Data Pemasaran: Kunci Kanggo Meneng ing taun 2021 lan Beyond

Napa Data Pemasaran Kunci Kanggo Strategi Pemasaran

Ing jaman saiki, ora ana alesan kanggo ora ngerti sapa sing kudu dipasarake produk lan layanan, lan apa sing dikarepake pelanggan. Kanthi ana basis data pemasaran lan teknologi sing didhasarake data liyane, musna yaiku dina pemasaran sing ora dipilih, ora dipilih, lan umum.

Perspektif Sejarah Singkat

Sadurunge 1995, pemasaran biasane ditindakake liwat surat lan pariwara. Sawise taun 1995, kanthi ana teknologi email, pemasaran dadi luwih spesifik. Nalika teka-teki smartphone, utamane iPhone ing taun 2007, mula masarakat pancen wis kecanthol karo konten, saiki gampang diakses ing layar. Ponsel cerdas liyane banjur cepet-cepet munggah ing pasar. Revolusi smartphone ngidini wong bisa nggawa piranti genggem sing cerdas kanthi praktis ing endi wae. Iki nyebabake data preferensi pangguna sing larang regane digawe sak-jam. Ngasilake konten sing relevan lan diwenehake menyang wong sing bener wiwit dadi strategi pemasaran utama kanggo bisnis, lan isih ana kasus iki.

Rawuh ing taun 2019 lan ora dingerteni, kita bisa ndeleng manawa pangguna pancen seluler kanthi katergantungan tambah akeh ing gadget sing dicekel tangan. Data pemasaran saiki bisa dijupuk ing saben tataran proses tuku. Supaya para pemasar ngerti apa sing dikarepake pelanggan, luwih dhisik kudu ngerti endi sing kudu digoleki! Data bisa menehi wawasan sing penting babagan kegiatan media sosial pelanggan potensial, prilaku browsing, tuku online, pola investasi, titik nyeri, kesenjangan kebutuhan, lan metrik kritis liyane. Data pemasaran jinis iki bakal dadi inti saka strategi pemasaran sing nguntungake.

Strategi Dasar kanggo Ngumpulake Data Pemasaran

Aja mbukak data kanthi wuta! Kasedhiya jumlah data pemasaran sing ora bisa diatasi, lan umume mung butuh potongan sing relevan. Ngumpulake data kudu gumantung karo sifat bisnis lan tahap perusahaan sampeyan dadi siklus pangembangan. Contone, yen sampeyan miwiti miwiti, mula sampeyan kudu nglumpukake macem-macem data kanggo tujuan riset pasar. Iki bisa kalebu:

  • Alamat email grup target
  • Preferensi media sosial
  • Tuku kebiasaan
  • Cara pambayaran sing disenengi
  • Pendapatan rata-rata 
  • Lokasi pelanggan

Perusahaan ing bisnis bisa uga wis duwe data pemasaran kasebut. Nanging, dheweke kudu terus nganyari kategori kasebut nalika uga nglumpukake data kanggo pelanggan anyar. Dheweke uga kudu fokus ngupayakake umpan balik pelanggan sing terkenal lan entuk pemahaman babagan nilai produk sing ana liwat data.

Kajaba iku, kanggo startup, UKM, lan perusahaan gedhe, nyimpen kabeh jinis komunikasi karo para pelanggan iku kritis. Iki bakal ngidini dheweke ngatur strategi komunikasi sing efektif karo klien.

Nomer Aja Ngapusi

88% pemasar nggunakake data sing dipikolehi dening pihak katelu kanggo ningkatake jangkauan lan pangerten pelanggan, dene 45% bisnis nggunakake kanggo entuk pelanggan anyar. Uga ditemokake manawa perusahaan sing nggunakake personalisasi sing didhukung data nambah ROI babagan pemasaran limang nganti wolung kali. Pemasar sing ngluwihi target penghasilan nggunakake teknik personalisasi nganggo data 83% wektu. 

Bisnis2Komunitas

Tanpa mangu-mangu, data pemasaran penting kanggo promosi produk lan layanan kanggo wong sing bener ing taun 2020 lan liya-liyane. 

Mupangate Data Pemasaran

Ayo ngerti kanthi jero babagan mupangat pemasaran, sing adhedhasar data.

  • Nggawe Strategi Pemasaran - Data pemasaran minangka titik wiwitan sing ngidini para pemasar nggawe strategi pemasaran sing ditargetake liwat komunikasi pribadi. Kanthi data sing dianalisis kanthi tliti, bisnis luwih ngerti babagan kapan ngirim pesen pemasaran. Akurasi sing tepat wektu ngidini perusahaan ngasilake respons emosional saka konsumen, sing nyengkuyung keterlibatan positif. 

53% pemasar negesake manawa panjaluk komunikasi sentris pelanggan akeh.

MediaMath, Ulasan Global babagan Pemasaran Data lan Pariwara

  • Nambah Pengalaman Pelanggan - Bisnis sing nyedhiyakake informasi pelanggan sing migunani banget kanggo dheweke bakal dadi liga dhewe-dhewe. Napa sregep promosi mobil olahraga menyang pembeli otomotif umur 75 taun? Kampanye sing dipimpin data pemasaran ditargetake kanggo kabutuhan konsumen tartamtu. Iki ngasilake pengalaman pelanggan. Marketing, umume, isih dadi game tamu, lan data pemasaran ngidini bisnis nggawe tebak-tebakan sing duwe pendidikan sing berkualitas. Pemasaran sing dipimpin data bisa nyedhiyakake informasi sing konsisten ing kabeh komunikasi konsumen. Ngidini Omnichannel bisa digawe supaya sampeyan kontak liwat media sosial, interaksi pribadi, utawa liwat telpon, konsumen nampa informasi sing relevan lan ngalami pengalaman pemasaran sing padha ing kabeh saluran.
  • Mbantu Ngenali Saluran Ketunangan Kanan - Pemasaran bertenaga data ngidini perusahaan ngenali saluran pemasaran sing paling apik kanggo produk utawa layanan sing diwenehake. Kanggo pelanggan tartamtu, komunikasi produk liwat saluran media sosial bisa nuwuhake keterlibatan lan prilaku pangguna sing dikarepake. Pemimpin sing digawe liwat Facebook bisa uga beda karo timbal saka Google Display Network (GDN). Data pemasaran uga ngidini bisnis nemtokake format konten sing paling cocog ing saluran pemasaran sing diidentifikasi, yaiku salinan singkat, infografis, postingan blog, artikel, utawa video. 
  • Ngapikake Kualitas Konten - Data anyar terus digawe saka target pelanggan saben dina, lan para pemasar kudu nganalisa kanthi tliti. Data pemasaran menehi informasi marang bisnis supaya luwih cocog utawa ngowahi strategi pemasaran sing wis ana adhedhasar kabutuhan pelanggan sing saya saya ganti. Minangka Steve Jobs ujar, "Sampeyan kudu miwiti karo pengalaman pelanggan lan bisa mundur teknologi. Sampeyan ora bisa miwiti nganggo teknologi kasebut lan coba golek ing endi arep adol ”. Kanthi ngerteni kabutuhane dinamis pangguna kanthi luwih apik, ora mung perusahaan bakal melu pelanggan anyar nanging uga bakal njaga sing lawas. Kualitas konten penting banget kanggo akuisisi pelanggan lan retensi pelanggan.

Sampeyan kudu miwiti karo pengalaman pelanggan lan bisa mundur teknologi. Sampeyan ora bisa miwiti nganggo teknologi lan nyoba golek ing endi arep adol.

Steve Jobs

  • Mbantu Ngawasi Kompetisi - Data pemasaran uga bisa digunakake kanggo ngamati lan nganalisa strategi pemasaran pesaing sampeyan. Bisnis bisa ngerti kategori data sing ditliti para pesaing lan prédhiksi arah sing bakal dipilih kanggo masarake produke. Perusahaan sing nggunakake data kanggo nyinaoni para pesaing bisa milih strategi counter strategi sing bakal ngidini dheweke metu ing ndhuwur. Nggunakake data kanggo sinau para pesaing uga ngidini bisnis ningkatake praktik pemasaran saiki lan ora nindakake kesalahan sing padha karo pesaing.

Ngganti Wawasan dadi Tumindak

Data pemasaran nyedhiyakake wawasan sing bisa ditindakake. Kanggo nambah kampanye pemasaran, sampeyan kudu ngerti babagan para pelanggan. Orientasi rinci minangka kunci sukses ing taun mbesuk. Ngleksanakake solusi pemasaran sing dipimpin data bisa ngganti cara bisnis sampeyan. Ora preduli kepiye pemasar kasebut, dheweke ora bisa nindakake mukjijat mung ing gundukan. Dheweke kudu dikuatake liwat panjaluk data pemasaran kanggo asil sing unggul.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.