Wildcard DNS lan Subdomain Dinamis

Sajrone kalodhangan (ha!), Aku wis nyambut gawe mbungkus Wild Birds Map Tanpa wates aplikasi karo aplikasi perusahaan sing bakal ngidini wong ngrancang locator toko dhewe. Ngembangake Piranti Lunak dhewe minangka solusi Layanan wis saya suwe sawetara taun, lan iki minangka kesempatan sing apik.

Ana rong fitur utama ing rak sing pengin daklamar ing aplikasi sing dadi tantangan gedhe, mula aku pengin ngrembug nalika sampeyan pengin nindakake perkara sing padha. Loro-lorone fitur kasebut umum ing kabeh aplikasi, nanging aku ngerti manawa sanajan umume, akeh panyedhiya hosting sing ora ndhukung!

Tujuane nggawe aplikasi layanan mandiri supaya klien bisa ngonfigurasi subdomain dhewe (http://subdomain.myapplicationdomain.com), utawa malah ngetrapake subdomain dhewe (http://subdomain.domain sampeyan.com). Supaya bisa dadi layanan mandhiri, butuh kemampuan kanggo program solusi - nanging ngakses sawetara file konfigurasi server jeneng domain sing ora ana watesan karo mayoritas akun hosting! Masalah kasebut yaiku dhukungan kanggo Wildcard DNS, yaiku supaya bisa ngarahake subdomain menyang domain server. Kanthi tembung liyane, test.domain.com utawa www.domain.com utawa any.domain.com kabeh nuduhake papan sing padha. Ora preduli apa sing sampeyan tulis - bakal bisa digunakake.

Ing njaba aplikasi, iki sejatine fitur sing apik banget kanggo ngaktifake - malah ing blog sampeyan. Bakal ngidini sapa wae nulis Apa wae.domain sampeyan.com lan nggawa menyang yourdomain.com. Sampeyan bakal kaget amarga akeh link sing ora ana gandhengane karo blog utawa situs web sampeyan. Lalu lintas sing bisa dilewati yen wong ora ngerti yen ana kesalahan karo tautan.

Proses kasebut digunakake kanthi nulis ulang subdomain menyang querystring sadurunge kaca kasebut bener digawe dening webserver… mula subdomain.domain.com sejatine ditafsirake dening server Apache minangka domain.com? Apa = subdomain liwat nggunakake file htaccess:

# Ekstrak bagean subdomain saka domain.com
RewriteCond% {HTTP_HOST} ^ ([^ \.] +) \. Domain sampeyan \ .com $ [NC]
 
# Priksa manawa bagean subdomain dudu www lan ftp lan mail
RewriteCond% 1! ^ (Www | ftp | mail) $ [NC]
 
# Pangalihan kabeh panjaluk menyang skrip php sing dilalekake dadi subdomain
RewriteRule ^. * $ Http://www.yourdomain.com/%1 [R, L]

Ana sawetara informasi tambahan babagan file sing kudu diowahi V-nessa.net. Elinga yen file kasebut ora bisa ditemokake ing endi sing ditemtokake, gumantung saka panyedhiya hosting sampeyan. Panyedhiya hosting saya pancen ndhukung wong sing campur tangan, nanging dheweke ngelingake manawa nglakoni bisa ngilangi dhukungan pelanggan. Uga 'hack kanthi resiko dhewe', uga ora bakal ngrewangi sampeyan.

Aku bakal ngupayakake ngembangake sisa aplikasi tinimbang ora entuk pangembangan subdomain. Aku sejatine arep menehi CakePHP dijupuk kanggo digunakake minangka framework kanggo iku!

Cathetan pungkasan, aku rada hack babagan perkara iki. Aku diberkahi karo tim pangembangan ing makarya kanggo ngrampungake. Dhewe, aku mbebayani banget. Apa wae saran lan pitulung dihargai!

3 Komentar

  1. 1

    Keren banget. Aku bener nggunakake server jeneng registrarku karo wildcard DNS nalika aku ana ing SliceHost, lan wis dikonfigurasi Apache kanggo nglayani subdomain sing ora dikonfigurasi saka file domain biasa.

    Aku dadi kepengin banget ngerti kerangka CakePHP, nanging tautan sampeyan wis mati 🙂

    CakePHP bisa ditemokake ing http://cakephp.ORG

    • 2

      Aku mikir arep mbukak rute registri uga, Alex. Iku ide sing apik - bisa uga cara paling apik kanggo ngatasi iki.

      Nuwun sewu babagan tautan sing wis mati - saiki wis tetep.

  2. 3

    apa sampeyan bisa nemokake panyedhiya sing ngidini sampeyan nindakake iki? (kajaba nyewa server khusus)

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.