5 Cara Gampang Ngapikake Maca Situs

papan putih

Umume wong ora maca situs web kanthi arti khas. Wong mindai artikel saka ndhuwur nganti ngisor lan nyekel judhul, peluru, gambar, tembung kunci lan frasa sing lagi digoleki. Yen sampeyan pengin nambah cara maca konten, ana cara kanggo ngoptimalake tata letak.

papan putih

  1. Lebokake teks peteng ing latar mburi putih. Werna latar mburi sing alus bisa uga digunakake, nanging kontras minangka kunci, kanthi font luwih peteng tinimbang latar mburi.
  2. Coba luwih gedhe, font sing apik gaya. Aku seneng 'Lucida Grande' amarga duwe serif. Ana bukti manawa masarakat maca kanthi wujud tembung, dudu nganggo huruf, lan serif pancen nambah katrampilan kanggo nambah pangerten.
  3. Coba tambahake dhuwure garis nggunakake CSS kanggo nyedhiyakake ruangan sing cukup supaya para pamiarsa ngetutake baris teks tanpa sengaja munggah utawa mudhun.
  4. Proporsi ruang putih sampeyan kanthi logis. Spasi ing saben sidebar kudu padha karo konten sampeyan. Spasi ing antarane kiriman kudu luwih akeh tinimbang papan ing antarane judhul lan pos sing diduweni. Fon kanggo konten sampeyan kudu luwih gedhe tinimbang font kanggo macem-macem fitur blog sampeyan. Ruang putih minangka kunci menyang situs sing apik kanthi gampang maca.
  5. Nggunakake judhul, kandel, miring lan dhaptar buletin kanthi bener. Artikel kanthi teks kandel sing wis digunakake banget nyatane nyuda pengalaman lan nyuda pentinge ukara sing dicithak kandel. Menehi pangguna alat perdagangan kanggo ngoptimalake pengalaman maca. Dhaptar buletin nyedhiyakake konten sing gampang diwaca. Dhaptar kayata iki nyedhiyakake dhaptar priksa mental kanggo sing maca.

Kunci kanggo retensi sing apik lan luwih akeh maca yaiku kemampuan supaya para pamiarsa njaga konten sing ditemokake ing situs sampeyan. Tata letak, panggunaan ruang putih, lan panggunaan alat nulis sing tepat minangka elemen penting sing ora kudu dilalekake.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.