Napa Target Target Kontekstual Kritik Kanggo Pemasar sing Navigasi Masa Depan Cookie-Kurang

Pariwara Kontekstual

Kita urip ing shift paradigma global, ing endi keprihatinan privasi, ditambah karo pati cookie, menehi tekanan marang para pemasar supaya bisa ngasilake kampanye sing luwih pribadi lan empati, ing lingkungan sing aman. Sanajan iki menehi akeh tantangan, uga menehi akeh kesempatan kanggo para pemasar mbukak kunci taktik penargetan kontekstual sing luwih cerdas.

Nyiyapake Masa Depan Cookie-Kurang

Konsumen sing saiki duwe privasi saiki nolak cookie pihak katelu, kanthi laporan 2018 sing ngungkapake 64% cookie ditolak, kanthi manual utawa kanthi blocker iklan - lan sadurunge ana undang-undang privasi anyar sing ditrapake. Kajaba iku, 46% telpon saiki nolak udakara 79% cookie, lan metrik adhedhasar cookie asring banget tekan 30-70%. 

Ing taun 2022, Google bakal ngilangi cookie pihak katelu, sing wis diraih Firefox lan Safari. Diwenehi akun Chrome kanggo luwih saka 60% panggunaan browser web, iki minangka masalah gedhe kanggo para pemasar lan pengiklan, utamane sing nggunakake programmatic. Browser iki isih bakal ngidini cookie pihak pertama - paling ora saiki - nanging sing jelas cookie ora bisa diandelake maneh kanggo ngandhani penargetan prilaku. 

Apa Target Target Kontekstual?

Penargetan kontekstual minangka cara kanggo target pamirsa sing relevan nggunakake tembung kunci lan topik sing asale saka konten ing sekitar inventaris iklan, sing ora mbutuhake cookie utawa pengenal liyane.

Penargetan Kontekstual Bisa Nganggo Cara Ing ngisor iki

  • Konten sekitar inventaris iklan ing kaca web, utawa tenan entitas lan tema sing ana ing njero video, diekstrak lan dikirim menyang mesin pengetahuan. 
  • Mesin kasebut digunakake kalkulus kanggo ngevaluasi konten adhedhasar telung pilar, 'keamanan, kesesuaian lan relevan' lan konteks sing digawe. 
  • Solusi sing luwih maju bisa ditambah kanthi tambahan data wektu nyata gegandhengan karo konteks pamirsa ing wayahe pariwara kasebut dideleng lan dilapisi, kayata yen swasana panas utawa adhem, awan utawa wengi, utawa yen wayah awan.
  • Luwih saka iku, tinimbang sinyal adhedhasar cookie, nggunakake wektu nyata liyane sinyal adhedhasar konteks, kayata cedhak karo wong sing wis kepincut, dheweke ana ing omah, utawa lagi komuter, lsp.
  • yen skor kasesuaian ngluwihi ambang pelanggan, Platform Sisih Permintaan (DSP) diwenehi tandha supaya terus tuku media.

Penargetan kontekstual lanjutan nganalisa teks, audio, video, lan perumpamaan kanggo nggawe segmen penargetan kontekstual sing banjur cocog karo syarat pengiklan tartamtu, saengga pariwara ditampilake ing lingkungan sing relevan lan cocog. Dadi, umpamane, artikel warta babagan Terbuka Australia bisa nuduhake Serena Williams nganggo sepatu tenis Nike mitra sponsor, banjur iklan kanggo sepatu olahraga bisa ditampilake ing lingkungan sing relevan. Ing conto iki, lingkungan relevan karo produk. 

Penargetan kontekstual sing apik uga njamin kontek ora digandhengake kanthi negatif karo produk, mula kanggo conto ing ndhuwur, pariwara kasebut ora bakal ditampilake yen artikel kasebut negatif, warta palsu, ngemot bias politik utawa informasi salah. Contone, pariwara kanggo sepatu tenis ora bakal ditampilake yen artikel kasebut babagan sepele sepatu tenis sing ala nyebabake rasa nyeri. 

Luwih Efektif Ora Nganggo Cookie Pihak katelu?

Penargetan kontekstual pancen wis ditrapake luwih efektif tinimbang nargetake nggunakake cookie pihak katelu. Nyatane, sawetara panliten nuduhake target target bisa nambah niyat tuku 63%, lawan penargetan utawa target level saluran.

Panaliten sing padha ditemokake 73% konsumen aran iklan sing kontekstual sing relevan nglengkapi pengalaman konten utawa video umume. Ditambah maneh, konsumen sing ditargetake ing level kontekstual yaiku 83% luwih seneng menehi rekomendasi produk ing pariwara, tinimbang sing ditargetake ing level pamirsa utawa saluran.

Kasenengan merek umume yaiku 40% luwih dhuwur kanggo konsumen ditargetake ing level kontekstual, lan konsumen ngladeni iklan kontekstual sing dilaporake bakal mbayar luwih akeh kanggo merek. Pungkasan, iklan sing nduweni kontekstual sing paling gedhe ditemokake 43% keterlibatan saraf liyane.

Iki amarga konsumen entuk pola pikir sing bener ing wektu sing tepat nggawe iklan dadi resonate luwih apik, mula bisa nambah niat tuku luwih saka pariwara sing ora relevan sing ngetutake konsumen ing internet.

Iki angel banget. Konsumen dikepung karo pemasaran lan pariwara saben dina, nampa ewonan pesen saben dina. Iki kudu nyaring kanthi efisien nyaring olahpesen sing ora relevan kanthi cepet, mula mung pesen sing relevan sing kudu dipikirake. Kita bisa ndeleng jengkel konsumen iki ing bombardment sing dibayangke ing panggunaan blocker iklan sing tambah. Nanging, konsumen bisa nampa pesen sing relevan karo kahanane saiki, lan penargetan kontekstual nambahake kemungkinan pesen relevan karo dheweke. 

Kanggo nerusake, penargetan kontekstual bakal ngidini para pemasar mbalik maneh apa sing kudu ditindakake - nggawe sambungan nyata, asli lan empati karo konsumen ing papan sing tepat lan ing wektu sing tepat. Nalika pemasaran dadi 'mbesuk', penargetan kontekstual bakal dadi cara sing luwih cerdas lan luwih aman kanggo ndorong pesen pemasaran sing luwih apik lan migunani ing skala.

Waca liyane babagan target kontekstual ing kertas putih paling anyar:

Download Whitepaper Target Target

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.