Apa Undhang-undhang CAN-SPAM?

bisa tumindak spam

Peraturan Amerika Serikat sing nutupi pesen email komersial diatur ing taun 2003 miturut Undhang-undhang CAN-SPAM Komisi Perdagangan Federal. Nalika wis luwih saka sepuluh taun… Aku isih mbukak kothak mlebu saben dina menyang email sing ora dikarepake sing duwe informasi palsu lan ora ana cara kanggo milih. Aku ora yakin sepira efektif peraturan kasebut lan uga ana ancaman nganti dhendha $ 16,000 saben pelanggaran.

Apike, Undhang-undhang CAN-SPAM ora mbutuhake idin kanggo ngirim email undang-undang olahpesen komersial negara liya wis mantep. Sing dibutuhake yaiku yen panampa duwe hak supaya sampeyan ora mungkasi ngirim email. Iki dikenal minangka cara milih, biasane disedhiyakake liwat tautan langganan sing kalebu ing sikil email.

iki pandhuan pamula kanggo CAN-SPAM Act saka EverCloud bakal nyedhiyani sampeyan kabeh informasi sing kudu sampeyan ngerteni supaya sampeyan netepi hukum.

Syarat Utama Undhang-undhang CAN-SPAM:

  1. Aja nggunakake informasi header sing salah utawa mblusukake. "Saka," "Menyang," "Balesan," lan informasi nuntun - kalebu jeneng domain lan alamat email sing asale - kudu akurat lan ngenali wong utawa bisnis sing miwiti pesen kasebut.
  2. Aja nggunakake baris subyek sing ngapusi. Baris subyek kudu nggambarake kanthi akurat isi pesen kasebut.
  3. Ngenali pesen kasebut minangka iklan. Undhang-undhang kasebut menehi akeh cara kanggo nindakake iki, nanging sampeyan kudu ngumumake kanthi jelas lan jelas manawa pesen sampeyan minangka pariwara.
  4. Marang panampa ing endi sampeyan dununge. Pesen sampeyan kudu nyakup alamat pos fisik sing bener. Iki bisa dadi alamat dalan sampeyan saiki, kothak pos sing wis sampeyan daftarkan karo Layanan Pos AS, utawa kothak layang pribadi sing sampeyan daftarkan karo agensi sing nampa surat komersial sing diadegake miturut peraturan Layanan Pos.
  5. Marang sing nampa cara milih ora nampa email mbesuk saka sampeyan. Pesen sampeyan kudu nyakup penjelasan sing jelas lan jelas babagan carane panampa bisa milih supaya ora entuk email saka sampeyan mbesuk. Nggawe kabar kasebut kanthi cara sing gampang dingerteni, diwaca, lan dingerteni dening wong biasa. Panggunaan kreatif kanthi ukuran, warna, lan lokasi kanthi kreatif bisa nambah kajelasan. Menehi alamat email bali utawa cara liyane adhedhasar Internet sing gampang supaya wong bisa komunikasi karo sampeyan. Sampeyan bisa nggawe menu kanggo ngidini panampa milih milih jinis pesen tartamtu, nanging sampeyan kudu nyakup pilihan kanggo mungkasi kabeh pesen komersial saka sampeyan. Priksa manawa filter spam sampeyan ora ngalangi panjaluk pamilih kasebut.
  6. Panjaluk milih metu kanthi cepet. Apa wae mekanisme pilihan sing sampeyan tawakake kudu bisa ngolah panjaluk milih paling ora 30 dina sawise ngirim pesen. Sampeyan kudu ngurmati panjalukan pamilih saka panampa sajrone 10 dina kerja. Sampeyan ora bisa ngisi biaya, mbutuhake sing menehi informasi identitas pribadi ngluwihi alamat email, utawa nggawe sing njupuk langkah liyane kajaba ngirim email balesan utawa ngunjungi siji kaca ing situs web Internet minangka syarat kanggo ngurmati panjaluk milih metu. Sawise wong ngandhani yen dheweke ora pengin nampa pesen liyane saka sampeyan, sampeyan ora bisa adol utawa ngirim alamat email, sanajan ana ing dhaptar milis. Istiméwa mung yaiku sampeyan bisa ngirim alamat menyang perusahaan sing sampeyan nyewa kanggo mbantu sampeyan netepi Undhang-undhang CAN-SPAM.
  7. Pantau apa sing ditindakake wong liya kanggo sampeyan. Undhang-undhang kasebut nerangake manawa sanajan sampeyan nyewa perusahaan liya kanggo nangani pemasaran email, sampeyan ora bisa ngilangi tanggung jawab hukum sampeyan kanggo netepi undang-undang kasebut. Perusahaan sing produke dipromosekake ing pesen lan perusahaan sing bener-bener ngirim pesen bisa uga tanggung jawab kanthi sah.

Mesthekake sampeyan tundhuk karo hukum CAN-SPAM minangka langkah pertama kanggo nggawe email liwat nyaring email lan mlebu kothak mlebu pelanggan. Kepatuhan karo CAN-SPAM ora ateges email sampeyan bakal mlebu ing kothak mlebu! Sampeyan isih bisa uga dhaptar ireng lan diblokir, utawa dikirim langsung menyang folder sampah gumantung saka kiriman, reputasi, lan kothak mlebu. Sampeyan butuh alat pihak katelu kaya 250ok kanggo sing!

CAN-SPAM Act

 

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.