sing dakgawe, pungkasane ngrungokake ... lan nglakokake.

Kita ngowahi jagad, nanging iki mung wiwitan. Aja ngrungokake linkbait Paulus lan coba pasang proses sing menehi pengaruh sing luar biasa!

Facebook lan Twitter

Paul kudu ngerti manawa kita urip sajrone tahap ing Internet sing ana siji konglomerat sing menehi gerbang kabeh informasi - yaiku AOL, sing uga dikenal kanthi jeneng AOhelL. Facebook minangka versi AOL modern, sosial. Mesthi duwe papan. Aku ing Facebook lan kabeh wong sing ngerti.

Kabeh wong uga ing AOL.

Ana wong sing bakal nggawe sing luwih apik tinimbang Facebook, aku janji. Aku saiki saiki nganti 'perkara gedhe sabanjure' muncul. Facebook minangka evolusi, dudu tujuan, teknologi. Kaya MySpace sadurunge, Facebook uga bakal liwati.

Twitter uga media sing apik. Aku tresna twitter lan wis suwe. Minangka media unik kanthi ton potensial. Aku ora ngira yen kita lagi nem tandha babagan cara bisa digunakake kanthi lengkap. Twitter minangka media, nanging ora liya.

Raja lan ratu ing Internet isih Telusuri lan Email. Kaloro teknologi kasebut umure wis sepuluh taun lan duwe masa depan tanpa wates. Blogging njupuk kauntungan saka Panelusuran lan media komunikasi sing ora ngganggu kaya Email. Iki minangka media sing luar biasa lan sing isih berkembang.

Takon apa sing dakkira bakal ditindakake sajrone 5 taun - Telusuri, Blogging lan Email isih bakal dadi dhaptar. Facebook lan Twitter ora bakal.

10 Komentar

  1. 1

    Aku ora bisa setuju karo sampeyan liyane Doug! Sawise maca tulisane, dheweke katon nesu amarga ora bisa nulis blog kanthi cukup kanggo entuk peringkat. Mungkin dheweke kudu luwih nggatekake apa sing ditulis lan ora ngira yen dheweke ora bisa pangkat lan mulane blogging ora ono gunane.

  2. 2

    Hei Doug - Aku maca esai Wired saiki, ditampilake ing salah sawijining buletin email saben dina Smart Brief sing dak tampa. Nalika aku maca, aku langsung mikir babagan sampeyan lan ngerti sampeyan bakal ngatasi kabeh! Mesthi wae, aku bener. Lan sampeyan uga.

  3. 3

    "Wektu sing dibutuhake kanggo nggawe prosa blog sing landhep lan lucu, luwih becik kanggo nyebutake sampeyan ing Flickr, Facebook, utawa Twitter."

    Ayo, ayo nyuda tulisan tradisional - amarga sapa maneh sing butuh? Pancen, aku wis ndeleng wong nindakake sawetara perkara sing apik banget sajrone 140 karakter utawa kurang, nanging kepiye carane bisa ngganti kebebasan ekspresi sing ana ing wong nalika nerbitake blog?

    Apa wae, kayane rada munafik kanggo Wired kanggo nerbitake iki nalika bubar nampilake Julia Allison ing sampul kasebut, kanthi memuji dheweke munggah dadi status D-list kanthi blogging. Goleki tokoh!

  4. 4

    Aku durung maca tulisane, nanging kasunyatane blog iki kanggo wong tuwa kaya aku sing maune maca koran. Tweens lan remaja saiki padha teks. Dheweke ora maca kiriman blog sing dawa (aku ora duwe data angel kanggo gawe serep, mung dakkarepake). Nalika remaja lan remaja iki ana 20 jinis, lan 30 wong, isih bakal duwe kabiasaan olahpesen teks.

    Aja salah paham, blog ora bakal ilang, kaya TV ora ngganti radio. Elinga nalika video arep ngilangi bioskop? Iki uga ora kedadeyan.

  5. 5

    Iku gumantung karo definisi 'ganti.' Internet wis ngganti 99% nonton TV ing papan sing ora lungguh kanggo nonton Daily Show maneh; Aku mung nambah volume nalika nggarap blog. Yen aku kepengin banget ndeleng apa-apa, aku Netflix, bukak situs perusahaan (mikir Pahlawan), utawa mung tuku DVD. Televisi, radio, lan internet akeh banget kanthi pariwara sing saya ora nggatekake. Sejatine, saestu, manawa aku ora bakal nonton televisi amarga mung supaya ora iklan. Ora masuk akal kanggo aku amarga aku mung tuku film lan game video sing paling apik, ora nggunakake tetes mata, lan ora preduli kepiye kertas tisuku tandhing karo bear Charmin sing bodho. Kasunyatane, yaiku yen komersial ora bebas ngluncurake siaran kasebut, lan uga dipasang ing siaran sing apik, mula pancen ngganggu. Minangka kanggo Wired, sapa sing isih maca majalah? Ora ana apa-apa sing bisa ditindakake internet sing ora bisa ditindakake tanpa satus iklan.

  6. 6
  7. 7

    Aku bakal ujar manawa aku setuju manawa Facebook padha karo apa sing AOL 7 taun kepungkur lan uga Facebook bakal menehi cara AOL yen ana sing ngrancang sing luwih apik. Kaya broadband menyang AOL, media interaktif uga bakal nggawe Facebook.

  8. 8
  9. 9

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.