Wikialitas, Bebener, lan Akurasi

wikialitas

Katon yen laporan Colbert nyebabake keributan Wikipedia karo segmen anyar ing Wikiality.

Tansah ana sejatine sindiran saka Colbert sing aku ngormati. Ing kasus iki, Wikiality minangka evolusi kekuwatan editorial. Saperangan kutipan ... "Kekuwatan mutlak bakal rusak banget" lan "Sejarah ditulis dening para pemenang". Aku njaluk ngapura amarga ora entuk wektu kanggo menehi pujian kanggo kuotasi iki.

Intiku yaiku Wikiality ngidini masarakat moyoki lan corak sing bener kaya conto liyane sing wis dirungokake saka pamrentah lan media utama:

  • CBS nindakake dokumentasi palsu
  • Bush nindakake Senjata Perusak Massa
  • Kitab Suci (Maca Yesus sing salah), agama Yahudi, Islam…
  • Ilmu, Al Gore lan Pemanasan Global
  • Pamisahan Greja lan Negara
  • Dhaptar kasebut dawa banget….

Aku ora ujar manawa ana conto ing ndhuwur sing kasunyatan utawa fiksi ... nanging argumen kasebut nuduhake manawa wong bisa gampang dimanipulasi. Yen aku duwe gelar jurnalisme, aku kudu nyritakake sing sejatine. Yen nulis buku, aku kudu ahli. Yen partai politikku ujar, akurat.

"Bebener" lan "Akurasi" minangka khayalan sing ditafsirake dening wong sing ujar dheweke kaya ngono. Colbert lan "Wikiality" mung dadi perhatian utama. Babagan reaksi "blogosfera", sampeyan ora bakal krungu swara jerit saka kita! Kita nyenengake amarga wis suwe ngobrol babagan iki. Beda karo buku, koran, acara warta, utawa pamrentah, nanging internet ngidini wong debat apa sejatine lan akurasi!

Makane Wikiality apik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.