RANT: Sapa sing duwe Domain sampeyan?

Mbanting

Wingi, aku karo dewan perusahaan regional lan kita lagi ngrembug babagan migrasi. Sawetara langkah sing dibutuhake yaiku mbutuhake sawetara rekor domain supaya bisa dianyari, mula aku takon sapa sing duwe akses menyang DNS perusahaan. Ana sawetara tatapan kosong, mula aku cepet Goleki Whois ing GoDaddy kanggo ngenali ing endi domain kasebut kadaptar lan kontak sapa sing wis didaftar.


Nalika ndeleng asil, aku kaget tenan. Sawetara latar mburi dhisik…


Domain Pendaftaran


Nalika ndhaptar domain, ana macem-macem kontak sing bisa ditrapake menyang akun. Yen sampeyan nggoleki perusahaan saya, DK New Media, iki sing bakal sampeyan temokake:


Jeneng Domain: dknewmedia.com 
ID Domain Registrasi: 1423596722_DOMAIN_COM-VRSN 
Registrar WHOIS Server: whois.godaddy.com 
URL Pendaftar: http://www.godaddy.com 
Updated Date: 2017-03-11T07:12:37Z 
Creation Date: 2008-03-15T13:41:31Z 
Tanggal kadaluarsa Pendaftar: 2022-03-15T13: 41: 31Z 
Pendaftar: GoDaddy.com, LLC 
ID Pendaftar IANA: 146 
Email Kontak Penyalahgunaan Pendaftar: abuso@godaddy.com 
Ndhaptar Reguler Hubungi Telpon: + 1.4806242505 
Status Domain: clientTransferProhibited http://www.icann.org/epp#clientTransferProhibited 
Status Domain: clientUpdateProhibited http://www.icann.org/epp#clientUpdateProhibited 
Status Domain: klienRenewProhibited http://www.icann.org/epp#clientRenewProhibited 
Status Domain: klienDeleteProhibited http://www.icann.org/epp#clientDeleteProhibited 
ID Registrasi Registri: Ora Sumadhiya Saka Registri 
Jeneng Pendaftar: Douglas Karr 
Organisasi Pendaftar: DK New Media 
Registrant Street: 7915 S Emerson Ave 
Registrant Street: Suite B203 
Kutha Pendaftar: Indianapolis 
Negara Pendaftar / Propinsi: Indiana 
Pandhaptar Kode Pos: 46237 
Pandhaptar Country: US 
Telpon Registrant: + 1.8443563963 
Ekstra Ndhaptar Telpon: 
Faks Registrant: + 1.8443563963 
Registrant Fax Ext: 
Email Pandhaptar: info@dknewmedia.com 
ID Admin Registri: Ora Sumadhiya Saka Registri 
Jeneng Admin: Douglas Karr 
Organisasi Admin: DK New Media 
Jalan Admin: 7915 S Emerson Ave 
Jalan Admin: Suite B203 
Kutha Admin: Indianapolis 
Negara Bagian / Propinsi Admin: Indiana 
Kode Pos Admin: 46237 
Negara Admin: AS 
Telepon Admin: + 1.8443563963 
Ekstra Telpon Admin: 
Fx Admin: + 1.8443563963 
Ekspo Fax Admin: 
Email Admin: info@dknewmedia.com 
ID Tech Registri: Ora Sumadhiya Saka Registri 
Jeneng Tech: Douglas Karr 
Organisasi Teknologi: DK New Media 
Tech Street: 7915 S Emerson Ave 
Tech Street: Suite B203 
Kutha Tech: Indianapolis 
Negara Bagian / Propinsi Tech: Indiana 
Tech Pos Code: 46237 
Tech Negara: AS 
Telepon Tech: + 1.8443563963 
Ekstra Telpon Tech: 
Faks Tech: + 1.8443563963 
Tech Fax Ext: 
Email Tech: info@dknewmedia.com 
Server Jeneng: NS33.DOMAINCONTROL.COM 
Server Jeneng: NS34.DOMAINCONTROL.COM 
DNSSEC: ora mlebu 
URL Sistem Pelaporan Masalah Data ICANN WHOIS: http://wdprs.internic.net/ 
>>> Nganyari pungkasan database WHOIS: 2019-02-26T14: 00: 00Z << 


Sing kudu sampeyan sok dong mirsani yaiku ana macem-macem kontak sing ana gandhengane karo domain:


  • Pendaftar - sing duwe domain
  • admin - biasane, kontak tagihan kanggo domain
  • Tech - kontak teknis sing ngatur domain (njaba tagihan)


Nalika nggoleki domain klien, kabeh kontak bali karo alamat email ing domain perusahaan IT. Kabeh mau… ora mung admin lan tech, nanging uga pendaftar.


Iki ora bisa ditampa.


Apa yen?


Ayo muter game sethithik apa yen.


  • Apa yen sampeyan duwe perselisihan tagihan utawa argumen legal karo perusahaan sing kacathet minangka pendaftar domain sampeyan?
  • Kepiye yen perusahaan sing ndaftar minangka registrasi sampeyan ora duwe bisnis utawa aset beku?
  • Kepiye yen perusahaan sing dhaptar minangka registrant sampeyan ora aktif alamat email utawa kelangan domain sing didaftar minangka pamilik domain perusahaan sampeyan?


Bener ... salah sawijining masalah bisa nyebabake sampeyan kelangan domain! Ing kasus iki, klienku nandur modal jutaan dolar ing merek bisnis lan panguwasa domain kanthi online sajrone rong dekade kepungkur. Kalahan sing bakal nyebabake bisnis - nggawe kabeh mudhun saka email perusahaan menyang online.


Sampeyan ora bisa ngeculake kontrol menyang pihak katelu.


Apa Sampeyan?


Nglakoni a sing kepenak ing domain sampeyan saiki ... saiki. Yen sampeyan nemokake yen alamat email saka registrant minangka subkontraktor, agensi, utawa perusahaan IT sing sampeyan wis nyewa kanggo ngatur DNS, coba langsung ganti alamat email pendaftar bali menyang sampeyan lan priksa manawa sampeyan duwe akun registrasi domain ing endi iku wis disetel ing.


Aku wis ndeleng perusahaan gedhe kelangan domain amarga dheweke malah ora ngerti yen dheweke dudu duweke pisanan, subkontraktor kasebut. Salah sawijining klienku kudu nuntut lan menyang pengadilan kanggo njaluk domaine ditanggung maneh sawise ngeculake karyawan. Karyawan kasebut tuku domain lan ndhaptar ing jenenge, tanpa dingerteni pemilik perusahaan.


Aku langsung nggawe email menyang perusahaan IT lan njaluk supaya domain kasebut ditransfer menyang akun sing diduweni dening perusahaan kasebut. Tanggepane ora kaya sing sampeyan ngarepake ... dheweke langsung nulis menyang klien lan menehi petunjuk yen aku pengin nyuwek perusahaan kanthi nyelehake domain ing jenengku, soko aku tau dijaluk.


Nalika aku nanggapi kanthi langsung, dheweke banjur ngandhani yen alasane ngatur domain kasebut miturut panjaluk klien.


Omong kosong.


Apa dheweke tetep dadi pemilik perusahaan dadi pendaftar lan nambah alamat email dhewe kanggo admin lan tech kontak, aku bakal nyetujoni. Nanging, dheweke ngowahi asline pendaftar. Ora keren. Yen padha tagihan lan kontak admin, bisa uga ngatur DNS lan uga ngurus tagihan lan nganyari maneh. Dheweke ora prelu ngganti registrant sing asli.


Cathetan sisih: Kita uga ngerti manawa perusahaan ngisi daya udakara 300% luwih saka nganyari maneh domain sing khas, sing jarene kanggo nutupi manajemen domain kasebut. Lan dheweke ngisi ragad 6 wulan luwih awal tinimbang tenggat wektu nganyari maneh.


Cetha, aku ora nyatakake perusahaan IT iki duwe agenda sing ala. Aku yakin manawa ngontrol kabeh registrasi domain klien nggawe urip luwih gampang. Ing jangka panjang, bisa uga ngirit wektu lan tenaga. Nanging, ora bisa ditampa kanthi ngganti email pendaftar ing akun kasebut.


Saran Kula kanggo Registrasi Domain Perusahaan Sampeyan


Aku menehi saran marang klien supaya entuk GoDaddy akun, daftarke domaine nganti maksimal… dasawarsa… banjur tambahake perusahaan IT minangka manajer sing bisa ngakses informasi DNS sing dibutuhake. Amarga klien duwe CFO, aku nyaranake supaya kontak kasebut ditagih kanggo menehi tagihan lan kita menehi notifikasi babagan akun kasebut kanggo njamin domain kasebut dibayar ing jangka panjang.


Perusahaan IT isih bakal dibayar kanggo ngatur DNS, nanging ora prelu mbayar kaping 3 maneh biaya registrasi. Lan, saiki ora ana risiko tumrap perusahaan manawa domaine ora bisa dikendhaleni!


Priksa jeneng domain perusahaan lan priksa manawa kepemilikan ana ing akun lan kontrol perusahaan sampeyan. Iki minangka perkara sing sampeyan ora nate ngeculake kontrol menyang pihak katelu.


Priksa Whois kanggo Domain Sampeyan

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.