Apa Persepsi Nilai Sampeyan?

denah rega rega

denah rega regaKadhangkala aku mikir yen aku miwiti bisnis dhewe 2 taun kepungkur (nanging aku ora bakal duwe cara liya). Sakcepete sawise miwiti bisnis, aku ngerti yen saya alangan amarga duwe produk sing apik nanging ora ngerti babagan cara adol. Aku bakal nyiyapake kutipan kanthi ngramal suwene wektu sing bakal ditindakake lan banjur tikel kanthi tarif saben jam. Asilé yaiku perkara bakal njupuk wektu 4 kaping suwene lan aku nggawe kurang saka prangko panganan… lan ora turu.

Ora nganti ketemu Matt Nettleton lan entuk sawetara pembinaan sales yen aku weruh kesalahan lakuku. I yaiku nemtokake regane layananku, kaya sing dakkira ngira, tinimbang ngidini pelanggan kanggo ngurmati layanan kasebut. Aku bisa nggarap rong situs klien sing beda-beda lan ngupayakake upaya pemasaran inbound, lan siji bisa ngasilake atusan dolar maneh lan liyane bisa ngasilake atusan ewu dolar. Pakaryan sing padha… rong nilai sing beda.

Pangowahan kasebut ing cara nindakake bisnis saya saya rame. Aku isih duwe akeh pelanggan cilik, nanging wis dibayangke karo pelanggan gedhe luwih larang layanane amarga pengaruh pungkasan ing organisasi kasebut. Sing ironis yaiku, keterlibatan sing luwih cilik saiki wis paling angel amarga kenaikan bathi 10% bisa uga ora nutupi keterlibatan saben wulan!

Ana wong liya sing takon marang aku ing dina liya apa aku nganggep ide sing apik rega pasar kanthi mbukak kanggo layanan ing situs kasebut. Dheweke nganggep iki minangka tandha transparansi sing apik lan bakal ngasilake kapercayan karo prospek. Dakkandhani ora. Aku tweet maneh yen sampeyan nerbitake rega, rega saiki dadi fitur manawa kabeh kompetisi sampeyan bakal saingan karo sampeyan. Masalah nalika sampeyan nerbitake rega sampeyan padha karo aku lan penawaran awal. Ora bakal dianggep regane layanan sampeyan menyang prospek.

Yen sampeyan lagi Desain 99, iku bisa digunakake. Sampeyan mung saingan karo layanan murah liyane. Nanging bakal dadi bisu kanggo sawetara rekan desainer grafisku kanggo ngutip biaya logo tanpa ngerteni nilai sing bakal diwenehake logo menyang perusahaan. Logo anyar duwe ditetepake perusahaan! Logo murah bisa uga dianggep murah - bebarengan karo perusahaan sing diwakili. Logo kanthi kualitas bisa ngowahi pemahaman lan entuk perhatian industri luwih akeh.

Pemasaran sampeyan minangka tampilan pemahaman njaba sampeyan duwe merek sampeyan. Yen bagean saka regane, tegese, tambahake "murah" ing jeneng merek lan uncalan rega sing kompetitif ing kana! Nanging, yen regane sing sampeyan lakoni yaiku pengalaman, intelijen, ideasi, canggih, lan asil… tetep ora ana rega saka situs kasebut lan supaya prospek sampeyan milih regane sampeyan nggawa. Nalika mlebu pelanggan kanthi ukuran kaping 10 kontrak karo pelanggan liyane, kita ora ngetung kanthi digunakake nganti kaping sepuluh luwih abot. Kita ngetung kanthi nyoba nggayuh 10 kali asil, utawa entuk asil sing padha sajrone sepuluh wektu.

Ati-ati ing pendekatan marketing lan sales nalika nerangake regane lawan rega. Dheweke ora padha! Regane sepira sampeyan ngisi, regane pira regane kanggo pelanggan. Pemasaran sampeyan kudu ningkatake rega sing sampeyan lakoni, dudu biaya sing sampeyan lakoni. Lan yen tim sales sampeyan sambat yen dheweke bakal kelangan penjualan miturut rega sampeyan, golek salesman anyar. Iki tegese dheweke ora ngerti lan ora ngrewangi prospek ngerti regane sing sampeyan lakoni.

Sidenote: Ing jaman krisis iki, aku bakal nambah manawa sistem tenaga kerja kita duwe masalah sing padha. Masarakat asring ngarepake paningkatan adhedhasar gaweyan kerja, standar urip, utawa pangowahan biaya urip. Yaiku nilai sing dirasakake saka awake dhewe. Ora ana sing dadi masalah kanggo perusahaan. Adhedhasar iku, ana sing nambah regane… lan akeh liyane sing nganggep sepele. Ing kabeh karir (ing njaba Angkatan Laut), aku sejatine jujur tau entuk ditolak kanggo ngundhakake. Iku amarga ora ngomong COLA utawa standar industri, Aku ngomong babagan asil lan bathi. Pancen ora ana gandhengane perusahaan kanggo menehi dhuwit 20% nalika ngirit utawa nggawe tikel kaping pindho.

5 Komentar

  1. 1

    Hai Douglas

    Aku ora setuju maneh. Setahun setengah kepungkur aku nemoni sawetara buku Alan Weiss sing nggawe aku sadhar kabeh kesalahan sing daklakoni nalika menehi rega layanan. Kaya sing dikandhakake kanthi tepat: "Penyebab utama biaya konsultasi sing murah yaiku rasa percaya dhiri sing kurang". Ing layanan, ora ana artine * kanggo adol wektu, kaya yen regane sing digawa menyang klien ana gandhengane karo wektu sing digunakake. Yen klien kanthi jelas padha karo rega karo rega sing ditampa, mula kabeh bisa migunani kanggo kabeh wong. Ora ana sing ngaco. Kajaba iku, cenderung nggawe hubungan keterlibatan sing luwih produktif, amarga kalorone pihak seneng. 

    Personnaly, aku luwih milih ngatur Ya ing klien tinimbang ngucapake Ora…

  2. 4

    Sejatine - poin sampeyan pancen cocog karo aku nalika aku sinau pelajaran sing padha, lan kanthi cara sing padha. Ora ala yen ngetutake jejak sampeyan nggawe aku mlaku kaya sing sampeyan lakoni sawetara taun! Matur nuwun kanggo artikel sing apik banget.

  3. 5

    Sejatine - poin sampeyan pancen cocog karo aku nalika aku sinau pelajaran sing padha, lan kanthi cara sing padha. Ora ala yen ngetutake jejak sampeyan nggawe aku mlaku kaya sing sampeyan lakoni sawetara taun! Matur nuwun kanggo artikel sing apik banget.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.