Nalika Bencana Diserang!

ing geni

48 jam pungkasan ora nyenengake. Teknologi minangka prekara sing hebat, nanging pancen ora sampurna. Yen gagal, aku ora yakin pancen akeh persiapan sing bisa diduweni ... nanging sampeyan kudu menehi reaksi.

Sampeyan bisa uga ngerteni manawa situs iki saya suwe saya suwe saya suwe saya alon. Anehe amarga kasunyatan manawa ana ing a paket hosting sing apik digabung karo server database lan jaringan pangiriman isi. Amarga akeh papan, mula uga kita dadi tuan rumah situs liyane… lan iki kesalahan!

Salah sawijining proyek yaiku: alat ngawasi media sosial sing nyambung menyang Twitter lan Facebook, nglumpukake data ing ewonan tim ing pasar olahraga. Sawise sedina nglumpukake informasi penggemar lan pengikut, dikumpulake ing basis data. Kita wis nindakake akeh pangembangan ing proyek kasebut lan bubar ngerteni manawa sawetara statistik salah. Klien kita, Pat Coyle, wis sabar karo kita amarga wis ngatasi masalah kasebut.

Banjur kabeh h ** l bubar! Katon proses kanggo nglumpukake info wiwit diwiwiti sawetara menit, dudu sepisan sedina. Basis data saya tambah nganti 1G sajrone pirang-pirang dina, nggawe server saya sithik lan akeh spasi. Ing wayah wengi liyane, aku bener-bener nonton saben situs sing ana ing akun wiwit mudhun siji-siji. Wah

Kita wis nggawe rencana kanggo pindhah menyang Martech WPEngine kanggo nyelehake ing lingkungan sing didedikake kanthi cadangan, pangiriman konten integral, lan serangkaian server sing cepet. Kita duwe sawetara klien liyane lan seneng banget karo layanan lan dhukungan sing luar biasa. Ora Mediatemple ora apik, mung lingkungan iki dibangun kanggo blog publikasi kaya kita sing entuk ton lalu lintas. Ing tengah wengi, aku nulis wong lanang ing WPEngine lan esuk-esuk wis ngeterake aku! Matur suwun kabeh!

Sabanjure, kita wiwit mriksa babagan cara ndandani database. Sejatine mungkasi server database lan ngrusak tabel paling gedhe (sing nganggo KABEH data pusat!). Amarga server kebak, kita ora bisa ndandani… kita ora bisa ngakses file, ora bisa nggawe serep… kita macet. Wong-wong ing MediaTemple mlumpat lan ndandani meja. Kita banjur bisa nggawe serep lengkap lan miwiti nggawe situs liyane.

Pindhah menyang WPEngine ora ana rasa lara. Amarga ora bisa ngakses basis data, kita kudu njupuk cuplikan basis data anyar… sing sakperangan alesan ngilangi kabeh katrangan kategori ing proses kasebut. Kita duwe cadangan WordPress off-siteuga, nanging basis data gedhe banget, saengga kabeh segmen serep bakal suwe banget.

Dadi, kita mulihake data lan bosok liwat 2,500+ postingan lan kategorine maneh. Aku yakin kita bakal entuk pengaruh sing mokal ing SEO amarga ngganti jalur URL… mula kita entuk hit sing luwih gedhe lan ngowahi struktur permalink (tanpa kategori). Iki minangka prekara sing kudu ditindakake sawetara wektu, mula saiki dadi wektu sing luwih apik tinimbang mengko.

Kita ngilangi tema lawas. Grafik abot (tanpa sprite CSS) lan ora grapyak banget kanggo ngowahi ukuran. Kita wis mutusake mung kanggo ngowahi Tema Selawe Welas Welas saiki wis standar karo WordPress. HTML5 wis siyap lan duwe akeh fitur desain responsif sing bisa dimanfaatake.

Kangge, Jenn nahan benteng ing DK New Media - Nggawe sawetara proyek lan ngetokake wektu gedhe. Stephen narik sedina muput (dheweke wis kerja wengi!), Kanca apik Adam Cilik nendhang lan nulungi, MediaTemple nundhung metu saka taman, lan WPEngine uga nulungi. Matur suwun kabeh ... kita bali menyang blog maneh!

Saiki wayahe turu turu :). Banjur kita bakal ndandani iPad lan tema seluler!

4 Komentar

  1. 1

    Doug,

    Nuwun sewu sanget mireng sampeyan wis nemoni masalah kasebut. Iki minangka profesional TI, kayata aku, lan kudu ngawasi sistem sampeyan kanggo nyegah kahanan kaya ngono. Aku yakin sampeyan wis entuk akeh komentar lan kiriman kaya ngono, nanging kahanane gampang. Pangopènan sing tepat, rencana pertumbuhan lan ramalan kudu nyiyapake situs lan database kanggo tingkat lalu lintas iki. Aku kasengsem ngobrol karo sampeyan, babagan kahanan iki, lan langkah-langkah sing bisa ditindakake kanggo nyegah mbesuk. Kita wis mbahas sadurunge, sampeyan ngerti aku ing stream twitter minangka @indyscompugeek.

    Daniel, HeadGeek saka Geek Komputer Indy

  2. 3

    Doug - UGH! iku bener. Aku ana ing situs iki udakara seminggu utawa luwih kepungkur maca blog lan aku ngerti kepiye alon-alon. Aku serius mikirake email karo sampeyan lan matur mangkene, nanging aku mikir sapa sing bakal dakkandhani 'Wong Manungsa' manawa situse "lesu" Saiki aku ngerti sebabe! Dadi, sampeyan seneng (lan posse sampeyan) bisa nggawe cadangan lan fungsi. Apa sampeyan nate mikir nggabungake Framework Genesis StudioPress - http://www.studiopress.com - Aku nggunakake yen kanggo situsku lan kabeh situs klienku. Piranti lunak sing kuat - Seneng!

    • 4

      Hai Greg! Aku wis ngrungokake babagan hebat babagan kerangka kerja Genesis. Kita durung nggunakake, nanging aku bisa uga njaluk guru WordPress, Stephen, kanggo nggawe tema. Tema iki diwiwiti kanthi Rong Puluh Welas, nanging wis disesuaikan lan dioptimalake kanthi total. Nganti saiki, kayane bisa tahan kanthi apik!

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.