Apa Regane Nggawe Pelanggan karo Versus?

akuisisi lawan penylametan

Ana sawetara kawicaksanan sing ana ing biaya entuk pelanggan anyar bisa 4 nganti 8 kaping biaya nahan siji Aku ngomong kawicaksanan berlaku amarga aku ndeleng statistik asring dienggo bareng nanging ora nate nemokake sumber daya sing bisa digunakake. Aku ora ragu manawa njaga pelanggan luwih murah kanggo organisasi, nanging ana pengecualian. Contone, ing bisnis agensi dagang munggah - klien sing lunga diganti karo sing duwe bathi sing luwih nguntungake. Ing kasus iki, njaga pelanggan bisa biaya bisnis dhuwit liwat wektu.

Ora preduli, umume petungan kasebut wis ketinggalan jaman amarga pengaruh pelanggan ing upaya pemasaran. Media sosial, testimoni online, situs review, lan mesin telusuran nyedhiyakake kendaraan rujukan apik banget kanggo pelanggan anyar. Yen perusahaan sing sampeyan kerjakake wis wareg, dheweke asring nuduhake kasebut karo jaringan utawa situs liyane. Iki tegese retensi sing ora apik saiki bakal mengaruhi strategi akuisisi sampeyan kanthi negatif!

Akuisisi mungsuh Formula Retensi (Tahunan)

  • Tingkat Kritik Pelanggan = (Jumlah Pelanggan sing Tinggal Saben Taun) / (Jumlah Pelanggan)
  • Tingkat Retensi Pelanggan = (Total Jumlah Pelanggan - Jumlah Pelanggan sing Tinggal Saben Taun) / (Total Jumlah Pelanggan)
  • Nilai Umur Pelanggan (CLV) = (Total Bathi) / (Tingkat Keuntungan Pelanggan)
  • Biaya Akuisisi Pelanggan (CAC) = (Total Anggaran Pemasaran lan Penjualan Klebu Gaji) / (Jumlah Pelanggan sing Diperoleh)
  • Biaya Attrition = (Nilai Umur Pelanggan) * (Jumlah Pelanggan Tahunan Ilang)

Kanggo wong sing durung nate ngitung kalkulasi kasebut, ayo goleki pengaruhe. Perusahaan sampeyan duwe 5,000 pelanggan, ilang 500 saben taun, lan saben mbayar $ 99 saben wulan kanggo layanan kanthi wates laba 15%.

  • Tingkat Eksistensi Pelanggan = 500/5000 = 10%
  • Tingkat Retensi Pelanggan = (5000 - 500) / 5000 = 90%
  • Nilai Umur Pelanggan = ($ 99 * 12 * 15%) / 10% = $ 1,782.00

Yen CAC sampeyan $ 20 saben klien, iku mesthi ngasilake investasi pemasaran, mbuwang $ 10k kanggo ngganti 500 pelanggan sing isih ana. Nanging kepiye yen sampeyan bisa nambah retensi 1% kanthi mbuwang $ 5 saben pelanggan? Iki regane $ 25,000 kanggo program retensi. Sing bakal nambah CLV saka $ 1,782 dadi $ 1,980. Sajrone umure 5,000 pelanggan, sampeyan mung wis nambah yuta meh pirang-pirang yuta dolar.

Kasunyatane, kenaikan 5% kanggo tarif pelanggan # nambah bathi nganti 25% dadi 95%

Sayange, miturut data sing dijupuk babagan iki infographic saka Invesp, 44% perusahaan duwe fokus sing luwih gedhe babagan # akuisisi sanajan mung 18% fokus ing # retensi. Bisnis kudu ngerti manawa konten lan strategi sosial asring menehi nilai luwih akeh ing cara retensi tinimbang karo akuisisi.

retensi pelanggan-lawan-retensi

2 Komentar

  1. 1
  2. 2

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.