Rebranding: Kepiye Ngrungokake Owah-owahan Bakal Ngembangake Merek Perusahaan Sampeyan

Kapan Bisnis Sampeyan kudu Rebrand

Ora kudu ujar manawa rebranding bisa ngasilake asil positif sing luar biasa kanggo bisnis. Lan sampeyan ngerti iki bener nalika perusahaan sing duwe spesialisasi nggawe merek dadi merek sing pisanan.

Udakara 58% agensi nggawe rebranding minangka cara kanggo nambah wutah eksponensial liwat pandemi COVID.

Asosiasi Perdagangan Badan Periklanan

We ing Lemon.io wis ngalami langsung sepira rebranding lan perwakilan merek sing konsisten bisa ndadekake sampeyan luwih dhisik tinimbang pesaing sampeyan. Nanging, kita uga wis sinau cara hard sing minangka prasaja minangka rebranding bisa muni, iku luwih saka mung ngembangaken logo anyar utawa njupuk jeneng anyar. Nanging, iki minangka proses terus-terusan nggawe lan njaga identitas anyar - terus-terusan ngirim pesen sing pengin digandhengake karo pelanggan karo merek sampeyan.

Merek sing apik ing kabeh platform kanthi signifikan nambah revenue organisasi nganti 23 persen.

LucidPress, Negara Konsistensi Merek

Lan iki kanggo sebutno mung sawetara. Ing artikel cekak lan langsung iki, kita bakal nuntun sampeyan liwat proses rebranding, nuduhake tips, mbukak pitfalls umum, lan nuduhake sampeyan carane nyingkiri.

Kisah Rebrand Lemon.io

Mung butuh 7 detik kanggo nggawe kesan pertama sing solid.

Forbes

Tegese pitung detik bisa uga mung kanggo ngyakinake klien potensial supaya milih sampeyan tinimbang kompetisi sampeyan. Nalika iki minangka alangan dhewe, terus-terusan ngyakinake pelanggan supaya milih sampeyan luwih angel. Kesadaran iki nyebabake kita sukses ing dina iki.

Sadurunge Rebrand:

Ayo kula sedhela menehi sampeyan babagan sejarah lemon.io.

Lemon.io wiwitane dikembangake ing taun 2015 nalika pangadeg (Aleksandr Volodarsky) ngidentifikasi celah ing ceruk nyewa freelancer. Ing wektu iku, branding minangka perkara pungkasan ing pikiran kita. Kaya umume bisnis anyar, kita nggawe kesalahan ing wiwitan perjalanan, salah sijine yaiku jenenge "Coding Ninjas." Pracayaa, swara kasebut pas nalika iku amarga trendi, lan kita wis fokus ing nggawe konten.

Nanging, kita entuk awakening sing ora sopan nalika nemokake manawa pertumbuhan bisnis saya mudhun lan konten mung ora cukup kanggo sukses bisnis kita. Kita butuh luwih saka iku kanggo nggawe ing jagad perekrutan freelance sing kompetitif. Iki nalika crita rebranding kita diwiwiti.

Ana akeh pelajaran sing nyenengake sing kita sinau ing perjalanan rebranding, lan muga-muga, nalika nyritakake crita, sampeyan uga bisa njupuk sawetara sing bakal entuk manfaat kanggo merek sampeyan.

Napa A Rebrand Dibutuhake 

Sampeyan bisa uga kepingin weruh kenapa kita kudu rebranding lan apa pentinge.

Kajaba iku, kita wis liwat jaman Ninjas lan Rockstars lan nuduhake jeneng primitif karo sekolah pemrograman ing India, kita uga ngerti yen kita kudu proaktif supaya bisa urip ing pasar lepas sing kompetitif. Niche pasar freelance sing wis diverifikasi dadi rame banget, mung siji-sijine cara kanggo ngadeg yaiku duwe merek sing kuwat lan lintang.

Kaping pisanan, kita percaya yen kegagalan kita amarga desain kita, lan kita cepet-cepet nyedhaki desainer lan njaluk dheweke ngrancang ulang blog kasebut, sing ditolak kanthi sopan lan ngusulake rebranding total. Iki minangka pucuk pungkasan ing peti mati, lan ing wektu kasebut, kebutuhan kanggo rebrand dadi katon. Nyatane, kita nyadari yen kita ora duwe merek, mula kita kudu nggawe. Iki tetep dadi salah sawijining keputusan sing paling wani lan paling bermanfaat sing wis ditindakake minangka organisasi.

Sinau saka Lemon.io

Iki minangka cuplikan langkah-langkah babagan carane nindakake proses rebranding. Pedoman kita ora lengkap; nanging, kita bakal dadi loman sabisa karo informasi saka pengalaman kita. Mangkene ringkesan langkah-langkah sing ditindakake:

  1. Kita nggawe persona merek lan maskot merek - Hubungan antarane loro kasebut kaya mangkene: Persona merek sampeyan minangka karakter utama crita sampeyan, sing bakal nemoni alangan ing dalan menyang tujuane. Maskot merek yaiku sing bakal nulungi dheweke kanggo ngatasi kabeh kesulitan lan pungkasane bisa nggayuh tujuane. Intine, persona merek nggambarake target pamirsa utawa pelanggan, lan maskot nggambarake kita sing tujuane kanggo ngatasi masalah kasebut.
  2. Kita nggawe peta Keputusan Tuku Brand Persona (BPBD). - Peta BPBD minangka dhaptar alasan sing bakal meksa target pamirsa tuku barang saka kita lan uga alasan sing ora bisa ditindakake. Iki mbantu kita ngerti keputusan tuku persona merek kita lan ngerti prilaku apa sing bakal ditindakake. Proses kasebut kalebu dhaptar alasan kenapa target pamirsa bakal tuku saka kita.
  3. A matriks esensi merek - Iki minangka pitch elevator merek kita sing nyathet kabeh sebabe lan kepiye bisnis kita. Iki nduduhake apa sing ditindakake bisnis lan menehi informasi babagan nilai merek.
  4. Kisah Brand - Kisah merek mimpin kita menyang jeneng sing paling cocok, sing pungkasane diadopsi.

Hasil Rebranding Lemon.io 

Paedah intangible saka rebranding kalebu sing nggawa kita kapercayan, inspirasi, raos makna lan tujuan, ora kanggo sebutno influx timbal.

Lan, mesthi, sing paling penting yaiku efek rebranding ing dhasar kita. Cara paling apik kanggo nyebut iki liwat tokoh amarga nomer ora ngapusi.

Asil kasebut luar biasa lan ndeleng meh 60% saka total pathokan lalu lintas sing dipikolehi sajrone limang taun kepungkur sajrone sepuluh wulan sawise ngluncurake merek Lemon.io.

Rebrand lengkap ndeleng kita pindhah saka pengunjung 4K menyang 20K rata-rata ing wulan paling apik. Kita entuk kenaikan sing luar biasa ping 5 pengunjung lan dodolan sing ndadekake kita bisa nggayuh GMV 10M ing taun 2021. Priksa perwakilan grafis babagan pertumbuhan iki:

Sadurunge: Ngodhe lalu lintas Ninjas saka wiwitan perusahaan lan nganti rebranding:

  • Google Analytics Sadurunge Rebranding Lemon.io
  • google analytics sadurunge rebranding 1

Sawise: Kemajuan digawe ing sangang sasi sawise rebranding.

  • Google Analytics Sawise Rebranding Lemon.io
  • Google Analytics Sawise Rebranding Lemon.io

Nalika sampeyan kudu rebranding yen sampeyan wiwitan (adhedhasar pengalaman Lemon.io)?

Wektu iku kabeh. Rebranding mbutuhake akeh karya lan nggunakake akeh sumber daya, lan iku penting kanggo nggawe pancasan diwilang.

Nalika iku wektu sampurna kanggo rebranding?

Ing Lemon.io, kita ngerti iki wektu kanggo ngganti citra perusahaan organisasi kita nalika:

  • Iku ora bisa! Pembenaran paling gedhe kanggo rebranding yaiku nyadari yen merek saiki ora nggawa asil sing dikarepake. Ing kasus kita, iku lalu lintas winates sing kita tampa ing "Coding Ninjas". Kita percaya yen kita kudu nambah konten nganti pungkasane ngerti yen posisi kita ora tepat ing pasar, lan kita kudu rebrand supaya bisa ngadeg.
  • Ana owah-owahan sing signifikan ing bisnis kita - Perusahaan terus berkembang. Yen bisnis sampeyan ganti utawa sampeyan wis nyetel demografi merek sing dikarepake lan pengin luwih efektif, rebranding bisa dadi pilihan. Sadurunge pindhah menyang Lemon.io, kita nggarap merek nyata lan personas pelanggan liyane, sing pungkasane mbantu kita nggawe pilihan sing luwih apik lan entuk titik sing bener.
  • Sadurunge kita dadi misuwur banget - Kita duwe hak istimewa kanggo rebranding sadurunge dadi misuwur kanthi jeneng sadurunge. Kita ora bisa nolak kasunyatan sing risiko sing digandhengake karo rebranding mundhak karo Tambah ing fame. Sadurunge diakoni, risiko kasebut sithik amarga ora bakal dingerteni wong.
  • Kita duwe sumber daya sing cukup – Rebranding iku intensif sumber daya, dadi becik yen sampeyan wis duwe bisnis sing wis entuk sumber daya cukup kanggo miwiti proses rebranding.

Nalika ora wektu sing tepat kanggo rebranding?

Rebranding ora kudu ditindakake tanpa alasan sing kuat. Sampeyan ngerti motivasi sampeyan kanggo rebranding ora salah yen asale saka emosi tinimbang fakta. 

  • Bosen karo desain logo? Bosen minangka alesan elek kanggo rebranding. Mung amarga sampeyan ora nemokake logo sing cukup atraktif, ora ateges sampeyan kudu ngganti. Biaya ora worth entuk manfaat.
  • Nalika ora ana owah-owahan ing organisasi sampeyan - Yen ora ana owah-owahan sing signifikan ing organisasi sampeyan, rebranding ora ana gunane. Ora perlu ngganti sistem sing wis fungsional.
  • Mung amarga pesaing sampeyan uga rebranding – Ora perlu lunga karo wong akeh. Keputusan rebranding sampeyan kudu adhedhasar kabutuhan individu lan pangerten babagan tujuan jangka panjang lan konsep sakabèhé.

Rebranding minangka investasi masa depan kanggo bisnis sampeyan

Kasunyatan sing ora bisa dibantah manawa sanajan mbuwang wektu lan sumber daya sing serius sajrone proses renovasi, rebranding tansah dadi investasi ing mangsa ngarep. Pungkasan mbenerake kabeh hustles sing melu proses kasebut. Kaya sing wis digambarake sadurunge, angka kasebut nuduhake kenaikan dodolan sing signifikan sawise kita rebranding. Proses kasebut apik kanggo garis dhasar lan citra perusahaan. 

Rebranding sing kompeten nambah efektifitas sakabèhé perusahaan, ningkatake posisi sing jelas, pangembangan pasar anyar lan wilayah kegiatan.

Proses branding utawa rebranding minangka tugas sing larang banget sing ditondoi kanthi dhuwur lan sithik tinimbang sing katon saka crita kita. Perlu perencanaan sing wicaksana, wektu sing bener, lan sumber daya sing cukup kanggo nggawe merek sing bener-bener bakal nggawe statement, nambah penghasilan lan nambah citra umum. Rebranding uga tegese nggawe dandan supaya bisa ngetutake jaman. 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.