Kapan Sampeyan Bisa Utangan lan Gunakake Gambar Online?

nyolong

Bisnis sing dakgawe bubar ngirim update ing Twitter kanthi kartun lucu sing malah ana logo kasebut. Aku kaget amarga ora ngira yen dheweke bakal nyewa kartunis. Dadi, aku ngirim pesen lan dheweke kaget ... dheweke wis nyewa perusahaan media sosial kanggo melu lan nambah pandhereke banjur ngirim.

Sawise diskusi karo perusahaan, dheweke luwih kaget nalika ngerti yen saben gambar, saben meme, lan saben kartun sing dituduhake ditindakake tanpa idin saka perusahaan. Dheweke mecat perusahaan kasebut lan bali lan mbusak kabeh gambar sing dituduhake online.

Iki ora umum. Aku terus ndeleng iki bola-bali. Salah sawijining klienku malah diancam nuntut tuntutan hukum sawise nggunakake gambar sing mesin telusuran bebas digunakake, sejatine ora. Dheweke kudu mbayar pirang-pirang ewu dolar supaya masalah kasebut ilang.

  • Bisnis paling guilty kanggo ngowahi gambar sing dicolong kanggo pariwara, kanthi 49% blogger lan pangguna media sosial nyolong gambar, uga 28% bisnis

Mangkene planggaran anyar perusahaan sing nggunakake foto fotoku studio podcast, nanging dilapisi logo dhewe ing:

Amarga investasi sing dakgawe ing studio uga fotografi, ora ana gunane yen ana sing njupuk lan mbuwang logo dhewe. Aku wis ngirim kabar menyang kabeh organisasi.

Kanggo katenangan atine, kita mesthi nindakake salah sawijining perkara ing ngisor iki karo situs dhewe lan klien:

  1. I ngrekrut fotografer lan priksa manawa bisnis duwe hak lengkap kanggo nggunakake lan nyalurake foto sing dakupayakake supaya ora diwatesi. Iki tegese aku bisa nggunakake situsku, macem-macem situs klien, bahan cetak, utawa mung kanggo menehi klien kanggo digunakake, nanging pengin. Nyewa fotografer ora mung kauntungan kanggo lisensi, uga duwe pengaruh sing apik tenan ing situs. Ora kaya situs lokal sing duwe landmark lokal utawa karyawan dhewe ing foto online. Iki nggawe pribadi situs lan nambah level keterlibatan.
  2. I verifikasi lisensi kanggo saben gambar kita nggunakake utawa nyebarke. Sanajan ing situs iki, aku kudu nggawe jejak kertas kanggo saben gambar. Nanging ora ateges kita mbayar saben gambar. Contone infographic ing ngisor iki - digunakake kanthi ijin kaya sing ditemtokake ing postingan asli dening Berify.

Berify minangka telusuran gambar mbalikke kanggo mbantu sampeyan nemokake gambar lan video sing dicolong. Dheweke duwe algoritma pencocokan gambar lan bisa nggoleki luwih saka 800 yuta gambar uga data gambar saka kabeh mesin telusuran gambar utama.

Nalika nerangake fotografi lan gambar sing dicolong, pangguna online - sing nglestariake pencurian kasebut - luwih seneng nganggep kejahatan tanpa korban sing ora prelu njaluk ngapura. Nanging, fotografer lan hobi profesional ngerti kasunyatane - kajaba ora etis, nyolong gambar ilegal lan larang. Berify

Mangkene infographic lengkap, Gambar saka Maling Gambar Online. Nerangake masalah, kepiye hak lan panggunaan sing adil bisa digunakake (sing akeh dilecehke perusahaan), lan apa sing kudu sampeyan lakoni yen gambar sampeyan dicolong.

Perlindhungan Gambar Berify

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.