RANT: Sapa sing duwe Domain sampeyan?

Sapa sing duwe jeneng domain sampeyan?

Wingi, aku karo dewan perusahaan regional lan kita lagi ngrembug babagan migrasi. Sawetara langkah sing dibutuhake yaiku mbutuhake sawetara cathetan domain supaya dianyari, mula aku takon sapa sing duwe akses menyang DNS perusahaan. Ana sawetara tatapan kosong, mula aku cepet Goleki Whois ing GoDaddy kanggo ngenali ing endi domain kasebut kadaptar lan kontak sapa sing wis didaftar.

Nalika ndeleng asil, aku kaget tenan. Usaha kasebut sejatine ora dhewe registrasi domain, agensi sing lagi digunakake.

Iki ora bisa ditampa.

Apa yen?

Ayo muter game sethithik apa yen.

  • Apa yen sampeyan kudu nganyari setelan registrasi domain kanggo platform liyane sing bakal digabungake? Apa sampeyan kudu mbayar pihak katelu sampeyan kanggo nganyari soko sing kudu sampeyan duwe? Perusahaan iki pancen nindakake… lan agensi uga ngisi luwih akeh tinimbang registrasi domain sing sabenere regane saben taun!
  • Kepiye yen registrasi domain bisnis sampeyan kadaluarso? Kita wis ndeleng kedadeyan kasebut lan perusahaan kudu berebut kanggo ngerti sapa sing duwe akun kasebut lan kanggo nganyari registrasi sadurunge didaftar karo wong liya.
  • Kepiye yen sampeyan duwe tagihan Regejegan utawa argumen legal karo perusahaan sing dhaptar minangka pendaftar domain sampeyan?
  • Kepiye yen perusahaan sing ndaftar minangka registrant dadi metu saka bisnis utawa asete wis beku?
  • Kepiye yen perusahaan sing ndaftar minangka registrant sampeyan mateni alamat email sing didaftar minangka pamilik domain perusahaan sampeyan?

Bener ... salah sawijining masalah bisa nyebabake sampeyan nemoni masalah! Ing conto khusus iki, klienku nandur modal jutaan dolar ing merek bisnis lan panguwasa domain kanthi online suwene rong dekade kepungkur. Kalahan sing bakal nyebabake bisnis - nggawe kabeh mudhun saka email perusahaan menyang online.

Kepemilikan domain sampeyan kudu tau dipasrahake menyang pihak katelu ... kalebu perusahaan utawa agensi IT eksternal. Kaya sampeyan ora ngidini pihak katelu duwe sewa ritel utawa hipotek omah, registrasi domain minangka properti sampeyan!

Cara Nggoleki Registrasi Domain Kanthi Whois

Whois minangka layanan sing diduweni kabeh perusahaan registrasi domain ing endi sampeyan bisa nggoleki kepemilikan domain kanthi fisik utawa program. Elinga yen ora kabeh informasi wis umum. Perusahaan bisa menehi tandha kepemilikan minangka pribadi. Ing kasus kasebut, yen sampeyan golek informasi domain nggunakake Whois, sampeyan kudu bisa ngerti manawa ana ing akun registrasi domain sing sampeyan duweke (kayata. GoDaddy), utawa yen sampeyan ora ngerti bisnis utawa registrar… wiwiti nglacak sapa sing ngerti.

Mangkene conto Whois asil:

Asil telusuran WHOIS Jeneng Domain: martech.zone Registry ID ID: 83618939503a4d7e8851edf74f2eb7d0-DONUTS Pendaftar Server WHOIS: whois.godaddy.com URL Pendaftar: http://www.godaddy.com Tanggal Dianyari: 2019-05-15T19: 41: 47Z Gawe Tanggal: 2017-01-11T01: 51: 30Z Registrar Tanggal Kadaluwarsa: 2022-01-11T01: 51: 30Z Registrar: GoDaddy.com, LLC Pendaftar ID IANA: 146 Pendaptaran Abuse Kontak Email: abuse@godaddy.com Pendaftar Abuse Registrar Telpon: +1.4806242505 Status Domain: clientTransferProhib Terlarang https://icann.org/epp#clientTransferPrentah Domain Larangan: clientUpdateProhibit https://icann.org/epp#clientUpdateProtes Dilarang Domain: clientRenewProhibit https://icann.org/epp#rlientRenew Status: clientDeleteProhibited https://icann.org/epp#clientDeleteProhibited
Organisasi Pendaftar: Highbridge
Negara Pendaftar / Propinsi: Pendaftar Indiana Negara: Email Registrasi AS: Pilih Tautan Pemegang Domain Kontak ing https://www.godaddy.com/whois/results.aspx?domain=martech.zone Email Email: Pilih Tautan Pemegang Domain Hubungi ing https : //www.godaddy.com/whois/results.aspx? domain = martech.zone Email Admin: Pilih Tautan Pemegang Domain Hubungi ing https://www.godaddy.com/whois/results.aspx?domain=martech.zone Jeneng Server: NS09.DOMAINCONTROL.COM Jeneng Server: NS10.DOMAINCONTROL.COM

Yen sampeyan ngerteni manawa bisnis, alamat email (es), utawa perusahaan registrasi domain minangka subkontraktor, agensi, utawa perusahaan IT sing sampeyan nyewa kanggo ngatur DNS, coba langsung ganti bisnis pendaftar lan alamat email bali menyang sampeyan lan priksa manawa sampeyan duwe akun registrasi domain sing wis disiyapake.

Elinga, saben registrasi domain duwe kontak sing beda sing bakal ngidini sampeyan nawakake akses sumber daya eksternal utawa kemampuan kanggo entuk kabar babagan pangowahan:

  • Pendaftar - sing duwe domain
  • admin - biasane, kontak tagihan kanggo domain
  • Tech - kontak teknis sing ngatur domain (njaba tagihan)

Aku wis ndeleng perusahaan gedhe kelangan domain amarga dheweke malah ora ngerti yen dheweke dudu duweke, mula kontraktor kasebut. Salah sawijine klienku kudu nuntut lan menyang pengadilan kanggo njaluk domaine ditanggung maneh sawise ngeculake karyawan. Karyawan kasebut tuku domain lan ndhaptar ing jenenge, tanpa dingerteni pemilik perusahaan.

Aku langsung nggawe email menyang perusahaan IT lan njaluk supaya domain kasebut ditransfer menyang akun sing diduweni dening perusahaan kasebut. Tanggepane ora kaya sing sampeyan ngarepake ... dheweke langsung nulis menyang klien lan menehi petunjuk yen aku pengin nyuwek perusahaan kanthi nyelehake domain ing jenengku, soko aku tau dijaluk.

Nalika aku nanggapi kanthi langsung, dheweke banjur ngandhani yen alasane ngatur domain kasebut miturut panjaluk klien.

Omong kosong.

Apa dheweke tetep dadi pemilik perusahaan dadi pendaftar lan nambah alamat email dhewe kanggo admin lan tech kontak, aku bakal nyetujoni. Nanging, dheweke ngowahi asline pendaftar. Ora keren. Yen padha tagihan lan kontak admin, bisa uga ngatur DNS lan uga ngurus tagihan lan nganyari maneh. Dheweke ora prelu ngganti registrant sing asli.

Cathetan sisih: Kita uga ngerti manawa perusahaan ngisi daya udakara 300% luwih saka nganyari maneh domain sing khas, sing jarene kanggo nutupi manajemen domain kasebut. Lan dheweke ngisi ragad 6 wulan luwih awal tinimbang tenggat wektu nganyari maneh.

Cetha, aku ora nyatakake perusahaan IT iki duwe agenda sing ala. Aku yakin manawa ngontrol kabeh registrasi domain klien nggawe urip luwih gampang. Ing jangka panjang, bisa uga ngirit wektu lan tenaga. Nanging, ora bisa ditampa kanthi ngganti email pendaftar ing akun kasebut.

Kepiye Yen Sampeyan Pengin pihak katelu ngatur domain sampeyan?

Yen registrar domain ora nawakake fitur perusahaan supaya sampeyan bisa nambah kolaborator utawa manajer menyang domain

Ana kaping yen perusahaan pengin pihak katelu ngatur domaine, mula iki bisa ditindakake. Aku biasane duwe perusahaan nyiyapake a alamat email distribusi (eg. accounts@yourdomain.com) sing bisa nambah utawa mbusak alamat email pihak katelu ing. Iki migunani ing pirang-pirang cara:

  • Sampeyan bisa nambah lan mbusak vendor sing dibutuhake.
  • Kabeh wong sing ana ing dhaptar distribusi dianyari yen ana pangowahan akun (kalebu pangowahan sandhi).

Tip Pro: Aja nyiyapake alamat email pamilik domain nganggo domain sing padha karo domain nyata! Yen cathetan registrasi domain kadaluwarsa utawa DNS sampeyan ganti, sampeyan bakal nggawe sampeyan ora bisa entuk kabar email! Umume bisnis duwe luwih saka siji domain sing ana gandhengane karo bisnis ... mula nggawe dhaptar distribusi akun ing salah sawijining domain liyane.

Saran Kula kanggo Registrasi Domain Perusahaan Sampeyan

Aku menehi saran marang klien supaya entuk GoDaddy akun, daftarke domaine nganti maksimal… dasawarsa… banjur tambahake perusahaan IT minangka manajer sing bisa ngakses informasi DNS sing dibutuhake. Amarga klien duwe CFO, aku nyaranake supaya kontak kasebut ditagih kanggo menehi tagihan lan kita menehi notifikasi babagan akun kasebut kanggo njamin domain kasebut dibayar ing jangka panjang.

Perusahaan IT isih bakal dibayar kanggo ngatur DNS, nanging ora prelu mbayar kaping 3 maneh biaya registrasi. Lan, saiki ora ana risiko tumrap perusahaan manawa domaine ora bisa dikendhaleni!

Priksa jeneng domain perusahaan lan priksa manawa kepemilikan ana ing akun lan kontrol perusahaan sampeyan. Iki minangka perkara sing sampeyan ora nate ngeculake kontrol menyang pihak katelu.

Priksa Whois kanggo Domain Sampeyan

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.