Nalika Psychopaths menyang Work

Ula Ing Cocog: Nalika Psikopat Bakal Bisa

Akeh kanca lan kanca sing paling cedhak ngerti yen aku duwe pengalaman banget nalika ditinggal karo perusahaan sawetara wektu kepungkur. Sawetara wong kepengin ngerti kenapa wong ora bisa terus maju sawise kedadeyan kaya ngono. Yen perusahaan kasebut minangka organisasi sing gedhe banget, bola-bali bola-bali bakal ngelingake sampeyan. Kajaba sampeyan pancen ninggalake kutha, sampeyan bakal terus ngrungokake 'tembung ana ing dalan' babagan kedadeyan nalika sampeyan budhal. Ninggalake industri dudu pilihan - iki sing daklakoni kanggo golek urip.

Nalika sampeyan minangka jinis wong sing ora misahake kerja saka omah lan sampeyan ngisi kabeh tugas sampeyan - kahanan kaya ngene angel ditinggalake. Kanggo kita sing wis budhal, kita kabeh setuju karo kedadeyan kasebut. Nanging sawetara wong sing kiwa duwe bekas lara sing jero banget nganti ora bisa mangan awan lan ngobrol karo kanca-kanca liyane. Bayangake kepiye kahanan traumatik sing bakal ngrusak wong sing kaya ngono.

Aku wong sing seneng banget. Aku seneng karo tugasku lan aku seneng karo sing daklakoni. Nanging nalika kelingan wektu ing karirku, aku ora kepengin ngerti kenapa wong sing tanggung jawab isih ana ing njaba lan isih nindakake karusakan. Puluhan wong hebat wis ora ana, departemen sing menang penghargaan sadurunge isih surem, lan kinerja perusahaan wis suda amarga dheweke. Nanging ... wong sing tanggung jawab tetep. Iki pancen misteri kanggo aku.

Aku njupuk buku ing Border wingi: Ula nganggo Jas, Nalika Psikopat Mangkat Bisa. Aku maca prakata nalika ngenteni sawetara kanca lan mutusake tuku buku kasebut. Pancen amarga penasaran luwih saka nyoba nerangake apa sing kedadeyan karo aku. Aku pancene ora nyoba nggabungake loro lan loro. Nanging banjur dakwaca:

"Mesthi ora kabeh wong seneng Helen, lan sawetara karyawane ora percaya karo dheweke. Dheweke ngrawat para kolega SMP kanthi ora sopan lan nganggep sepele, asring nyepelekake katrampilan lan kompetensi. Kanggo wong sing dianggep migunani kanggo karir, dheweke pancen grapyak, nyenengake, lan nyenengake. Dheweke duwe bakat kanggo nampilake sisihane sing apik kanggo wong-wong sing dheweke rumangsa penting, sauntara nolak, diskon, mbuwang, lan nggusur sapa wae sing ora setuju karo keputusane.

Helen ngembangake reputasi kanggo ngandhani staf perusahaan apa sing pengin dirungokake, nalika ngatur rapat karo tim eksekutif kaya-kaya produksi Hollywood. Dheweke negesake manawa laporan langsung dheweke ngetutake skrip sing disepakati, nundha pitakon sing ora dikarepake utawa angel kanggo dheweke. Miturut kanca-kancane, Helen minangka master manajemen manajemen kesan, lan dheweke sukses ngapusi boss, ngganggu laporan langsung, lan nggawe kepribadian penting sing penting kanggo dheweke. ”

Kaloro paragraf kasebut kanthi harfiah nyebabake geger saya geger. Aku ora yakin manawa buku iki bakal mbantu aku ngapura lan lali apa sing kedadeyan karo aku lan akeh wong liya sing apik, nanging bisa uga mbantu aku luwih ngerti. Aku isih ora krungu saka pimpinan organisasi lan korporat sing sadurunge dadi rekan sing dihormati - pancen suwalike, pancen ora diidini kontak karo wong-wong mau.

Bisa uga dheweke bisa njupuk buku iki, maca, lan nggabungake loro lan loro. Ora diraguhi, dheweke bakal dadi sadhar kaya sing dakkarepake saiki.

Dheweke bisa uga nggunakake psycopath.

Pesen ula ing setelan ing Amazon

2 Komentar

  1. 1

    Pos sing apik, matur nuwun sanget sing durung nate kedadeyan ala!
    Apa sampeyan wis maca babagan konsep "harmoni buatan" ..
    Ing sawetara perusahaan, masalah kasebut ora diadhepi amarga kita akur amarga kudu, supaya entuk kerak. Dadi, ing papan sosial sampeyan ora bakal ngobrol karo wong tartamtu, nanging ing papan kerja sampeyan kepeksa. Mung mikir banget nanging ngatasi wektu suwene bisa nyebabake kecenderungan psycopathic.

    • 2

      Minangka korban kedadeyan liyane sing nggegirisi, aku nuwun banget karo kahanane Doug, lan bisa ngerti suwene wektu kanggo mari. Aku uga isih ngerti babagan kedadeyan wiwit aku lunga, lan sanajan kenangane wis sirna, aku ora bakal bisa ngrampungake kabeh karusakane (tumrap sing durung nate ngrasakake, sampeyan begja - dadi korban kerjoki bolongan, salah sawijining rekan kerja sing ora dipercaya utawa sing duwe posisi sing luwih dhuwur, rasane kaya sampeyan dirudopekso, dirampok, dipukul lan ditinggal mati) Salah sawijining cara yaiku nyebut "kapitunane" lan "Aku nuwun sewu." Aku uga mikir "wong nakal sing nggawe uripku ora bisa tahan nganti pirang-pirang taun iku pancen kudu nduwe masalah percaya dhiri supaya bisa ngupayakake nggawe kontributor positif dadi neraka." Kabeh pikirane nulungi aku mari ... bisa uga mbantu sampeyan, Doug.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.