Apa Penjualan Bakal Diganti Robot?

Penjual Robot

Sawise Watson dadi juara Jeopardy, IBM teamed-up karo Klinik Cleveland kanggo mbantu dokter nyepetake lan ningkatake tingkat akurasi diagnosis lan resep. Ing kasus iki, Watson nambah katrampilan dokter. Dadi, yen komputer bisa mbantu nindakake fungsi medis, mesthine bakal ana sing bisa nulungi lan nambah katrampilan saka salesperson.

Nanging, apa komputer bakal ngganti personel sales? Guru, sopir, agen perjalanan, lan juru basa wis padha mesin pinter nyusup pangkat. Yen 53% kegiyatan para salesman ana kanthi otomatis, lan ing taun 2020 pelanggan bakal ngatur 85% hubungane tanpa sesambungan karo manungsa, apa tegese robot bakal njupuk posisi sales?

Ing sisih ndhuwur skala prediksi, Matthew King, Chief Business Development Officer ing Pura Cali Ltd, ngandika 95% tenaga sales bakal diganti karo intelijen buatan sajrone 20 taun. Washington Post duwe perkiraan sing luwih murah ing a Artikel anyar ing ngendi dheweke nyebutake laporan Universitas Oxford taun 2013 sing negesake meh setengah saka wong sing saiki makarya ing Amerika Serikat kanthi risiko bakal diganti kanthi otomatis sajrone dasawarsa utawa rong taun ngarep - minangka tandha posisi administrasi minangka salah sawijining sing paling rawan. Lan uga mantan Sekretaris Keuangan, Larry Summers, bubar ujar manawa nganti sawetara taun kepungkur, dheweke ngira Luddites ana ing sisih sejarah sing salah lan para pendukung teknologi ana ing sisih tengen. Nanging, banjur nerusake, Aku saiki durung yakin. Dadi, ngenteni! Apa wong sales kudu kuwatir?

Muga-muga, iki masalah kanggo nggarap lan ora nglawan. Salesforce Einstein minangka program intelijen buatan (AI) sing ana gandhengane karo saben interaksi karo pelanggan lan uga nyimpen cathetan pelanggan supaya salespe ngerti kapan arep ngomong apa sing pas ing wektu sing tepat. Salesforce wis tuku lima perusahaan AI kalebu, TempoAI, MinHash, PrediksiIO, MetaMind, lan Implisit Insights.

  • MinHash - platform AI lan asisten cerdas kanggo mbantu para pemasar ngembangake kampanye.
  • jangkah - alat tanggalan cerdas sing didhukung AI.
  • RamalanIO - sing nggarap database pembelajaran mesin sumber terbuka.
  • Temokake Wawasan - mindai email kanggo mesthekake data CRM akurat lan mbantu prédhiksi nalika para pembeli siyap nutup kesepakatan.
  • MetaMind - nggawe program sinau jero sing bisa mangsuli pitakon sing ana gandhengane karo pilihan teks lan gambar kanthi cara sing cedhak karo tanggepan manungsa.

Salesforce dudu siji-sijine game AI. Bubar iki, Microsoft entuk SwiftKey, produsen keyboard daya AI sing prédhiksi apa sing kudu diketik, uga Lab Wand, pangembang teknologi chatbot lan layanan pelanggan pelanggan AI, lan Genee, asisten penjadwalan cerdas AI.

Kaya sing dikandhakake dening Matthew King:

Iki kabeh alat sing bisa nganalisa sentimen pelanggan ing obrolan email utawa telpon, saengga para salesman lan agen layanan pelanggan bisa ngerti apa sing dirasakake klien lan apa reaksi reaksi utawa pitakon tartamtu. Iki ngidini para pemasar bisa nemokake babagan cara nggawe kampanye sing luwih apik kanthi nargetake wong ing wektu sing tepat kanthi pesen sing bener adhedhasar pilihan lan kabiasaan unik pangguna kasebut.

Nanging, kabeh teknologi iki bakal ngganti wong sing adol? Washington Post ngelingake kita tenaga kerja kasebut entuk bathi sajrone produktivitas sajrone abad 19 lan 20 kanthi kemajuan teknologi. Dadi, bisa uga dadi masalah kanggo para salespe sing makarya bebarengan karo robot supaya bisa nindakake pakaryan kanthi luwih apik.

Tulung elinga wong tuku saka wong kajaba para panuku minangka robot sing ora preduli tuku saka robot. Nanging, robot-robot kasebut wis ana lan paling apik kanggo nggarap dheweke lan aja nggawe kesalahan sing padha karo sing ditindakake John Henry: Aja nyoba ngatasi mesin kasebut, nggawe mesin ngrewangi pak sales. Ayo mesin tambang data lan salesperson nutup kesepakatan kasebut.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.