Apa sing diarani RSS? Apa sing dipakani? Apa Sindikasi Konten?

Apa sing diarani RSS? Pakan? Sindikasi?

Nalika manungsa bisa ndeleng HTML, supaya platform piranti lunak nganggo konten, kudu ana ing format sing bisa kabentuk lan bisa diwaca kanggo basa pamrograman. Format sing standar online diarani pakan. Nalika sampeyan nerbitake kiriman paling anyar ing piranti lunak blog kaya WordPress, a feed diterbitake kanthi otomatis uga. Alamat feed sampeyan biasane ditemokake mung kanthi ngetik URL situs sing diikuti dening / feed /

Apa sing diarani RSS? Apa sing diarani RSS?

RSS minangka dokumen adhedhasar web (biasane diarani a feed or feed web) sing diterbitake saka sumber - diarani saluran. Umpan kalebu teks lengkap utawa rangkuman, lan metadata, kaya tanggal penerbitan lan jeneng panganggit. RSS ngilangi kabeh elemen desain visual situs sampeyan lan mung nerbitake konten teks lan aset liyane kaya gambar lan video.

Umume wong percaya istilah RSS sing asline diarani Kabeh proyek nanging iku Sugih Ikhtisar Situs… Lan asline Ringkesan Situs RDF.

Saiki umume diarani minangka Sindikasi Sederhana Sederhana (RSS) lan simbol universal feed RSS katon kaya ing sisih tengen. Yen sampeyan ndeleng simbol kasebut ing situs web, sampeyan mung bisa njupuk URL kasebut kanggo mlebu menyang feed feed yen nggunakake.

Maca feed biasane dadi populer nganti platform media sosial teka. Saiki, umume wong bakal melu saluran media sosial online tinimbang nggunakake lan langganan feed. Nanging ora ateges teknologi kasebut isih durung bisa digunakake.

Simbol Umpan RSS
Simbol Umpan RSS

Iki minangka panjelasan video sing lawas nanging apik saka Kerajinan Umum sing nerangake cara feed bisa digunakake lan kepiye pangguna bisa njupuk kauntungan saka Sindikasi Sederhana Sederhana (RSS):

Apa Sindikasi Konten?

RSS feed bisa digunakake karo pamaca feed lan penerbitan media sosial platform. Maca feed ngidini pangguna langganan saluran sing pengin diwaca kanthi asring lan maca saka aplikasi kasebut. Maca feed menehi kabar nalika ana konten sing dianyari lan pangguna bisa maca tanpa nate ngunjungi situs!

Cara iki kanthi otomatis menehi konten menyang pelanggan lan platform dikenal minangka sindikasi isi.

Platform media sosial asring nggawe penerbit bisa ngirim konten menyang saluran sosial kanthi otomatis. Contone, aku nggunakake Panganan kanggo sindikasi kontenku menyang akun media sosial pribadi lan profesional ing LinkedIn, Facebook, lan Twitter. Nggunakake platform kaya FeedPress uga ngidini sampeyan ngawasi tuwuhing feed.

PS: Aja lali langganan RSS Feed!

4 Komentar

  1. 1
    • 2

      Woohoo! Sampeyan wis sabar banget, Christine. Aku cenderung dadi luwih teknis karo kirimanku. Aku panginten sing wektu kanggo alon mudhun lan bantuan sawetara Folks nyekel munggah.

      Yen sampeyan lagi geek kejiret ing barang iki, angel ngelingi ora kabeh wong ngerti apa sing sampeyan omongake!

      Siji cathetan pungkasan ing RSS. Bayangake mbusak kaca iki dadi mung tembung lan gambar ing artikel… karo kabeh barang sing ora perlu dicopot. Semono uga kiriman kasebut ing feed RSS!

      Aku menehi saran Google Reader!

  2. 3

    Salah sawijining prekara sing kudu ditindakake yaiku njaluk Douglas nulis panjelasan sethithik babagan RSS is.

    Matur nuwun kanggo serangan pre-emptive kasebut, Doug. (lan inspirasi kanggo bagean anyar ing blogku uga 😉 )

  3. 4

Apa sampeyan mikir?

Situs iki nggunakake Akismet kanggo ngurangi spam. Sinau babagan proses data sampeyan.