Apa sing diarani RSS? Apa sing dipakani? Apa Saluran?

Depositphotos 13470416 s

Nalika manungsa bisa ndeleng HTML, supaya platform piranti lunak nggunakake konten, mesthine kudu ana ing format sing bisa diwaca. Format sing standar online yaiku RSS lan nalika sampeyan nerbitake kiriman paling anyar ing format iki, jenenge sampeyan feed. Kanthi platform kaya WordPress, feed sampeyan kanthi otomatis digawe lan sampeyan ora prelu nindakake apa-apa.

Bayangake sampeyan bisa ngilangi kabeh elemen desain situs lan mung menehi feed konten menyang situs utawa aplikasi liyane. Pancen pancen RSS sing ditemokake!

Apa sing diarani RSS?

Umume wong percaya istilah RSS sing diarani Cukup Sindikasi nanging ditulis kanthi jarit Sugih Ikhtisar Situs… Lan asline Ringkesan Situs RDF.

Apa RSS?

RSS minangka dokumen adhedhasar web (biasane diarani a feed or feed web) sing diterbitake saka sumber - diarani saluran. Umpan kalebu teks lengkap utawa rangkuman, lan metadata, kaya tanggal penerbitan lan jeneng panganggit.

Iki minangka video cendhak saka wong ing TechNewsD Daily nerangake kepiye pangguna bisa njupuk kauntungan saka Sindikasi Sederhana Sederhana (RSS):

Apa sampeyan kudu peduli?

RSS feed bisa digunakake karo platform kaya Feedly ing ngendi pangguna langganan saluran sing pengin diwaca kanthi asring. Pamaca feed menehi kabar nalika ana konten sing dianyari lan pangguna bisa maca tanpa nate ngunjungi situs! Uga, feed bisa digunakake kanggo sindikasi konten sampeyan ing situs web liyane (kita nuduhake artikel ing DK New Media situs lan Tips Blogging Perusahaan), utawa bisa digunakake kanggo menehi feed saluran media sosial nggunakake platform kaya Panganan, penyangga, utawa TwitterFeed.

Oh - lan aja lali langganan RSS Feed!

4 Komentar

  1. 1
    • 2

      Woohoo! Sampeyan wis sabar banget, Christine. Aku cenderung dadi luwih teknis karo kirimanku. Aku ngira yen wayahe alon-alon lan mbantu sawetara wong supaya bisa nggayuh.

      Yen sampeyan lagi geek ing babagan iki, angel dielingi ora kabeh wong ngerti apa sing sampeyan omongake!

      Siji cathetan pungkasan ing RSS. Bayangake ngilangi kaca iki kanthi mung tembung lan gambar ing artikel kasebut ... kanthi ngilangi kabeh barang sing ora pati penting liyane. Mangkene kiriman ing feed RSS!

      Aku menehi saran Google Reader!

  2. 3

    Salah sawijining prekara sing kudu ditindakake yaiku takon Douglas nulis panjelasan apa sejatine RSS is.

    Thanks kanggo mogok sadurunge, Doug. (lan inspirasi kanggo bagean anyar ing blogku uga 😉)

  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.