Eksperimen Sosial Bagian, Terapi Teknis Bagian

Minggu iki pancen tantangan tenan karo kerja. Aku yakin aku kerja luwih saka 100 jam - lan ora meh nyelehake dhaptar barang sing bakal dakpungkasi.

Kanggo kewarasan, aku asring nyoba ngrampungake perkara sing kudu dirampungake lan nindakake perkara sing beda-beda. Minangka bagean saka kepribadianku - kancaku Pat ngarani aku jeng wadon.

Seminggu kepungkur aku ketemu karo kancaku kanggo ngrembug babagan nggawe situs anyar nanging digunakake Twitter API kanggo tenan nggawe cipratan. Jeng sing anyar yaiku Yen Nyedhot.

Nanging, aku kudu sinau API Twitter. Pungkasan minggu iki aku nindakake kaya ngono. Yen Nyedhot minangka aplikasi telusuran cilik sing bakal nggoleki apa wae sing nyedhot Google. Nanging, sing paling apik yaiku njaga statistik babagan apa sing diarani wong nyedhot!

Goleki barang sing nyedhot | Yen Nyedhot

Sing paling gampang yaiku nggawe mesin telusuran kanggo perkara sing nyedhot, aku mung nggawe "nyedhot" apa wae sing sampeyan lebokake nggunakake JavaScript. Aku nggabungake Google Adsense kanggo nggoleki ing layar asil. Aku ora ngerti yen bakal ngasilake, nanging minangka eksperimen sing apik kanggo tumindak manungsa.

Pengunjung, umume, tumindak sing apik. Aku wis miwiti dhaptar filter kanggo tembung lan tembung, uga dhaptar filter kanggo alamat IP sing ora bakal mandheg ora sopan. Aku uga seneng banyolan sing dideleng para pengunjung - aku ana ing antarane iPhone lan iPod Touch. (Apik dadi antara Ann Coulter lan Hillary Clinton awal akhir minggu.) Lan mesthine asli sampeyan nyedhot njedhul saka wektu kanggo wektu.

Ngirim menyang Yen nyedhot akun Twitter rada angel. Nanging sing paling angel yaiku nggawe sarana kanggo narik Twitters sing ditulis wong liya menyang situs web Yen Ngisep. Kanggo nindakake, aku duwe tugas Cron sing mriksa Twitter API saben detik lan cathetan verifikasi saben Tweets bali menyang situs kasebut, ngrekam sing anyar.

Yen sampeyan pengin Twitter babagan sing sampeyan kira nyedhot, cukup tweet menyang @ifsuck. Yen sampeyan pengin nonton apa sing nyedhot sedina muput lan salawas-lawase (Ron Paul nomer 1), bukak Yen Nyedhot.

4 Komentar

  1. 1

    Sooo…

    Intine yaiku nglumpukake apa sing dilebokake wong ing telusuran web lan ngarani sedhot total lan anyar? Yen skrip sampeyan kudu nggoleki nyedhot "senar", mula ora bisa ditindakake. Yen mung trik supaya wong nggunakake (lan uga, aku bisa digunakake) kanggo ndeleng pirang-pirang frase tartamtu sing dikepengini, mula bisa digunakake.

    Aku kira rada "operasional konkrit", nanging aku ngarep-arep yen nggawe "lollipop", mesin kasebut bakal golek kombinasi "lollipop" lan "nyedhot".

    Lan sampeyan ngerti, yen sampeyan nulis nyedhot asring asring, mula katon lucu ...

    • 2

      Titik nyata, Bob, yaiku nggawe apa wae sing terintegrasi karo API Twitter. Aku durung nate nindakake lan kudu olahraga otak (sethithik).

      Sing nyenengake yaiku mung nonton apa sing dipikirake wong liya - saka tampilan anyar nganti tampilan jangka panjang. Wis sawetara banget ngetutake ing Twitter, sing digunakake dening wong kanggo nyuarakake babagan karya, urip, teknologi, lsp.

      Nonton iku sing paling apik kanggo aku. Kaya banjir kiriman sing gegandhengan karo NFL sajrone main bal-balan. Wong-wong pancen nggunakake aplikasi kasebut!

      Luwih akeh sing bakal teka ing aplikasi iki. Iki pancen mung eksperimen, app sing sejatine bakal rada adoh!

  2. 3

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.