Napa Nggunakake Drupal?

Drupal

Aku bubar takon Apa Drupal? minangka cara kanggo ngenalake Drupal. Pitakon sabanjure sing dipikirake yaiku "Apa aku kudu nggunakake Drupal?"

Iki minangka pitakon sing apik. Kaping pirang-pirang sampeyan ndeleng teknologi lan prekara kasebut supaya sampeyan mikir nggunakake. Ing kasus Drupal, sampeyan bisa uga wis krungu manawa ana sawetara situs web utama sing mbukak sistem manajemen konten open source: Grammy.com, WhiteHouse.gov, Symantec Connect, Lan Pengamat New York, kanggo jeneng sawetara (liyane Drupal digunakake ing kene studi kasus ing Drupal.org)

Nanging kenapa Drupal? Apa situs ing ndhuwur bisa disiyapake WordPress, Joomla!, utawa DotNetNuke?

Napa Organisasi Nggunakake Drupal

  • Komunitas pangembang kuwat lan melu. Modul sing diwenehake minangka pokok kanggo Drupal. Modul-modul sing nyumbang iki, digawe dening ewonan wong, nambah fungsi Drupal kanggo mbantu memenuhi syarat tartamtu inti Drupal. Dina iki, ana luwih saka 5000 modul sing nyumbang kanggo Drupal 6 (rilis saiki). Kontributor modul iki uga ngupayakake Drupal dadi luwih apik lan migunani kanthi nggawe versi Drupal sabanjure. Drupal 7, mung dirilis tanggal 5 Januari 2011, ngemot dandan supaya Drupal luwih gampang dipasang, didhukung, lan dikembangake kanthi suwe. Lan Drupal 8 mung miwiti kanthi rencana nggawe Drupal luwih apik.
  • Ekosistem bisnis Drupal sing sregep ana. Minangka proyek open source, bisnis sing bisa urip lan maju berkembang ing sekitar Drupal. Iki tegese ana perusahaan sing nggawe situs web lan sistem integral karo Drupal kanggo nyengkuyung kabutuhane klien gedhe lan cilik. Iki tegese Drupal uga dianggep penting nalika ana masalah sing angel dibutuhake solusi sing kuwat. Contone perusahaan sing nawakake produk / layanan Drupal Lullabot (konsultasi lan pelatihan), Acquia (hosting lan dhukungan khusus), Fase: // Teknologi (desain khusus, distribusi Drupal komunitas, konsultasi), Volacci (Drupal SEO), lan Palantir.net (desain lan interaktif). Akeh, akeh liyane sing kasedhiya ing Pasar Drupal.org.
  • Rapat rutin Drupal kedadeyan ing saindenging jagad. Ana wong sing kudu ngupaya nalika dibutuhake ahli. Ing ketemu wong kedadeyan rutin ing pirang-pirang kutha gedhe lan cilik ing saindenging jagad. Kajaba iku, kabeh Drupal ketemu nalika DrupalCon. Acara kaping pindho saben taun iki (Amerika Utara lan Uni Eropa, gantian) nglumpuk luwih saka 3000 wong kanggo ngrembug, sinau, mulang, nemokake, lan seneng-seneng ing Drupal.
  • Drupal wis didhukung dening komunitas industri liyane. Drupal wis nampa dhukungan saka: Google, ing ngisor iki Program Musim Panas Code, kanggo mbantu nggedhekake fungsi lan fitur Drupal; ing Yayasan John S. lan James L. Knight nyedhiyakake hibah kanggo maju ide kanthi efisien nerbitake konten kanthi online; Sony Music nyedhiyakake tim khusus kanggo mbantu nggedhekake Drupal lan banjur menehi tambahan kasebut menyang komunitas Drupal; lan Thomson Reuters mbantu ngembangake lan nggabungake Calais menyang Drupal kanggo mbantu ngluwihi semantik, web sing bisa digunakake.

Drupal ora mung piranti lunak sing gratis kanggo didownload lan dicoba. Kasedhiya wong nyata, ngrampungake masalah nyata, lan ngupayakake supaya web, informasi, lan teknologi luwih gampang digunakake kanggo kita kabeh. Iki tegese ana wong sing bisa gampang golek supaya situs web sampeyan luwih apik.

Sejarah Drupal

Priksa infographic hebat iki ing sejarah Drupal saka Layanan Situs Web CMS:

Sejarah Drupal Infographic

3 Komentar

  1. 1

    @trufflemedia – I’ve always looked at Drupal as a better platform for social network development rather than site or blog content. For that, WordPress is a favorite of mine (personally). Thoughts?

    • 2

      Doug, you already know I’m right there with you on the WordPress bandwagon for CMS & blogs. We have clients who use or have used Drupal and Joomla & the consensus among them has always been that WordPress is so much easier to use. True, Drupal does have the advantage in some instances, but those are few and far between in my opinion.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.