Kapan CAN-SPAM bakal nggawe email kepungkur?

FTC saiki wis mandheg sawetara spammer. Spam isih dadi masalah gedhe, aku entuk atusan pesen sedina. Aku bisa nyaring email (biyen nggunakake MailWasher) nanging nyerah. Ana alternatif liyane - nggunakake layanan SPAM sing mbutuhake saben wong diwenehi wewenang ngirim email marang aku, nanging aku seneng bisa diakses.

Saiki masalah nyebar. Aku entuk Komentar lan Spam Trackback ing blogku. Saben dina, aku mlebu lan ana 5 nganti 10 pesen sing durung dicekel Akismet. Ora ana sing salah - layanane entuk luwih saka 4,000 komentar SPAM ing blogku.

Kapan FTC bakal melu jinis SPAM liyane kajaba email? Aku mikir perbandingan sing paling apik yaiku… Aku tuku toko ing dalan sing akeh lalu lintas. Sanalika aku pindhah lan toko SPAM ing dalan nemokake aku, dheweke pengin njaluk sawetara pelanggan. Dadi - dheweke nemplek poster ing jendela toko saya sing pariwara ing toko. Dheweke ora njaluk idin marang aku - padha wae.

Kayane ana wong sing nggantung poster ing etalase saya sing pariwara toko. Napa ora ilegal?

Ing kasunyatan, aku bakal bisa mandheg iki. Aku bisa njaluk wong kasebut mandheg, njaluk polisi supaya dheweke mandheg, utawa pungkasane aku bisa nuntut utawa nuntut. Nanging, ing Internet, aku ora bisa nglakoni. Aku ngerti alamat SPAMMER… Aku ngerti domaine (Dununge dununge). Kepiye aku ora bisa mateni dheweke? Kayane aku kudu nampa tindak pidana lan tumindak sipil sing padha karo kita yen toko (blog) wis dadi alamat dalan nyata.

Wayahe ngembangake undang-undang lan nggawe sawetara teknologi ing undhang-undhang iki. Aku mikir SPAMMER IP kudu diblokir terus-terusan saka server jeneng ing saindenging jagad. Yen wong ora bisa nyedhak, dheweke bakal mandheg.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.