Napa sampeyan blog?

blogAku seneng golek lan menehi informasi. Aku duwe kulawarga, kanca, rekan kerja lan klien sing takon babagan pendapatku lan aku seneng menehi. Nanging, aku luwih akeh pitakon lan luwih akeh wong sing butuh pitulung, mula kadang-kadang kulawarga uga nesu amarga aku ora nanggapi.

Nanging, iku is sing tak trampil.

Aku seneng ngrungokake.
Aku seneng maca.
Aku seneng sinau.
Lan, aku seneng nuduhake apa sing wis dakkerteni.

Nuduhake luwih penting yen aku salah. Aku seneng nalika wong-wong ngandhani yen aku ora ngerti. Dina iki aku kerja keras babagan wates tanggung jawab lan tugasku. Sejatine, iku angel amarga aku sengit karo wates. Aku ora pengin timku lan aku mbantah babagan tugasku apa pakaryane. Aku mung pengin nggabungake klompok kepala kanggo ngatasi masalah sing ora apik! Iku kabeh!

Yen ngalami stres ing perusahaan, kita luwih becik nanggung tanggung jawab lan watesan. Apa ora lucu yen sampeyan miwiti perusahaan sing wates kasebut ora ana? Kabeh wong mung trobosan amarga dheweke kabeh duwe kanggo yen pengin slamet. Kepiye cara supaya momentum kasebut tuwuh nalika sampeyan tuwuh saka 5 nganti 10 nganti 5,000 klien? Aku mikir minangka salah sawijining rahasia perusahaan sing paling apik. Kanggo nggawe proses, dokumen, driji tumuju .... rampung wae! Makane aku bisnis lan dudu politik. Aku ngremehake politik, utamane politik ing bisnis.

Dadi aku bengok-bengok, lan dheweke bengok-bengok, lan aku mbengok maneh lan nyerbu. Sawise, kita bisa ngrampungake. Kita dadi tim sing luwih apik amarga iku. Apa aku kepengin ora kedadeyan? Pancen ora! Dheweke kudu ngerti apa sing dirasakake lan sapa sejatine aku supaya bisa ngrampungake proyek kasebut kanthi bener. Aku luwih ngurmati dheweke amarga meksa mbatalake. Lan saiki aku duwe apresiasi kanggo perspektife.

Aku pengin debat kasebut karo kabeh wong. Aku dadi wong sing luwih apik yen sampeyan ngandhakake. Aku ora bakal ujar manawa aku bener utawa sampeyan salah… kita duwe perspektif lan kapercayan dhewe-dhewe. Kita luwih apik minangka tim amarga macem-macem jinis.

Makane aku blog!

Aku njaluk ide kanggo sapa waé sing pengin maca. Aku duwe sawetara atus pembaca saben dina saiki lan sawetara dina, salah sawijine bakal menehi komentar utawa cathetan cekak sing nggawe aku mikir babagan sing tak tulis. Wingi, pimpinan perusahaan GIS sing dihormati ngirim 2 tembung babagan entri pungkasan ing Google Maps: "Implementasi sing apik!". Iki nggawe dina sandi!

Makane aku blog.

Aku duwe klompok wong sing dipercaya ing sekitarku sing terus-terusan dakwujudake ide. Nanging ora cukup. Aku pengin nggawe ide metu saka wong sing ora dakkenal. Wong-wong ing sanjabane industri, njaba negara, njaba balapan, lan liya-liyane. Aku nampa tanggepan! Aku tenan! Kita luwih apik nalika ngerti liyane. Ora ana sing bisa ngalangi kita.

Dadi, kenapa kowe blog?

3 Komentar

  1. 1

    Aku saiki nemokake blog iki lan aku kudu ujar manawa aku blog sing apik banget kanthi kiriman sing padha banget. Aku ngarep-arep maca luwih akeh babagan makarya sampeyan!
    Courtney

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.