Napa RFP Situs Web Ora Bisa

bayi gundhul

Minangka agensi digital ing bisnis wiwit taun 1996, kita duwe kesempatan kanggo nggawe atusan situs web perusahaan lan nirlaba. Kita wis sinau akeh ing sadawane dalan lan proses kasebut mlebu ing mesin sing wis laris karo minyak.

Proses kita diwiwiti karo a cithak biru situs web, sing ngidini kita nindakake sawetara karya persiyapan awal lan menehi rincian karo klien sadurunge kita adoh banget ing dalan nyebutake lan ngrancang.

Sanajan kasunyatan manawa proses iki bisa digunakake kanthi bener, kita isih nemoni RFP sing diwedeni saben wektu. Apa ana sing seneng karo RFP? Aku ora nyangka. Nanging dheweke tetep dadi norma kanggo organisasi sing golek titik wiwitan nalika mbutuhake proyek situs web.

Iki rahasia: RFP Situs web ora bisa digunakake. Dheweke ora apik kanggo klien lan ora apik kanggo agensi kasebut.

Mangkene crita sing nggambarake apa sing dakkandhakake. Organisasi bubar teka kanggo njaluk tulung babagan situs web. Dheweke duwe RFP nggabungake tinimbang negesake fitur standar, sawetara panjaluk unik, lan item dhaptar panjaluk sing biasane (kalebu standar lawas sing apik: "kita pengin situs web anyar gampang dilayari").

Nganti saiki, apik banget. Nanging, kita nerangake manawa proses kita diwiwiti kanthi cithak biru situs web, sing dirancang kanggo menehi sethithik wektu konsultasi, perencanaan, lan pemetaan situs sadurunge bisa menehi rega. Dheweke setuju kanggo sementara nyelehake RFP menyang sisih lan miwiti karo cithak biru lan kita bakal miwiti.

Sajrone rapat cithak biru kaping pisanan, kita nemokake sawetara target tartamtu, takon, lan mbahas skenario pemasaran. Sajrone diskusi, jelas yen sawetara barang ing RFP ora prelu maneh sawise kita mangsuli sawetara pitakonane lan menehi saran adhedhasar pengalaman taun.

Kita uga nemokake sawetara pertimbangan anyar sing ora kalebu ing RFP. Klien seneng banget amarga kita bisa "ngoptimalake" syarat lan priksa manawa kita kabeh ana ing kaca sing padha babagan rencana kasebut.

Kajaba iku, kita pungkasane nyimpen dhuwit klien. Yen kita ngutip rega adhedhasar RFP, kita bakal adhedhasar syarat sing ora cocog kanggo organisasi. Nanging, kita konsultasi karo wong-wong mau kanggo nyedhiyani alternatif sing cocog lan luwih larang regane.

Skenario iki bola-bali kita deleng, mula kita pancen setya marang proses cithakan lan kenapa kita ora ngandel karo RFP situs web.

Iki minangka masalah dhasar karo RFP - dheweke ditulis dening organisasi sing njaluk pitulung, nanging nyoba kanggo prédhiksi solusi sing tepat. Kepiye sampeyan ngerti yen sampeyan butuh tuntunan konfigurasi produk? Sampeyan yakin pengin ngemot area mung anggota? Napa sampeyan milih fitur iki tinimbang fitur kasebut? Iku padha karo menyang dokter kanggo njaluk diagnosis lan perawatan, nanging njaluk obat khusus sadurunge malah ngunjungi kantor.

Dadi, yen sampeyan ngrancang proyek situs web anyar, coba cobakake kebiasaan RFP. Miwiti obrolan lan rencana karo agensi sampeyan (utawa agensi potensial) lan njupuk pendekatan sing luwih tangkas kanggo proyek situs web sampeyan. Umume sampeyan bakal nemokake manawa bakal entuk asil sing luwih apik lan bisa uga ngirit dhuwit!

7 Komentar

  1. 1

    Aku ora setuju. RFP ora mung ide sing apik banget kanggo situs web, nanging uga ide sing elek kanggo proyek apa wae.

    Alesané yaiku sing wis kasebut ing ndhuwur. Nanging iki sebab sing paling penting kenapa RFP ora bisa digunakake: dheweke nganggep manawa klien wis nindakake kabeh inovasi.

    Yen sampeyan bisa inovasi tanpa pitulung, apa sing dicritakake babagan sudut pandang sampeyan babagan pitulung sing sampeyan butuhake?

  2. 3

    Aku bakal menehi proposal adhedhasar RFP kanggo situs web, nanging iki butuh investasi sing luwih gedhe dening klien amarga kita luwih seneng duwe hubungan sing tetep tinimbang kerja proyek.

  3. 4
  4. 5

    Ngandika apik. Iki bener kanggo situs web… lan saben produk utawa layanan liyane sing dudu komoditas mutlak. RFP nyoba ngetung samubarang (saengga bisa dibandhingake ing spreadsheet) sing nolak kuantifikasi. Kajaba sampeyan njaluk kuotasi, ucapake, mobil rel pelet bijih besi (lan bisa uga ora!), Sampeyan kudu ngenali panyedhiya sing dipercaya lan ngidini dadi penasehat proses kasebut. Yen ora, asile minangka "katon apik ing kertas," nanging ora bisa mlaku kanthi nyata.

  5. 7

    Kesimpulan: Umume Klien ora ngerti apa sing dikarepake, nanging sing paling penting dheweke ora ngerti apa sing dibutuhake… penginjilan permanen saka agensi… ..

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.