Apa Sampeyan Liwati?

Ndeleng saka SepurWingi aku mangan awan karo kanca kancaku, Bill. Nalika mangan sup tortilla pitik sing apik ing Pabrik Bir Scotty's, Bill lan aku ngrembug babagan wayahe sing ora kepenak nalika kegagalan dadi sukses. Aku mikir manawa wong sing duwe bakat bisa nggambarake risiko lan menehi hadiah lan tumindak sing cocog. Dheweke entuk kesempatan, sanajan risikone ora bisa diatasi ... lan asring nyebabake sukses.

Yen aku kelangan sampeyan, tetep wae karo aku. Mangkene conto….

  • Perusahaan A nggawe aplikasi sederhana sing bisa digunakake, nanging ora duwe kabeh fitur sing dibutuhake kanggo primetime. Yen ana kesempatan kanggo mbukak kompetisi, Perusahaan A nemtokake ekspektasi lan nemtokake garis wektu agresif kanggo ngembangake fitur sing isih dibutuhake kanggo ngrampungake kontrak. Kangge, tanpa duwe solusi, dheweke melu negosiasi lan adol.
  • Perusahaan B ndeleng kesempatan kasebut, nanging ngerti manawa ora bisa nyukupi sarat panjaluk proposal, mula dheweke kanthi trampil nyembah lan terus maju kanthi rencana kesempurnaan lan dominasi jagad.

Perusahaan sing bener Perusahaan A duwe risiko gedhe karo kontrak lan klien. Dheweke uga duwe bebaya reputasi ing industri kasebut. Nyatane, bisa uga ana kasempatan sing apik yen bisa ngrampungake, nanging ora kabeh. Perusahaan B malah ora bisa ngrampungake, lan kasunyatan manawa dheweke ora entuk kontrak, dheweke bakal entuk kontrak sadurunge Perusahaan A wis rampung.

Biyen, insinyur konservatif ing aku mesthi ngolok-olok Perusahaan A lan aku ora bakal ngurmati wong-wong kasebut kanthi janjeni banget lan ora bisa ngirim. Nanging jaman wis ganti, apa ora? Minangka konsumen perusahaan, kita cenderung luwih ngapura karo perusahaan sing ora bisa nggawe tenggat wektu utawa nggawe fitur sing ringkes. Kita nggawe apa sing diduweni.

IMHO, Perusahaan B ora duwe kasempatan saiki. Aku wiwit percaya yen bisa adol luwih dhisik lan fleksibel ing output yaiku sing bakal nggawe sampeyan sukses. Yen ana kasempatan sampeyan bisa sukses, meh sampeyan kudu nyoba. Yen ora, kesempatan bakal ngliwati sampeyan.

Iki bener karo lapangan kerja, iki uga kontrak, lan pemasaran uga cocog. Yen ngenteni ngrancang kampanye sing sampurna, sampeyan ora bakal duwe kesempatan kanggo ngluncurake. Ing kana is wates sing cocog antara kesempurnaan lan kacepetan. Yen sampeyan bisa ngirim kurang, nanging luwih asring ngirim, sampeyan bakal njupuk bisnis.

Yen aku arep mbandhingake, aku kudu ngerti, Apple mungsuh Microsoft. Vista minangka rilis gedhe nalika nunggu. Leopard, ing tangan liyane (sing wis dak pesen sadurunge wingi) kayane bisa nambah fitur kaya OSX. Microsoft ngluncurake XBox 360, sistem game multimedia kanthi kabeh lonceng lan wisel. Microsoft ngluncurake Zune, pamain media layar gedhe sing apik banget, sing meh ora bisa ngganggu pasar. Kangge, Apple ngluncurake iPod, iPod Shuffle, iPod Nano, iPod Nano anyar, Mac Mini, Sinema Sinema, Appletv, iPhone, iPod warna, iPod Touch, iMac, OSX Leopard… apa sampeyan wiwit ndeleng apa sing kedadeyan?

Microsoft duwe siklus alon-alon kanthi dhuwur sing cethek lan ngisor paling gedhe. Apple uga wis nantang tantangane, nanging sadurunge Apple bisa dipertanggungjawabake utawa cukup isin, dheweke ngluncurake sing anyar. Apple ora hype suwene setaun kaya sing ditindakake Microsoft, dheweke ngetokake rumor ing kene utawa ing kana lan banjur diluncurake. Lan rasane kaya lagi diluncurake saben minggu! Wong ngapura kekurangan versi pisanan (biaya lan kualitas) lan kanthi seneng pindhah menyang versi kaping telu lan kaping papat. Jangkoan perhatian kita luwih cendhek lan Apple pancen duwe keuntungan.

Apa sing ngidini sampeyan nglewati sampeyan? Aja nganti ngenteni samubarang sing sampurna bisa diluncurake. Mlumpat dina iki utawa deleng kesempatan liwat sampeyan. Iku mung cara sampeyan utawa bisnis sing bakal sukses.

Cathetan: Sawetara rincian babagan Apple inspirasi saka iki kiriman apik babagan sukses Apple ing Daring Fireball.

One comment

  1. 1

    Perusahaan A saiki duwe pendekatan sing bener. Paribasan "Luwih becik dadi 80% saiki uga 100% sesuk" ora nate luwih bener tinimbang dina iki. Kacepetan saya suwe saya suwe saya gumun.

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.