Apa Bedane AI lan Pembelajaran Mesin?

AI lan Pembelajaran Mesin

Ana akeh konsep sing saiki digunakake - pangenalan pola, neurokomputer, sinau jero, learning machine, lsp. Kabeh mau pancen ana ing konsep umum intelijen buatan nanging istilah kasebut kadhang kala diganti. Sing penting yaiku masarakat asring ngganti intelijen buatan karo pembelajaran mesin. Sinau mesin minangka kategori subset AI, nanging AI ora mesthi kalebu pembelajaran mesin.

Intelijen buatan (AI) lan pembelajaran mesin (ML) ngowahi cara tim produk mbentuk strategi pengembangan lan pemasaran. Investasi ing AI lan Pembelajaran Mesin terus saya suwe saya akeh taun.

LionBridge

Apa Intelijensi Ponggawa?

AI minangka kapasitas komputer kanggo nindakake operasi sing padha karo pembelajaran lan nggawe keputusan ing manungsa, kaya karo sistem ahli, program kanggo CAD utawa CAM, utawa program kanggo pemahaman lan pangenalan bentuk ing sistem visi komputer.

Kamus

Apa Learning Mesin?

Sinau mesin minangka cabang intelijen buatan sing komputer nggawe aturan sing ndasari utawa adhedhasar data mentah sing wis diwenehake.

Kamus

Sinau mesin minangka proses sing ditambang data lan ditemokake amarga nggunakake algoritma lan model sing disesuaikan. Prosese yaiku:

  1. Data yaiku diimpor lan dipérang dadi data pelatihan, data validasi, lan data tes.
  2. Model yaiku dibangun nggunakake data latihan.
  3. Model kasebut yaiku divalidasi nglawan data validasi.
  4. Model kasebut yaiku dirungokake kanggo nambah akurasi algoritma nggunakake data tambahan utawa paramèter sing disetel.
  5. Model sing wis dilatih kanthi lengkap yaiku ditempatkan kanggo nggawe prediksi ing set data anyar.
  6. Model terus diuji, divalidasi, lan disetel.

Sajrone pemasaran, pembelajaran mesin mbantu ngramal lan ngoptimalake upaya sales lan marketing. Contone, sampeyan bisa uga dadi perusahaan gedhe kanthi ewonan wakil lan titik tutul kanthi prospek. Data kasebut bisa diimpor, dipisahake, lan digawe algoritma sing ngetung kemungkinan prospek bakal tuku. Banjur algoritma bisa dites karo data tes sing ana kanggo njamin akurasi. Pungkasan, yen wis divalidasi, bisa digunakake kanggo mbantu tim sales sampeyan prioritasake timbal adhedhasar kemungkinan nutup.

Saiki kanthi algoritma sing wis dites lan sejatine, pemasaran bisa nyebarke strategi tambahan kanggo ndeleng pengaruhe ing algoritma. Model statistik utawa pangaturan algoritma kustom bisa ditrapake kanggo nyoba pirang-pirang teori tumrap model kasebut. Lan, mesthine, data anyar bisa nglumpukake sing validasi prediksi kasebut bener.

Kanthi tembung liyane, kaya Lionbridge sing nggambarake ing infographic iki - AI vs. Learning Machine: Apa Bedane?, para pemasar bisa nyengkuyung nggawe keputusan, entuk efisiensi, nambah asil, ngirim ing wektu sing pas, lan pengalaman pelanggan sing sampurna.

Download 5 Cara AI bakal Transform Strategi Sampeyan

AI vs Sinau Mesin

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.