Apa Sampeyan Ngoptimalake Konten kanggo Layar Sing Jembar?

Thunderbolt

Aku seneng ahli pengalaman pangguna kanggo milih postingan iki. Aku wis nonton situs teknologi sing saya akeh ngoptimalake viewport (wilayah sing bisa dideleng ing piranti sampeyan) lan aku ora kesengsem banget. Aku ora yakin, yen sampeyan duwe resolusi luwih akeh, sampeyan kudu nggunakake resolusi kasebut.

Mangkene rincian resolusi ndhuwur ing Martech Zone:
Résolusi

Resolusi sing paling populer, kaya sing sampeyan tingali, yaiku 1366 × 768. Iki minangka resolusi laptop standar ing pasar saiki. Secara proporsional, iki tampilan layar kaya:
1366x768

Kaya sing sampeyan ngerteni layar iki amba banget, jembar lan rada cendhak. Nalika nggawe layar gedhe sing dioptimalake kanggo ndeleng video HD, layar kasebut sejatine ora dioptimalake kanggo situs web lan maca. Lan kita ndeleng video ing kadohan ... ora cedhak nalika maca teks lan ngetik ing keyboard. Layar vertikal bakal dadi resolusi sing luwih apik, amarga situs web beda-beda luwih dawa tinimbang lebar.

Dadi, aku ndeleng serangan situs web sing dirancang kanggo nggedhekake viewport lan aku ora didol. Surat kabar wis suwe banget yen wong maca kanthi garis vertikal, ora dawa dawa horisontal. Fokus kita cenderung ilang nalika mbukak layar. Unsur obah sing adoh ing sisih kiwa, utawa ing sisih tengen ora fokus nalika aku maca konten, mula elemen sekunder kaya sidebars meh ora digatekake kabeh.

Kanthi iku, aku ora kepengin ngrancang ulang Martech Zone layar kanggo njupuk real estate horisontal kasebut kanthi cepet. Desain ing monitor beda karo pengalaman ing piranti seluler utawa tablet lan kita bakal tetep njaga pengalaman kasebut kanthi unik. Jembar blog kita apik banget kanggo maca ndhuwur nganti ngisor lan ndeleng sidebar nalika ndeleng konten utamane. Konten utama kita wiyar 640px kanggo nyedhiyakake ukuran video standar lan sidebar sing jembaré 300px kanggo pariwara standar.

Apa sampeyan mikir Apa kita kudu mbukak rute situs liyane? Utawa aku ing trek sing bener karo tata letak kita saiki?

2 Komentar

  1. 1

    Aku ora bisa ujar manawa aku ahli pengalaman pangguna, nanging aku wis suwe nggawe situs, lan aku meksa nindakake perkara kabeh desain paling responsif, yen mung kanggo ngrampungake masalah sampeyan madhep.

    Yen sampeyan ndeleng situs kaya Mashable, The Verge, lan uga NPR, sampeyan bisa ngerti manawa wis ganti desain sing luwih jembar kaya sing sampeyan tresnani, nalika aku kerja lan maca akeh konten sing gegandhengan karo karya layar 32 ″

    Nanging, miturut pendapatku babagan situs kaya sampeyan, aku kudu ngerti apa sing dikorbanake lan jinis anggaran apa sing kudu dikonversi.

    Pangembang ing aku bakal menehi saran nyoba karo sawetara desain sing luwih jembar babagan konten tartamtu, lan nggunakake pangalihan kanggo viewports tartamtu, banjur lunga saka kana.

    Aku ngerti manawa kanthi situs kaya The Verge lan Mashable, potongan sing apik banget butuh ruangane sing akeh, lan desain sing luwih jembar bisa mbantu.

    • 2

      Matur nuwun kanggo wawasan sing apik iki, Doug! Kita pancen bakal nandur modhal yen ana bukti yen format responsif sing jembar, nambah katrampilan lan keterlibatan ing situs. Apa ana bukti mesthi babagan iki?
      Douglas Karr

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.